STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι αποφάσεις της Super League

Οι αποφάσεις της Super League
INTIME SPORTS

Δείτε αναλυτικά της αποφάσεις που πήραν τα μέλη της Super League μετά το Δ.Σ. της Δευτέρας αναφορικά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν στον Υφυπουργό Αθλητισμό κ. Κοντονή.

Με επίσημη ανακοίνωση της η Super League παρέθεσε όλα τα μέτρα τα οποία αποφασίσθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ανάμεσα σε όλα τα μέλη και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην διάρκεια του και έχουν να κάνουν με την βία στα ελληνικά γήπεδα και τις προτάσεις που θα γίνουν στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις που πήραν τα μέλη της διοργανώτριας αρχής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο τηςSuperLeagueαποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί η επανέναρξη του ΠρωταθλήματοςSuperLeagueτο τριήμερο 7,8 και 9 Μαρτίου 2015 με τη διεξαγωγή της 27ηςαγωνιστικής ημέρας, καθώς και να ζητηθεί από την ΕΠΟ και τηNOVAσε περίπτωση συνέχισης του Πρωταθλήματος η διεξαγωγή της 26ηςαγωνιστικής ημέρας να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2015.

2/ Ομόφωνα το Δ.Σ. υιοθέτησε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας:

Α/ ΗSuperLeagueείναι σύμφωνη με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα που δεν υφίσταται, λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα συστήματα που ήδη υπάρχουν σε γήπεδα (και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πληρούν αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με όσα απαιτούνται από τη Νομοθεσία).

Β/ ΗSuperLeagueαποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ όπως ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ εναρμονιστεί με το πειθαρχικό δίκαιο τηςUEFA.

Γ/ ΗSuperLeagueαποφάσισε όπως απαγορευθούν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων μέχρι και το τέλος του Πρωταθλήματος.

Δ/ ΥπηρεσίεςSecurity: ΗSuperLeagueζητεί να απονεμηθούν περισσότερα δικαιώματα στο προσωπικό ασφαλείας των γηπέδων (security) με νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να έχουν εξουσιοδότηση ελέγχου κατά τον έλεγχο φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων.

Ε/ Σύνδεσμοι φιλάθλων: ΗSuperLeagueζητεί να αναγνωριστούν ως σωματεία του Αστικού Κώδικα καθώς και να αναγνωρίζονται από την οικεία ΠΑΕ. Η ΠΑΕ θα δίνει μόνο ονομαστικά εισιτήρια στα μέλη των Συνδέσμων που είναι αναγνωρισμένος κατά τα ως άνω. Αν συγκεκριμένος Σύνδεσμος ή μέλη αυτού προβούν σε πράξεις βίας, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στα μέλη του συγκεκριμένου Συνδέσμου.

ΣΤ/ Θα ζητηθεί η επαναφορά του Ιδιώνυμου, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τιμωρούνται και οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, σύμφωνα με το Νόμο.

3/ Θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να δοθεί άμεση αυστηρή οδηγία σε ΚΕΔ/Διαιτητές να διακόπτουν οριστικά αγώνα όταν στον αγωνιστικό χώρο εκσφενδονίζονται φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, ή σημειωθεί εισβολή οπαδών.

4/ Το Δ.Σ. δεν έκανε αποδεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ περί ορισμού του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΕ ΟΦΗ και επιστροφής των τεσσάρων (4) βαθμών (εκ των υποθέσεωνJorgeLopezκαιJordiLopez), παράλληλα όμως αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της ΠΑΕ ΟΦΗ να κριθεί το υπόψη θέμα ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ".

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν στην Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο αν γίνει πρωτάθλημα θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Μαρτίου

Νίκη Βόλου-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Βέροια-Εργοτέλης
17:15 Καλλονή-Πανιώνιος
19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Κυριακή 8 Μαρτίου
15:00 Πανθρακικός-Ολυμπιακός
17:15 ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη
17:15 Παναιτωλικός-Κέρκυρα
19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Δευτέρα 9 Μαρτίου
19:30 Πλατανιάς-Λεβαδειακός

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ