STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Άρης 3-1: Χτύπημα κόμπρας με ανατροπή

ΟΦΗ - Άρης 3-1: Χτύπημα κόμπρας με ανατροπή

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 τον Άρη με ανατροπή και κατέκτησε την έκτη του νίκη σε επτά εντός έδρας παιχνίδια. Οι "κίτρινοι" ηττήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη θητεία του Μίχαελ Ένινγκ, πρώτη ήττα μετά από 2 μήνες και οκτώ μέρες.

Ο Ιντέγε σκόραρε στο 12', έκανε το 0-1 για τον Άρη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, ο οποίος όμως με αντεπίθεση σημείωσε τρία τέρματα και επικράτησε 3-1 για τη 14η αγωνιστική της Super League. Βαζ, Φερέιρα Σόουζα και Φιγκεϊρέδο τα γκολ για τους Κρητικούς, που έχασαν με τραυματισμό τον Σεμέντο.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη του ΟΦΗ σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, τα τρία που κατακτήθηκαν με ανατροπή. Για τον Άρη αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο μήνες και οκτώ μέρες, από τότε δηλαδή που είχε χάσει από τον Ολυμπιακό. Και η πρώτη ήττα στη θητεία του Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα...

1. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και χωρίς δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Ναμπί και τον Μεγιάδο που είναι τραυματίες. Ο Άρης έπαιξε με 4-4-2 και τους Ιντέγε - Λάρσον στη γραμμή κρούσης. Το πρώτο 15λεπτο ανήκε στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μόλις στο 2ο λεπτό θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με Ιντέγε και Λάρσον, οπότε και η άμυνα των γηπεδούχων αιφνιδιάστηκε και δεν λειτούργησε καθόλου σωστά.

Και η δεύτερη τελική του αγώνα στον Άρη ανήκε με το σουτ του Γκάμα, αλλά η τρίτη ευκαιρία έγινε και γκολ. Το σημείωσε στο 12' ο Ιντέγε με κοντινό πλασέ, έπειτα από κόρνερ του Ματίγια και πάσα του Βέλεθ στον Νιγηριανό (η μπάλα χτύπησε περισσότερο στο πόδι του Φιγκεϊρέδο για να φτάσει στον στράικερ των "κίτρινων". Ήταν το τέταρτο γκολ του Αφρικανού με τη φανέλα του Άρη.

2. ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΒΑΖ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕΜΕΝΤΟ

Ο ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχτηκε ανέβασε την απόδοσή του. Έβαλε τη μπάλα κάτω και άρχισε να πιέζει τον Άρη τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Ο Βαζ απείλησε στο 17' και στο 26', το ίδιο και ο Τσιλιανίδης στο 22'. Στο 30' η υπεροχή των Κρητικών απέδωσε καρπούς. Άλλαξαν με πολύ όμορφο τρόπο τη μπάλα οι μελανόλευκοι, ο Βαζ αξιοποίησε το γύρισμα του Κοροβέση και με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει κεφάλι στο σκορ η ομάδα του Γιώργου Σίμου, αλλά τα σουτ των Τσιλιανίδη και Σεμέντο στο 32' δεν είχαν τον επιθυμητό στόχο. Στο 37' ήρθε μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΟΦΗ. Ο Σεμέντο τραυματίστηκε στον ώμο, ύστερα από μονομαχία με τον Ματίγια.

Έπεσε άτσαλα στο έδαφος ο εξτρέμ των Κρητικών και υπέστη εξάρθρωση. Διακομίσθη μάλιστα στο νοσοκομείο για μαγνητική. Ο Φερέιρα Σόουζα αντικατέστησε τον ακραίο επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι.

3. Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ, ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ γρήγορος. Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και για ένα δεκάλεπτο πίεσε τον Άρη χάνοντας ευκαιρίες με Βαζ και Τσιλιανίδη. Οι "κίτρινοι" από το 60' ανέλαβαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και στο 66' έφτασαν πολύ κοντά στο 1-2.

Το σουτ του Ιντέγε έξω από την περιοχή, ωστόσο, "έβγαλε" με το ένα χέρι ο σταθερός Δημήτρης Σωτηρίου. Αυτά που θα συνέβαιναν στο τελευταίο 20λεπτο θα απογοήτευαν τον Μίχαελ Ένινγκ, που σίγουρα δεν θα περίμενε τέτοια αμυντική αστάθεια από τους ποδοσφαιριστές του.

4. ΤΟΝ "ΤΣΑΚΙΣΕ" ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20ΛΕΠΤΟ

Από το 70' και μετά λοιπόν, ο ΟΦΗ "τσάκισε" τον Άρη. Στο 71' οι Κρητικοί έκαναν το 2-1 με τρόπο ανάλογο με αυτόν που δέχτηκαν το 0-1. Ο Φερέιρα Σόουζα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, εκμεταλλεύτηκε το πλασέ του Σακόρ που χτύπησε στον Βέλεθ και με κοντινό πλασέ σκόραρε. Δύο λεπτά μετά ήρθε και το 3-1, αυτή τη φορά με σκαφτό πλασέ του Φιγκεϊρέδο από φοβερή πάσα του Τσιλιανίδη. Στο 77' θα μπορούσε να γίνει και το 4-1 με τον Φιγκεϊρέδο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου από πάσα του Φερέιρα αυτή τη φορά, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης πίεσε για να μειώσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ