STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο ΠΑΣ βρήκε τον... δάσκαλό του, ήττα 1-2 από τον Αστέρα

Ο ΠΑΣ βρήκε τον... δάσκαλό του, ήττα 1-2 από τον Αστέρα
Νίκο Φερνάντες, Ζάιρο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Αστεράτη" ανατροπή στους Ζωσιμάδες. Ο Αστέρας έχανε 1-0 από τον ΠΑΣ, αλλά με τέρματα των Φαρίνια - Μάσα, μέσα σε ένα 5λεπτο, πήρε τη νίκη (1-2). Πρώτα γκολ που δέχεται εφέτος στην έδρα της η ομάδα των Ιωαννίνων.

Απίθανη τροπή είχε η εξέλιξη στα Ιωάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ και στον Αστέρα Τρίπολης, για τη 10η αγωνιστική της Super League. Η φορμαρισμένη ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αφού σπατάλησε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Μαμπουλού, άνοιξε το σκορ στο 63' με κεφαλιά του Ζάιρο.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, χωρίς να εντυπωσιάσουν, σημείωσαν δύο γκολ (72' Φαρίνια, 77' Μάσα) και άλωσαν (1-2) τους Ζωσιμάδες. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας εφετινή επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έφτασε στο δεύτερο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Οι Ηπειρώτες, από τη μεριά τους, που μαζί με το Κύπελλο προέρχονταν από τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς, δέχτηκαν τα πρώτα τους γκολ για εφέτος στους Ζωσιμάδες, από τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος! Οι ηττημένοι έμειναν στους 13 πόντους, έχοντας παιχνίδι λιγότερο (στις 23 Νοεμβρίου υποδέχονται τον Λεβαδειακό).

"Τάνγκο" στα Γιάννινα με Φαρίνια - Μάσα

Δεν αποχωρίζεται το επιτυχημένο το 3-5-2 ο Γιάννης Πετράκης. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο Μαμπουλού έβαλε δύο γκολ και έκρινε το ματς με τον Παναιτωλικό, για αυτό και κέρδισε με το... σπαθί του θέση στο βασικό σχήμα. Δίπλα του ο Κόντε και ο Ζάιρο γύρισε στη μεσαία γραμμή, λίγο πιο μπροστά από Λίλα και Κοζορώνη. Τη θέση του τραυματία Ναδάλες ως αριστερός μπακ χαφ πήρε ο Κούτρης.

Από την άλλη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξανά με Ντοναρούμα στα γκολπόστ, με Νίκο Φερνάντες στην κορυφή και με Ευαγγέλου στο κέντρο των μετόπισθεν, στο 4-2-3-1. Στόπερ και ο αμυντικός μέσος Χαμντανί, ελλείψει Μπέρτου (τιμωρημένος) και Τριανταφυλλόπουλου (τραυματίας), ενώ στον πάγκο ο τακτικά ανέτοιμος Σεφίλ.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79' Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76' Βιντάλ), Μπαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55' Γιάκος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64' Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (76' Μάσα), Νίκο Φερνάντες.

Γκολ: 63' Ζάιρο - 72' Φαρίνια, 77' Μάσα

Κάρτες: 82' Λίλα, 90' Καρανίκας - 21' Δημούτσος, 45'+1' Ευαγγέλου, 90'+1' Καλτσάς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι φάσεις του πρώτου μέρους ήταν μετρημένες στο δάχτυλο του χεριού. Δύο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κριστοφέρ Μαμπουλού. Στο 6' όταν ο Ζάιρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Γάλλο να κάνει την προβολή και να αστοχεί και στο 22', όταν με κοντινή κεφαλιά η μπάλα πήγε πάνω στον Ντοναρούμα. Κατά τα άλλα; Ένα ανιαρό ματς, παιχνίδι κέντρου. Ο Νίκο Φερνάντες, που είναι δεκάρι, γύριζε πίσω για να παίρνει μπάλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παίκτης των Αρκάδων στην περιοχή. Από τη μεριά του ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν δυσκολευόταν ιδιαίτερα να κρατά το μηδέν στα μετόπισθεν. Απογοητευτικό πάντως το πρώτο μέρος.Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας επιχείρησε να απειλήσει στο 52'.

Ο Ίγκορ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Τζημόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει, όχι όμως καλά, αλλά βγήκε και μάζεψε ο Περιστερίδης, προτού μπει στη φάση ο Καλτσάς. Στο 55' ο Πετράκης πέρασε στον αγώνα τον Γιάκο αντί του Κόντε, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Με την κίνηση αυτός στην κορυφή δίπλα στον Μαμπουλού πήγε ο Ζάιρο, ενώ ο Γιάκος έγινε ο αντί - Ζάιρο, μπροστά από Λίλα - Κοζορώνη δηλαδή.

Ο ΠΑΣ βρήκε τον... δάσκαλό του, ήττα 1-2 από τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους πάλι με πρωταγωνιστή τον Μαμπουλού. Ο Κούτρης έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου πήγε πάνω από το δοκάρι. Από στατική φάση έγινε το 1-0! Στο 63' ο Κοζορώνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζάιρο με τρομερή δύναμη πάτησε στο έδαφος, σηκώθηκε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ντοναρούμα! Το τέρμα προήλθε τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ευαγγέλου ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Στο 64' ο νεαρός έγινε αλλαγή και στη θέση του μπήκε ο Κυριακόπουλος. Αριστερός μπακ, αλλά τώρα κατ' ανάγκη στόπερ. Ο Γιαννούλης που έμεινε στη θέση του, αριστερά στην άμυνα, έβγαλε στο 72'... συστημένη σέντρα στον Φαρίνια, ο Μιχαήλ δεν πήγε γρήγορα πάνω στον Αργεντινό, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Περιστερίδη ( 1-1)! Τρομερή τροπή πήρε το ματς στο 77'. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μάσα είχε μπει ως αλλαγή και κατόρθωσε να βάλει μπροστά τον Αστέρα (1-2). Πανομοιότυπη φάση με το τέρμα του Φαρίνια.

Ο Νίκο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά με το αριστερά και ο συμπατριώτης του με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στην αριστερή γωνία, νικώντας στον αέρα τον Μπουκουβάλα. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέστη ανέφικτο να απειλήσει την εστία του Ντοναρούμα και ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη στους Ζωσιμάδες.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τέρμα της ισοφάρισης από τον Φαρίνια "έκοψε" τα πόδια των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα, που νωρίτερα δεν είχαν απειληθεί. Η ψυχολογία τους στο ναδίρ και πολύ γρήγορα δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα από τους Αρκάδες.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αναστάσιου Παπαπέτρου. Ο Αθηναίος ρέφερι ορθώς μοίρασε τις κίτρινες κάρτες που έβγαλε από το τσεπάκι του, ενώ και οι βοηθοί του δεν κλήθηκαν να πάρουν δύσκολη απόφαση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Λουίς Φαρίνια. Δεν είναι φορ, αλλά τη στιγμή του γκολ που σημείωσε ως τέτοιος λειτούργησε, με εξαιρετική κεφαλιά. Ποιοτικός μεσοεπιθετικός, που με το τέρμα του ίσως αποκτήσει την ψυχολογία για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που πήρε τη νίκη ο Αστέρας. Με δύο ευκαιρίες σημείωσε δύο γκολ. Αυτό δείχνει ότι πέρα από το αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν, οι Αρκάδες έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά.Σ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΣ που δεν είχε δεχτεί γκολ εφέτος, δέχτηκε δύο μαζεμένα. Και στις δύο περιπτώσεις οι αμυντικοί του δεν λειτούργησαν γρήγορα. Στη μία περίπτωση ο Μιχαήλ και στη δεύτερη ο Μπουκουβάλας.

Photo credits: Action images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ