STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι Έλληνες προπονητές "ζουν και βασιλεύουν"

Οι Έλληνες προπονητές "ζουν και βασιλεύουν"
Ουζουνίδης, Αναστασίου INTIME SPORTS

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο που διακρίνει το νέο πρωτάθλημα της Super League. Από τις 14 "σίγουρες" ομάδες, οι εννέα έχουν Έλληνα προπονητή. Ακόμα και οι άλλες τέσσερις που ερίζουν για τις άλλες δύο θέσεις δεν έχουν ξένο τεχνικό!

Η ξενομανία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σύνηθες φαινόμενο. Γενικά το προτιμούν το ξενόφερτο στοιχείο οι Έλληνες παράγοντες, γιατί το θεωρούν καλύτερο και πιο ποιοτικό από το εγχώριο.

Το είχε δηλώσει, άλλωστε, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, Ματιέ Γκομές, σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο. " Οι Έλληνες όντως λένε ότι ένας ξένος παίκτης είναι καλύτερο από έναν Έλληνα. Για αυτό οι πρόεδροι πληρώνουν πληρώνουν πρώτα τους ξένους" ήταν επακριβώς τα λόγια του.

Τα δεδομένα για τη νέα σεζόν είναι διαφοροποιημένα. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τους πάγκους των ομάδων, οι οποίοι έχουν "κατακλειστεί" από Έλληνες προπονητές. Μόλις πέντε ομάδες διαθέτουν ξένο τεχνικό, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός, ο Πανθρακικός και η Ξάνθη. Δύο Πορτογάλοι, ένας Ισπανός, ένας Κροάτης και ένας Ρουμάνος.

Οι υπόλοιπες δέκα ομάδες θα πορευτούν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, με Έλληνες προπονητές. Ακόμα και οι Βέροια, Κέρκυρα, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης, που "παλεύουν" μέσω των δικαστηρίων να παίξουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Super League, εμπιστεύτηκαν... ντόπιο στοιχείο. Δείτε τη λίστα...

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας
Αστέρας Τρίπολης Στάικος Βεργέτης
Ατρόμητος Μιχάλης Γρηγορίου
Ηρακλής Νίκος Παπαδόπουλος
Καλλονή Θαλής Θεοδωρίδης
Ολυμπιακός Μάρκο Σίλβα
Παναθηναϊκός Γιάννης Αναστασίου
Παναιτωλικός Λιονέλ Πόντες
Πανθρακικός Μανουέλ Ρόκα
Πανιώνιος Μαρίνος Ουζουνίδης
ΠΑΟΚ Ίγκορ Τούντορ
ΠΑΣ Γιαννινα Γιάννης Πετράκης
Πλατανιάς Γιώργος Παράσχος
Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου

Βέροια Γιώργος Γεωργιάδης
Κέρκυρα Σάκης Τσιώλης
Λεβαδειακός Άκης Μάντζιος
Απόλλων Σμύρνης Αλέκος Βοσνιάδης

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ