STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio
Ουμπίδες ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άκης Δημακός μπήκε στα αποδυτήρια και με την βοήθεια των δημοσιογράφων του Sport24 Radio 103,3 μίλησε με τους πρωταγωνιστές των αγώνων. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Χαβιέρ Ούμπιντες και Κώστας Φλίσκας μίλησαν στον Άκη Δημακό και την εκπομπή του Sport24 radio 103,3 "Πάμε αποδυτήρια". Αναλυτικά οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου και της Ξάνθης αντίστοιχα:

Ο Χαβιέρ Ούμπιντες μίλησε για την νίκη του Ατρόμητου με (1-0) επί της Καλλονής: "Ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρουμε ότι διανύουμε μια κακή περίοδο και ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Μόνο αυτό μετράει σήμερα. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλή μπάλα, αλλά προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Αυτό είναι το σημαντικό, ότι πήραμε τους 3 βαθμούς και ανέβηκε λίγο η ψυχολογία μας. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Είναι σημαντικό και ότι κερδίσαμε και ότι ανέβηκε η ψυχολογία μας. Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν είμαστε πολύ καλά τώρα. Δεν πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα για τόσο χαμηλά. Είναι μια ομάδα για πιο ψηλά. Πρέπει να είναι στην πεντάδα".

Ο Κώστας Φλίσκας μίλησε για την ισοπαλία της Ξάνθης (1-1) με την Βέροια και το 1000ο γκολ των Ακριτών: "Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, λόγω των αποτελεσμάτων στους προηγούμενους αγώνες που δεν κερδίσαμε. Το θέλαμε πάρα πολύ, το παλέψαμε αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Πιστεύω ότι θα τους πάρουμε σε ένα άλλο παιχνίδι. Όσο για το 1000ο γκολ, εύχομαι η ομάδα να τα διπλασιάσει όσο είναι στην Α΄ Εθνική. Η βαθμολογία δεν μας βοηθάει, επειδή δεν έχουμε μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε για την επιστροφή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ: “Τα συναισθήματα είναι έντονα και για μένα και για τους ανθρώπους της ομάδας, επειδή αυτό που ζήσαμε πέρσι με το νταμπλ ήταν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν είχαμε ξαναδεί τόσο κόσμο σε εγχώρια διοργάνωση, όπως στον τελικό Κυπέλλου και μετά ακολούθησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χαίρομαι που επέστρεψα στην ομάδα, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την μία χρονιά με την άλλη και να μένουμε στο παρελθόν. Ο πρωταθλητισμός μας αναγκάζει να προχωράμε μπροστά και να βελτιωνόμαστε”.

Γιατί οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία το καλοκαίρι: “Δεν θέλω να σταθώ πολύ σε αυτό. Ειπώθηκαν διάφορα πράγματα, Βγήκαν προς τα έξω κάποια χρηματικά ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κοιτάζω τι μπορώ να κάνω τώρα. Αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και να κάνω κάτι καλό”.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Είναι νωρίς ακόμη. Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο πρώτος γύρος. Οι τίτλοι κρίνονται προς το τέλος. Πρέπει βέβαια να είσαι στο παιχνίδι και να χτίζεις μέσα στη χρονιά. Έχουμε όμως και πολλές υποχρεώσεις, λόγω και των Ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός και να μην έχεις κάποιον τραυματισμό που δεν θα σου επιτρέψει να λειτουργείς όπως θέλεις. Το τραίνο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει φύγει, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, εκτός και αν πάμε και κερδίσουμε την Τρεντίνο. Δεν είναι ανέφικτο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αναπόφευκτα λοιπόν, θα δώσουμε περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα και στο Λιγκ Καπ”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικό, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από το περσινό. Το επίπεδο καθαρά παικτικά δεν είναι καλύτερο. Για τον κόσμο και για το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος ίσως να είναι πιο ανταγωνιστικό. Είναι καλό και για την πόλη της Θεσσαλονίκης που είναι πάλι στο παιχνίδι ο Ηρακλής”.

Για την Εθνική ομάδα: “Υπάρχει η κρίση και δεν υπάρχουν τα μεγάλα ξένα ονόματα στο πρωτάθλημα. Αυτό βοηθάει τους Έλληνες και Ελληνίδες παίκτες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Αυτομάτως αυτό είναι καλό και για τις Εθνικές ομάδες, όπου βλέπω φως στην άκρη του τούνελ, αλλά σε βάθος χρόνου”.

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος μίλησε για την πορεία της ομάδας της Κύμης στην Α2: “Είμαστε στο πλάνο, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Στην κατηγορία δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στην επαρχία λόγω των εξόδων. Μας έχει χτυπήσει η ατυχία με αρκετούς τραυματισμούς, είναι διαστρέμματα, εξαρθρώσεις και μας έχουν φέρει πίσω. Εχουμε αναγκαστεί να αλλάξουμε πλάνα, αλλιώς είναι να παίζεις με την ίδια ομάδα και αλλιώς να αλλάζεις την τακτική. Βγήκαμε πιο δυνατοί από την ήττα με τον Πανερυθραϊκό την περασμένη αγωνιστική και συνεχίζουμε”.

Για την αγωνιστική εικόνα και την άμυνα της Κύμης: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουμε την ενέργειά μας στην άμυνα. Σε ένα παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε. Στην επίθεση θα βρούμε τον τρόπο. Η άμυνα όμως είναι καθοριστική για την πορεία μας. Το πρωτάθλημα θα πάει μέχρι το τέλος με μεγάλα παιχνίδια και ντέρμπι. Είναι σωστό να έχεις πλέι-οφ, αλλά είναι λάθος να μην μπορείς να αλλάξεις παίκτες».

Για το πρωτάθλημα:
“Δεν είναι μόνο η Κύμη, ο Φάρος και ο Προμηθέας. Θεωρώ πολύ δυνατή και τη Λευκάδα και όποιος δεν υπολογίσει τον Πανερυθραϊκό, τον Ηρακλή και το Περιστέρι, που κάποια στιγμή θα συνέλθει, θα το πληρώσει”.

Για τις δυσκολίες που έχει η κατηγορία: “Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι ομάδες θα πρωταγωνιστούσαν στην Α1. Πιο δύσκολο να ανέβεις στην Α1, παρά να κρατηθεί στην Α1 ή να μπεις στα πλέι οφ”.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ