STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Καλλονή 1-1

ΟΦΗ - Καλλονή 1-1
ΟΦΗ - Καλλονή INTIME SPORTS

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Καλλονή στο Ηράκλειο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χουάνμα (70'), ενώ για τους Κρητικούς ισοφάρισε στο 72' ο Μακρής με κεφαλιά.

Αν μια ομάδα μένει ικανοποιημένη με το 1-1 στο Ηράκλειο, αυτή είναι η Καλλονή. Όχι απαραίτητα επειδή ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος, αλλά επειδή εκείνος ''καιγόταν'' για το τρίποντο, και όχι η ομάδα της Λέσβου, η οποία έτσι και αλλιώς έχει συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς στις πρώτες 13 αναμετρήσεις.

Ο ΟΦΗ δεν εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική την έδρα του, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία με τον Αντελέγιε στο 85'. Μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό, αυτή τη φορά έμεινε στο 1-1 με την Καλλονή, για την οποία ήταν η δεύτερη διαδοχική ισοπαλία, ύστερα από το 0-0 με τον Παναιτωλικό στη Λέσβο.

Είναι φανερό ότι ο ΟΦΗ θα χρειαστεί επειγόντως ενίσχυση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εάν θέλει να ελπίζει στην παραμονή του στη Superleague.

Η Καλλονή μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια εκπληκτική φόρμα των περασμένων αγωνιστικών, αλλά κάθε βαθμό που ''τσιμπάει'' θα είναι πολύτιμο στην προσπάθεια που κάνει να εδραιωθεί στην πρώτη κατηγορία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λορία, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης (54' Αρτόλα), Μπανούσης (72' Ροβίθης), Μακρής, Λαμπρόπουλος (84' Μεϊτέ), Μιλιάζες, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός (63' λ. τρ. Μπαρέρα), Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης (66' λ. τρ. Πιπίνης), Στεφάνοβιτς, Καμαρά (46' Ναβάρο), Χουάνμα.

Γκολ: Μακρής (72') - Χουάνμα (70')

Κάρτες: Μερεμπασβίλι (13'), Μπανούσης (61'), Μιλιάζες (63'), Τριποτσέρης (69', 82') - Γιορέντε (27'), Καλτσάς (38'), Χουάνμα (45'), Κεϊτά (90'+1')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Σε χαμηλό τέμπο το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ και την Καλλονή να προσέχουν πολύ τα καρέ τους, υπό το φόβο να μπουν από νωρίς πίσω στο σκορ. Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Χογκ ήταν στο 14ο λεπτό, με Πετρόπουλο και Μερεμπασβίλι να σπαταλούν διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Για αρκετά λεπτά δεν έγινε καλό παιχνίδι, με εκατέρωθεν λάθη και λίγες ευκαιρίες. Δηλαδή ένα σουτ του Μερεμπασβίλι (29'), ένα του Αντελέγιε (39') καθώς και μια κεφαλιά του τελευταίου στο 41' δεν ήταν κάτι αξιόλογο.

Ο Τσαμπούρης στο 47' αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, στην πρώτη επί της ουσίας φάση που έκανε η Καλλονή στο ματς. Η απάντηση ήρθε στο 57', με το αδύναμο σουτ του Μπανούση. Στο 68' ο Τριποτσέρης χρησιμοποίησε το χέρι και για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Χουάνμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (0-1).

Πριν καλά, καλά κοπάσουν οι χαρές για τους φιλοξενούμενους ήρθε η ισοφάριση εκ μέρους του ΟΦΗ. Στο 72' ο Μακρής ζύγισε το σώμα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαλτέζου γκολκίπερ. Στο 81' ο Τριποτσέρης άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Και όμως, χάθηκε μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, από εκείνες που πάση θυσία πρέπει να κάνεις γκολ. Ο Αντελέγιε όμως αστόχησε στο 85', στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του 86'. Ο Αντελέγιε ήταν ολομόναχος. Αμαρκάριστος, με εξουδετερωμένο τον Χογκ και την εστία ανυπεράσπιστη. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του με ακρίβεια, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ευκαιρία από αυτές που σπάνια παρουσιάζονται και εξίσου σπάνια δεν μετατρέπονται σε γκολ.

Ο διαιτητής

Δεν είχε δύσκολο έργο ο Δελφάκης, ο οποίος ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις. Ορθός ο καταλογισμός του πέναλτι, όπως και η κόκκινη στον Τριποτσέρη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιώργος Μακρής χάρισε τον βαθμό στον ΟΦΗ με την εξαιρετική κεφαλιά στο 72'. Ο αρχηγός έτρεξε πολύ, έκοψε και εκτέλεσε, όταν χρειάστηκε.

Μας άρεσε

Ο κόσμος του ΟΦΗ δεν την αφήνει μόνη την ομάδα. Την ακολουθεί και στα δύσκολα. Έτσι και την Τετάρτη (17/12) πήγε στο γήπεδο και φώναξε υπέρ της αγαπημένης του ομάδας.

Δεν μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο Ηράκλειο. Ματς με αργό ρυθμό, δίχως πολλές ευκαιρίες και αρκετά λάθη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ