STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τεχνοκράτη πρόεδρο πρότεινε ο Ολυμπιακός

Τεχνοκράτη πρόεδρο πρότεινε ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Οι Δημήτρης Αγραφιώτης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Αλέξης Δέδες είναι οι τρεις νέοι εκπρόσωποι της Super League στην ΕΠΟ. Τι αποφασίστηκε για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια. Η πρόταση του Ολυμπιακού για το νέο πρόεδρο της Λίγκας.

Πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Super League και προέκυψαν οι τρεις νέοι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Ο Δημήτρης Αγραφιώτης του Ολυμπιακού βγήκε πρώτος με 12 ψήφους και οι μόνες ΠΑΕ που δεν τον στήριξαν, ήταν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος του Ηρακλή έλαβε εννέα ψήφους και οκτώ ο Αλέξης Δέδες της ΑΕΚ.

Από 'κει και πέρα, αποφασίστηκε να επιστρέψει σε βάθος τριετίας η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όποια ομάδα δεν πάρει άδεια τον Απρίλιο, θα μπορεί να κάνει μια μεταγραφή χωρίς περιορισμό άνω των 23 ετών και μια τον Γενάρη άνω των 23 και θα αφορά μόνο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Τέλος, η Λίγκα θα ψάξει για νέο πρόεδρο τεχνοκράτη που δεν θα προέρχεται από κάποια εκ των ΠΑΕ που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν μια πρόταση του Ολυμπιακού και υπήρξε ομόφωνη συμφωνία.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Για το σύστημα αδειοδότησης ΕΠΟ, με δεκατρείς (13) υπέρ, μια (1) κατά και τρεις (3) λευκές ψήφους, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ περί αυστηροποίησης του πλαισίου, με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Super League σε βάθος τριετίας, με αγωνιστική περίοδο υλοποίησης το 2017-18.

2/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Θ. Παπαδόπουλος και Α. Δέδες, με 12, 9 και 8 ψήφους αντίστοιχα.

3/ Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατανομή τηλεοπτικών εσόδων αποσύρθηκε, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ και θα συζητηθεί σε προσεχές Δ.Σ.

4/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές καταστάσεις χρήσης 01/07/2014-30/06/2015".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ