STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι πρωτιές ΠΑΟ, Ουζουνίδη και Μπεργκ στα ντέρμπι

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-0 ήταν το 12ο και τελευταίο χρονικά ντέρμπι της regular season και το Sport24.gr κάνει την ανασκόπηση των αναμετρήσεων αυτού του γκρουπ των "μεγάλων".

Άλλο ημιτελικοί Κυπέλλου Ελλάδας, άλλο ματς πρωταθλήματος. Άλλο νοκ άουτ ματς, άλλο βαθμολογία με τρίποντα. Ωστόσο από τα 12 παιχνίδια που έδωσαν εφέτος οι 4 "μεγάλοι" στους οποίους πανάξια "τρούπωσε" ο Πανιώνιος, μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα ενόψει και των προσεχών τεσσάρων ημιτελικών.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στα ματς του Big - 4 (10 πόντους), παρότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στον δεύτερο γύρο με 9 βαθμούς, μετρώντας 3/3 εντός έδρας. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν και στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι τους στον β΄γύρο, στον οποίο οι Πράσινοι ηττήθηκαν (μοναδική αποτυχία επί Ουζουνίδη σε "μεγάλο" ματς) μόνο στην Τούμπα. Όσοι αναρωτιούνται πώς και γιατί οι Πράσινοι έμειναν τόσο γρήγορα εκτός διεκδίκησης τίτλου παρότι στα ντέρμπι δεν φάνηκαν υποδεέστεροι των αντιπάλων τους, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στα εκτός έδρας ματς του Τριφυλλιού, το οποίο νίκησε μόνο τέσσερις φορές εκτός Λεωφόρου.

Το... φοβερό, μάλιστα είναι πως η μία από τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες τους ήταν και η μοναδική στα ματς του Big - 4, με το 2-3 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο "νόμος της έδρας" επικράτησε κατά κράτος καθώς το ποσοστό επιτυχίας των γηπεδούχων στα ντέρμπι άγγιξε το εκκωφαντικό 83,3% (10 νίκες σε 12 παιχνίδια).

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως μόνο δυο φορές σκόραραν οι φιλοξενούμενοι. Ο ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα στο Φάληρο και ο Παναθηναϊκός με Μπεργκ (2) και Κλωναρίδη στο ΟΑΚΑ. Επίσης ενδεικτικό ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν δέχθηκαν ούτε γκολ στις έδρες τους, ενώ αντίστοιχα Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν σκόραραν εκτός έδρας σε 4 1/2 ώρες ποδοσφαίρου.

Οι πρωτιές ΠΑΟ, Ουζουνίδη και Μπεργκ στα ντέρμπι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εντός

Εκτός

Σύνολο

Ομάδα Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Βαθμοί
Παναθηναϊκός 2 1 0 2-0 1 0 2 3-8 3 1 2 5-8 10
ΠΑΟΚ 3 0 0 6-0 0 0 3 1-6 3 0 3 7-6 9
Ολυμπιακός 3 0 0 8-1 0 0 3 0-4 3 0 3 8-5 9
ΑΕΚ 2 0 1 6-3 0 1 2 0-4 2 1 3 6-7 7

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ - ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Συνολικά οκτώ προπονητές κάθισαν στον πάγκο των τεσσάρων ομάδων στα ντέρμπι. Μοναδικός με έξι ματς; Ασφαλώς ο Βλάνταν Ίβιτς καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός που δεν άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν. Τον καλύτερο μέσο όρο βαθμών/ματς έχουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά ο Έλληνας τεχνικός κάθισε πέντε φορές στον πάγκο έναντι τριών ντέρμπι που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ.

Οι πρωτιές ΠΑΟ, Ουζουνίδη και Μπεργκ στα ντέρμπι


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Προπονητής Ν Ι Η Β./ΜΑΤΣ
Μ. Ουζουνίδης 3 1 1 2
Μ. Χιμένεθ 2 0 1 2
Π. Μπέντο 3 0 2 1,8
Βλ. Ίβιτς 3 0 3 1,5
Ζ. Μοράις 0 1 1 0,5
Β. Βούζας 0 0 1 0
Αντ. Στραματσόνι 0 0 1 0
Τ. Κετσπάγια 0 0 1 0
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΠΕΡΓΚ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Παναθηναϊκός, μετά την "τριάρα" από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τερμάτισε στο "μίνι πρωτάθλημα" με τους περισσότερους βαθμούς, την χειρότερη επίθεση, τη χειρότερη άμυνα, τη χειρότερη διαφορά τερμάτων και τον πρώτο σκόρερ! Σουρεαλιστικό; Ίσως. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ στη Λεωφόρο! Εκτός έδρας, ωστόσο, η εστία του παραβιάστηκε οκτώ φορές. Όσο για τους σκόρερς; Ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ, παρότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα εναντίον της οποίας έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του (δεν αγωνίστηκε την Κυριακή)! Αραούχο και Ιντέγε πρόλαβαν να πετύχουν δύο γκολ σε έναν γύρο, αξιοσημείωτη η επίδοση του Σάκχοφ που είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα μεγάλα παιχνίδια.

OIΣΚΟΡΕΡΣ

3 ΓΚΟΛ: Μπεργκ

2 ΓΚΟΛ: Ιντέγε, Αραούχο, Σάκχοφ

1 ΓΚΟΛ: Μαρτίνς, Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Ελιονούσι, Βαρέλα, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς, Λέοβατς, Μάτος, Λουντ, Κλωναρίδης, Αϊντάρεβιτς, Αραβίδης, Πέκχαρτ, Χριστοδουλόπουλος.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Βαρέλα

Αναλυτικά τα 12 ντέρμπι

Αγώνας Σκορ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ