STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0

ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
ΟΦΗ INTIME SPORTS

Με ανύπαρκτο πέναλτι του Κάρλος Μιλιάζες στο 90'+7', το οποίο κέρδισε ο Μερεμπασβίλι από τον Λυκογιάννη, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο ντέρμπι του Ηρακλείου, με το οποίο έπεσε η αυλαία της εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής.

Απίθανη εξέλιξη στο ''Γεντί Κουλέ'', στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη. Ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν ότι θα μείνει στο 0-0, έληξε με νικητές (1-0) τους γηπεδούχους, χάρη σε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Μιλιάζες.

Ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο παιχνίδι, με μέτριο ποιοτικά ποδόσφαιρο. Υπήρχε πολύ άγχος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, γιατί η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν επιτακτική. Τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτέλεσμα των Ηρακλειωτών της Superleague είχαν καταστήσει αναγκαία τη νίκη.

Ενδεχομένως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία. Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, αλλά οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Κλασική λες μονάχα την κεφαλιά του Τζορτζ στο 90'+5', που υποχρέωσε τον Τσέρνι σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Η επικράτηση επιτρέπει στον ΟΦΗ να ανασάνει, όμως ο Εργοτέλης παραμένει καθηλωμένος στην προτελευταία θέση με έξι βαθμούς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ''Θ. Βαρδινογιάννης''

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Ακρίβος, Απτόσογλου (Αθηνών)

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λορία, Στάθης, Τριποτσέρης, Μεϊτέ, Μονιάκης (72' Κουτσιανικούλης), Αρτόλα (57' Πετρόπουλος), Ραζάκ (86' Απόνιο), Μακρής, Μιλιάζες, Μερεμπασβίλι, Τζορτζ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Μέγι, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (77' Μπογκντάνοφ), Γκέντσογλου, Χαντί, Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ (90'+2' Κασναφέρης) Νόσκοβιτς (64' Παμλίδης)

Γκολ: Μιλιάζες (90'+7')

Κάρτες: Μιλιάζες (25'), Κουτσιανικούλης (88'), Μερεμπασβίλι (90'+5') - Λυκογιάννης (48'), Μέγι (61'), Παμλίδης(79'), Τσέρνι (90'+7')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Η αναμέτρηση στο Γεντί Κουλέ ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την υπεροχή, την κυκλοφορία της μπάλας και να επιδιώκει να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τσέρνι. Υπόθεση καθόλου εύκολη, γιατί οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη ήταν πολύ καλά οχυρωμένοι στα μετόπισθεν, την ίδια ώρα που ουδείς εκ των παικτών των γηπεδούχων μπορούσε με κάποια ατομική προσπάθεια να ''τρυπήσει'' την ''κιτρινόμαυρη'' άμυνα. Ο Μερεμπασβίλι του ΟΦΗ ήταν εκείνος που ως επί το πλείστον ζητούσε τη μπάλα και προσπαθούσε είτε με μακρινά σουτ είτε με κάθετες πάσες προς τους συμπαίκτες του να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για τους ''μελανόλευκους'' χάθηκε στο 14', με το πολύ δυνατό και καλοτραβηγμένο σουτ του Αρτόλα, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Απάντησε ο Εργοτέλης με τρια σουτ των Χαλκιαδάκη (26'), Κοζορώνη (30') και Νόσκοβιτς (40'), ενώ η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον ΟΦΗ. Στη σέντρα του Μιλιάζες ο Αρτόλα δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι, ενώ ακολούθως το σουτ του Μερεμπασβίλι έδιωξε με τα πόδια ο Τσέρνι.

ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
ΟΦΗ INTIME SPORTS

Με τη λήξη του πρώτου μέρους ο Αμπάρκιολης αποφάσισε να αποβάλει τον Τζενάρο Γκατούζο για τα παράπονα που έκανε και έτσι ο Ιταλός προπονητής των γηπεδούχων... καθοδήγησε από την εξέδρα στο δεύτερο 45λεπτο, οπότε και πάλι τον έλεγχο είχε ο ΟΦΗ. Ο οποίος, ωστόσο, αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες να δημιουργήσει, για αυτό και αναλώθηκε σε σουτ που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν τον Τσέχο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ευκαιρίες λοιπόν με το σταγονόμετρο, την ώρα που οι αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο τεχνικοί κατέστη ανέφικτο να διαφοροποιήσουν την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Εργοτέλης δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, όχι όμως ότι και οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, πλην της φάσης του 90'+5', κατά την οποία ο Τσέρνι πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Τζορτζ. Ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ, στο 90'+6', έβαλε ''φωτιά στο ντέρμπι. Ο Μερεμπασβίλι έπεσε στην περιοχή του Εργοτέλη σε μονομαχία με τον Λυκογιάννη, ο Αμπάρκιολης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και στο 90'+7' ο Μιλιάζες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη και ο Εργοτέλης μένει με την πικρία ότι το πάλεψε, αλλά έφυγε χωρίς βαθμό από το ''Γεντί Κουλέ'' εξαιτίας μια λανθασμένης απόφασης του Καβαλιώτη ρέφερι.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Ραζάκ, ο οποίος αποχώρησε συνοδεία φορείου εκτός γηπέδου, μετά την άσχημη πτώση στον αγωνιστικό χώρο με την πλάτη, σε μονομαχία με τον Παμλίδη.

ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του πέναλτι. Έκρινε το ντέρμπι στο ''Γεντί Κουλέ'' στέλνοντας σε πελάγη ευτυχίας τον ΟΦΗ και βυθίζοντας στο... σκοτάδι τον Εργοτέλη. Τα πάνω κάτω στο τελευταίο λεπτό του ματς.

Ο διαιτητής

Έγινε ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Στο 62' ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Πετρόπουλο. Στο 90'+6' υπέδειξε την εσχάτη των ποινών στη μονομαχία του Μερεμπασβίλι με τον Λυκογιάννη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Επιλέγουμε τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, γιατί ήταν ό,τι πιο ποιοτικό έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο του ΟΦΗ. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ζητούσε τόσο πολύ μπάλα, που επιχειρούσε να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Κατάφερε να πάρει και το πέναλτι, με το οποίο νίκησε η ομάδα του.

ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
ΟΦΗ INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Πολύ δυνατό ματς. Οι μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν. Η επικράτηση ήταν μονόδρομος και για τον ΟΦΗ και για τον Εργοτέλη και η αγωνία έως το φινάλε χτυπούσε ''κόκκινο''. Ένα κλασικό ντέρμπι που... σήκωνε μόνο νίκη.

Δεν μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο που είδαμε δεν ενθουσίασε κανέναν. Αυτό που λέμε ''ο σκοπός αγιάζει τα μέσα''. Όποιος ήθελε να δει μπάλα και να ευχαριστηθεί, έκανε λάθος αν διάλεξε να παρακολουθήσει ΟΦΗ-Εργοτέλης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ