STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο... πόλεμος μετά το ντέρμπι

Ο... πόλεμος μετά το ντέρμπι

Τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι δεν τα έχουμε ξαναδεί ούτε στην τριτοκοσμική ποδοσφαιρικά Ελλάδα και αποδεικνύουν πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μάλλον τα επόμενα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνονται χωρίς καθόλου κόσμου και με την προστασία του στρατού αντί της αστυνομίας, αφού μιλάμε για πόλεμο, κανονικό! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους οπαδούς. Το Sport24.gr αναλύει...

Κάθε χρονιά που περνά είναι και καλύτερη απ' αυτή που έρχεται στην Ελλάδα. Είτε μιλάμε για κοινωνικά θέματα, είτε για αθλητισμό (ο Θεός να τον κάνει) δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Στην χώρα μας έχουμε πιάσει πάτο παντού και σ' ότι αφορά στο ποδόσφαιρο το είδαμε το Σάββατο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και όχι τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, που τα νεύρα ήταν -δικαιολογημένα- τεντωμένα, αλλά μετά το τέλος.

Ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οπαδοί έδειξαν το χειρότερό τους πρόσωπο στο ντέρμπι που περίμενε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα να καμαρώσει και πραγματικά η σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων είναι που θα πάει αυτή η ιστορία.

Αλήθεια, τι άλλο μπορούμε να δούμε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα; Το Σάββατο απολαύσαμε τους μεν (οπαδούς) να "μπουκάρουν" και επιτίθενται στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και τους δε (παίκτες) να μπαίνουν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς και να ψάχνουν έναν συνάδελφό τους.

Θέλετε κι άλλα; Γιατί έχουμε μπόλικα και σας τα μεταφέραμε πρώτοι το Σάββατο το βράδυ. Είδαμε επίσης τον πρόεδρο της μιας ομάδας να λογομαχεί με παίκτης της άλλης, το πούλμαν των μεν να βλέπει τον γενικό διευθυντή των δε και να ανοίγουν κουβέντα καφενείου με αρκετά... γαλλικά και φυσικά εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τις δύο ηγεσίες. Άλλοι είδαν αδικία και άλλοι μίλησαν για φούστες και περηφάνια για τα παιδιά που υποστηρίζουν τις νικητές.

Αλήθεια, ποιος τελικά είναι περήφανος απ' όλα αυτά που έλαβαν χώρα στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής Ελλάδας; Ο κόσμος πάντως όχι. Ακόμη και ο πιο άρρωστος οπαδός δεν μπορεί παρά να νιώθει αηδία με το επίπεδο της Superleague και του ανύπαρκτου ποδοσφαιρικού πολιτισμού μας.

Και εντάξει, ο κόσμος που μπήκε στο γήπεδο δεν πολυενδιαφέρεται αν η ομάδα του τιμωρηθεί κι αν ξεφτιλίζεται το άθλημα, όμως οι παράγοντες και οι παίκτες τι λόγο έχουν για να τα κάνουν όλα αυτά;

Δίχως αμφιβολία, οι μόνοι που κράτησαν τους τόνους όσο πιο χαμηλά μπορούσαν και ήταν πραγματικοί Κύριοι (το "κ" δεν είναι τυχαία κεφαλαίο) ήταν οι δύο προπονητές. Ο Φερέιρα μίλησε έστω για λίγο γιατί σεβάστηκε τους δημοσιογράφους και ο Βαλβέρδε γι' άλλη μια φορά τόνισε πως δεν θέλει να μιλά για διαιτησία (είτε τον ευνοεί, είτε όχι), ενώ καταδίκασε την είσοδο των οπαδών της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, όλοι οι άλλοι έπιασαν πάτο και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε σε μια πρόταση, τα όσα τραγελαφικά είδαμε στο "Καραϊσκάκη". Οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος και επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, ο Σισέ τσακώθηκε με τον Μαρινάκη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε για φούστες, οι Λέτο, Νίνης, Σισέ και άλλοι "πράσινοι" έψαχναν τον Τοροσίδη στα αποδυτήρια, ο μεγαλόμετοχος των "ερυθρολεύκων" επενέβη και άρχισαν τα... γαλλικά, η ΠΑΕ ΠΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση για την διαιτησία ενώ και ο Μητρόπουλος είχε ανοίξει διάλογο (κάθε άλλο παρά κόσμιο) με τους παίκτες του "τριφυλλιού". Αναλυτικά εδώ και με videos.

Από 'κει και πέρα τι άλλο να πεις και να αναλύσεις; Για αγωνιστικά θέμα ούτε λόγος. Ποιος ασχολείται άλλωστε; Αφού ο καθένας έκανε το... κομμάτι του το Σάββατο (παράγοντες, παίκτες, οπαδοί) ποιος νοιάζεται τι έγινε τα 96 λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

Η απορία όμως που δημιουργείται στην πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, είναι τι άλλο μπορεί να δούμε. Γιατί του χρόνου, στο ΟΑΚΑ να περιμένετε απαντήσεις και στο "Καραϊσκάκη" νέο γύρο τραγελαφικών γεγονότων. Οπότε ετοιμαστείτε για πόλεμο. Με όπλα, ασπίδες, κράνη και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Κι αφού η λύση κατά της βίας σύμφωνα με την πολιτεία είναι να απαγορευθούν οι μετακινήσεις και η ανικανότητά της δεν έχει όρια, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να βλέπουμε από δω και πέρα ντέρμπι δίχως φιλάθλους. Και απ' έξω απ' τα γήπεδα δεν θα υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά του στρατού, για παν ενδεχόμενο. Όχι βέβαια για την καταστολή των οπαδών, αλλά των παραγόντων και των παικτών. Τα χειρότερα έρχονται...

Πηγή: Rednews.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ