STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Σολτάνι "σκότωσε" τον Ατρόμητο, η Ξάνθη 1-0 στο Περιστέρι

Ο Σολτάνι "σκότωσε" τον Ατρόμητο, η Ξάνθη 1-0 στο Περιστέρι
Ξάνθη INTIME SPORTS

Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχασε, τον Ατρόμητο τον έριξε στο καναβάτσο. Η Ξάνθη άλωσε (0-1) το Περιστέρι με γκολ του Σολτάνι. Πρώτη ήττα των "κυανόλευκων" στην έδρα τους μετά τον Απρίλιο του 2013.

Ένα σπουδαίο σερί που είχε "χτίσει" στο Περιστέρι ο Ατρόμητος "έσπασε". Τον Απρίλιο του 2013 οι "κυανόλευκοι" είχαν ηττηθεί στην έδρα τους από τον Άρη και από τότε μέχρι σήμερα ήταν αήττητοι στο γήπεδό τους.

Το βράδυ της Κυριακής (13/9) η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη, την πρώτη της στο εφετινό πρωτάθλημα (προερχόταν από δύο νίκες). Ο Ατρόμητος έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, σε αντίθεση με τους ακρίτες που ήταν ουσιαστικοί και κατέκτησαν το τρίποντο.

Ναπολεόνι και Λε Ταλέκ σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Σολτάνι στο 57' δεν έκανε λάθος. Σκόραρε και το 0-1 διατηρήθηκε έως το τέλος. Εξαιρετικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, που είναι αήττητοι έπειτα από τρεις καυτούς αγώνες, με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - Ατρόμητο!

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημ. στ. Περιστερίου

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Δουδούμης (Φθιώτιδας)

4ος: Σπάθας (Πειραιά)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουμπίντες (67' Στόιτσεφ), Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (55' Γοδόι), Μαρσελίνιο (58' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Φλίσκας, Καρυπίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (46' Καπετάνος), Χέρεα (69' Μπαξεβανίδης), Σολτάνι (90'+2' Νιέτο)

Γκολ: Σολτάνι (57')

Κάρτες: Ουσέρο (31'), Ουμπίντες (45')Παπαστεριανός (14'), Γουάλας (61'), Τσέναμο (90'+2')

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το live της αναμέτρησης

Το φιλμ του αγώνα

Δύο ομάδες που θέλησαν να σκοράρουν, όχι να κλειστούν και να κρατήσουν το μηδέν. Ατρόμητος και Ξάνθη έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο στο Περιστέρι. Με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο επιχειρούσαν να βγουν στην επίθεση, με την ελπίδα να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν είχαν οι γηπεδούχοι. Ο Μαρσελίνιο απείλησε πρώτος με σουτ στο 6' που εξουδετέρωσε ο Τσέναμο, απάντησαν οι ακρίτες στο 9', όταν άθελά του ο Μπίτολο έπιασε την κεφαλιά προς την εστία του και ο Γκορμπούνοφ κράτησε το μηδέν πάνω στη γραμμή.

Ο Σολτάνι "σκότωσε" τον Ατρόμητο, η Ξάνθη 1-0 στο Περιστέρι
INTIME SPORTS

Ο κινητικότατος Ναπολεόνι σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 24' ο Ιταλός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Μαρσελίνιο, όμως ο Φλίσκας με αυτοθυσία έδιωξε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο στόπερ της Ξάνθης στην προσπάθειά του έπεσε επάνω στα δίχτυα της ομάδας του και τα έσκισε. Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, με μισοτελειωμένες προσπάθειες, που ανακόπτονταν είτε από ατομικά λάθη, είτε από μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Ο προπονητής της Ξάνθης είχε παράπονα από τους Χέρεα και Ντιμιτρόφ, από τους οποίους ζητούσε να μπουν περισσότερο στο κλίμα του αγώνα.

Ο Σολτάνι "σκότωσε" τον Ατρόμητο, η Ξάνθη 1-0 στο Περιστέρι
INTIME SPORTS

Η τελευταία αξιόλογη, αλλά και σπουδαία, φάση του πρώτου μέρους ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Ναπολεόνι έκανε το πλασέ, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε με το πόδι για να αποσοβήσει το 1-0. Ο Λουτσέσκου στην ανάπαυλα πέρασε εκτός αγώνα τον Ντιμιτρόφ και στην κορυφή, στο 4-4-2, έπαιξε ο Καπετάνος (λίγο πιο πίσω ο Χέρεα). Ο Λουσέρο από αμυντικός μέσος μετατέθηκε ως αριστερός χαφ. Με ένα δυνατό σουτ του Ουμπίντες, που πήρε φάλτσα, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Τσέναμο είδε τη μπάλα, για καλή του τύχη, να περνά πάνω από το δοκάρι.

Στο 55' ο Γρηγορίου πέρασε εκτός παιχνιδιού τον Πίτου, που δεν βοήθησε καθόλου, ρίχνοντας στο ματς τον Γοδόι. Δύο λεπτά μετά, ωστόσο, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Ο Γουάλας έβγαλε τρομερή σέντρα στη μικρή περιοχή των Περιστεριωτών, ο Σολτάνι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον Γκορμπούνοφ. Στο 59' ο Αντονί Λε Ταλέκ στόπαρε όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ακόμα μια καταπληκτική στιγημή για τον Ατρόμητο, στο 65', με τον Ναπολεόνι. Ντρίμπλες μέσα στην περιοχή για να βρει πεδίο βολής, σουτάροντας άστοχα. Η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις. Ο Βασιλακάκης έδωσε τη μπάλα στον Καπετάνο, ο οποίος από θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Τσέναμο.

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε αυτή του Ναπολεόνι στο 24'. Η καρφωτή κεφαλιά του εξουδετερώθηκε από τον Φλίσκα που με αυτοθυσία έδιωξε πάνω στη γραμμή. Αν ο Ατρόμητος έκανε εκεί το 1-0, τα δεδομένα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά.

Ο διαιτητής

Υπήρξαν κάποιες στιγμές που ξεσήκωσαν τους δύο πάγκους εξαιτίας των αποφάσεων του Δημητρόπουλου και των βοηθών του, φάσεις όμως που σε καμία περίπτωση δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Καρίμ Σολτάνι. Ο Αλγερινός ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της Ξάνθης, είχε όρεξη να πιέσει αλλά και να δημιουργήσει. Στο δεύτερο μισό ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, χαρίζοντας το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.

Μας άρεσε

Στοιχεία ομάδας που γνωρίζει πώς να πάρει αυτό που επιζητά εμφάνισε η Ξάνθη στο Περιστέρι. Χωρίς να εντυπωσιάσει ή να παίξει ποδόσφαιρο που θα ξεσηκώσει κόσμο, το ακριτικό συγκρότημα άλωσε την έδρα του Ατρόμητου, παίζοντας συνετά, με σωστή τακτική και χωρίς υπερβολές.

Δεν μας άρεσε

Πίτου Γκαρσία. Εμφάνισε σημάδια κόπωσης, δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και απολύτως δίκαια αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος από τον προπονητή του. Ο Αργεντινός είναι σημαντικός παίκτης για τους Περιστεριώτες, αλλά κόντρα στην Ξάνθη δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ