Οι αντιδράσεις Μπέντο - Κετσπάγια στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Οι αντιδράσεις Μπέντο - Κετσπάγια στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

To Sport24.gr ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρουσιάζει τις αντιδράσεις των Πάουλο Μπέντο και Τιμούρ Κετσπάγια στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Το ξέσπασμα του Πορτογάλου στο γκολ του Ιντέγε, ο βουβός και ανέκφραστος Γεωργιανός.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 την ΑΕΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 6αγωνιστικής, στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Οι τεχνικοί των δύο ομάδων έδωσαν τη δική τους μάχη από τους δύο πάγκους. Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αντιδράσεις των Πάουλο Μπέντο και Τιμούρ Κετσπάγια. Πανομοιότυπες ως ένα σημείο, εκ διαμέτρου αντίθετες όταν ο Ολυμπιακός πήρε κι άρχισε να διευρύνει το προβάδισμά μου.

Οι τεχνικοί των δύο ομάδων έδωσαν τη δική τους μάχη από τους δύο πάγκους. Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αντιδράσεις των Πάουλο Μπέντο και Τιμούρ Κετσπάγια. Πανομοιότυπες ως ένα σημείο, εκ διαμέτρου αντίθετες όταν ο Ολυμπιακός πήρε κι άρχισε να διευρύνει το προβάδισμά μου.

Η πίεση εμφανής, παρούσα από το πρώτο λεπτό. Στο πρόσωπο, στις κινήσεις των δύο τεχνικών. Στα ξεσπάσματα, αλλά και τη… σιωπή.

Από το ξέσπασμα του Μπέντο στο γκολ του Ιντέγε, στις πιο ήπιες αντιδράσεις του σε αυτά των Μαρτίνς και Φορτούνη, στην αγκαλιά του και την κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον σκόρερ του τρίτου γκολ, έως τη μοναξιά του Τιμούρ Κετσπάγια, τη σιωπή και το βουβό βλέμμα του Γεωργιανού.

 • Όρθιοι από το πρώτο δευτερόλεπτο Κετσπάγια και Μπέντο. Κυριολεκτικά από το πρώτο δευτερόλεπτο, στα όρια της περιοχής. Λες κι από το διαθέσιμο ορθογώνιο του χώρου τους έπρεπε να πατήσουν στην άσπρη γραμμή ή τουλάχιστον να «φλερτάρουν» με αυτή.

 • Ο Γεωργιανός τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης έβγαλε το σακάκι και ανέβασε τα μανίκια του. Η βραδιά στο Φάληρο ήταν ζεστή, το άγχος ανέβασε εύλογα τη θερμοκρασία.

 • Ο Πάουλο Μπέντο αμέσως μόλις η μπάλα πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή της εστίας του Ανέστη πανηγύρισε με υψωμένες τις γροθιές και βγήκε έξω από τα όρια της περιοχής του. Έκδηλη η πίεση που αισθανόταν ο Πορτογάλος, ο πανηγυρισμός του ήταν βγαλμένος από πανηγυρισμό ποδοσφαιριστή κι όχι προπονητή.

 • Αντίθετα, προβληματισμός στον Κετσπάγια. Βουβός, αμίλητος ο Γεωργιανός ξανακατέβασε τα μανίκια του πουκαμίσου του και σκεφτόταν τις επόμενες κινήσεις του, για να έρθει η αντίδραση της ΑΕΚ.

 • Στο δοκάρι του Σεμπά – παραδόξως – δεν υπήρχε αντίδραση από κανέναν εκ των Κετσπάγια και Μπέντο. Αμφότεροι αμίλητοι κι ανέκφραστοι, ακίνητοι. Λες και η φάση δεν έγινε ποτέ. Ή τουλάχιστον, έτσι έδειξαν.

 • Δεν ήταν μόνο το γκολ, το οποίο έβγαλε εκτός…. συντεταγμένων των Πάουλο Μπέντο. Κάθε φορά που ο Ελιουνούσι είχε την μπάλα ή πίεζε τον Ντίντακ, ο Πορτογάλος ακολουθούσε τρόπω τινά την κίνηση του Νορβηγού, λες και ο ίδιος είχε την μπάλα.

 • Όσο περνούσε η ώρα, ο Γεωργιανός τεχνικός άρχισε να γίνεται πιο εκδηλωτικός, στο μέτρο που μπορεί να το ισχυριστεί κανείς . Με κινήσεις των χεριών εξέφρασε τη διαφωνία του με συγκεκριμένες επιλογές των ποδοσφαιριστών του, ενώ ζητούσε από την τριάδα Μάνταλου – Πατίτο – Χριστοδουλόπουλου να ανεβαίνει πιο ψηλά για να πίεση. Αυτή η τελευταία εντολή μετετράπη σε πάγια. «Μπροστά, μπροστά» έδειχνε ο Κετσπάγια ή έλεγε γυρνώντας στον πάγκο προς τους συνεργάτες του.

 • Στον Ολυμπιακό, ο Πάουλο Μπέντο βγήκε εκτός εαυτού όταν ο Σιδηρόπουλος δεν διέκοψε το ματς στον τραυματισμό του Φορτούνη. Με… σπριντ τα «έψαλλε» στον τέταρτο διαιτητή, Σταύρο Μάνταλο. Οι κινήσεις των χεριών του εκδήλωσαν τον εκνευρισμό του, ωστόσο μετά από δευτερόλεπτα επανήλθε στη θέση του. Άλλη μια φορά σε υπόδειξη επιθετικού φάουλ από τον Σιδηρόπουλο, καθώς περίμενε αντίθετη απόφαση. Και πάλι δεν τα «άκουσε» ο Σιδηρόπουλος, αλλά ο επόπτης.  

 

 • Ως προς τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων», ο τεχνικός τους, χειροκροτούσε. Είτε είχαν θετική είτε αρνητική κατάληξη.

 • Κετσπάγια και Μπέντο άρχισαν ίσως και λόγω κόπωσης να κάθονται αραιά και που και στον πάγκο, αν και το μεγαλύτερο διάστημα ήταν όρθιοι. Η πρώτη φορά που αμφότεροι «εξαφανίστηκαν» από την περιοχή τους, ήταν το 51ο λεπτό. Για λίγα δευτερόλεπτα, όμως, μόνο. Ξανά όρθιοι…

 • Λεπτό 64ο. Ο Αντρέ Μαρτίνς αδειάζει την άμυνα της ΑΕΚ και νικά τον Ανέστη για το 2-0. Ο Μπέντο πανηγυρίζει με σφιγμένες τις γροθιές. Εκδηλωτικός ο Πορτογάλος, σίγουρα όχι τόσο όσο στο πρώτο γκολ. Ο «ερυθρόλευκος» πάγκος είχε γίνει ένα «κουβάρι», ο Μοντέστο το γιόρταζε με τους βοηθούς του Μπέντο, ο ίδιος στον δικό του κόσμο απομονωμένος. Σε κλίμα ευφορίας, αλλά συγκρατημένης. Γρήγορα, στράφηκε στον Ντα Κόστα και του έδινε οδηγίες.

 • Ο προβληματισμός εντάθηκε στον Κετσπάγια, αλλά οι αντιδράσεις του δεν άλλαξαν μορφή. Βουβός, με το βλέμμα να συναντά το χορτάρι και το μυαλό του να αναζητεί λύσεις, υπό πιο δύσκολες συνθήκες. • Πολλά έχουν ακουστεί για Φορτούνη και Πάουλο Μπέντο. Στην πρώτη ευκαιρία, στο 75’, κάλεσε όλους τους ποδοσφαιριστές κοντά του για οδηγίες. Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τον Κώστα Φορτούνη. Στο τέλος αυτής, ο Πορτογάλος έδωσε το χέρι στον Έλληνα διεθνή μέσο, ως ένδειξη αναγνώρισης, επιβράβευσης αλλά και ηθικής τόνωσης.

 • Και ύστερα, στο 79ο λεπτό, το τρίτο γκολ από τον Κώστα Φορτούνη. Καμία αντίδραση από τον Πάουλο Μπέντο. Ούτε πανηγυρισμός, ούτε τίποτα. Αμέσως, φώναξε τον Τσόρι Ντομίνγκες για να αντικαταστήσει τον Φορτούνη και στο τέλος, μια αγκαλιά στον Έλληνα διεθνή μέσο.

 • Ούτε το δοκάρι του Μπακασέτα, άλλαξε τη φιγούρα του Κετσπάγια. Άλλωστε, όλα είχαν όλα κριθεί. Μόνο μία έκφραση του προσώπου του, η οποία υποδήλωνε: «γιατί, ούτε αυτό…»

 • Στο τέλος ακολούθησε η χειραψία των δύο τεχνικών. Άλλωστε, τα βλέμματά τους πρέπει να συναντήθηκαν κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια του ματς…

 

SHARE:

BEST OF NETWORK

Τρομακτικό βίντεο: Φορτηγό 'σαρώνει' σπίτια

Πέντε νεκρούς και συντρίμμια άφησε πίσω του φορτηγό, που έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε σειρά σπιτιών (vids)

Τα κορυφαία αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2017

Νέα χρονιά, νέες προσδοκίες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που μέσα στο έτος που διανύουμε παρουσιάζουν 17 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, για κάθε βαλάντιο και κάθε γούστο.

Ο ελληνικός πληθυσμός, ένας από τους λιγότερο προσδιορισμένους γενετικά

Αποκωδικοποιώντας το ανθρώπινο DNA. Τα "λάθη" που μας κάνουν μοναδικούς, η ανάλυση γενετικού υλικού για ανίχνευση μελλοντικών παθήσεων, τα τεστ για τον κληρονομικό καρκίνο και η "δίαιτα του Θεού". Η βραβευμένη ερευνήτρια Γενετικής, Δρ. Αντιγόνη Δήμα απαντά στο NEWS 247 λίγο πριν το Συνέδριο Game Changer in Women of Influence

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο

Καταπολέμησε την ξηρή επιδερμίδα σου γενναία, δυναμικά και αποτελεσματικά.

Μηχανή του Χρόνου: Τι κάνει σήμερα ο Ριτζ από τη σειρά 'Τόλμη και Γοητεία'

Στα 65 του πια ο Ριτζ από τη σειρά «Τόλμη και Γοητεία», χορεύει στο dancing with the stars, παίζει μπάσο με το συγκρότημά του και εμφανίζεται σε τηλεοπτική σειρά

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24