STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Super League ανακοίνωσε τα άρθρα με τα οποία κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει πλέον με βαρύτατες τιμωρίες, από αφαίρεση βαθμών για φέτος και τη νέα σεζόν μέχρι και υποβιβασμό.

Ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο μ ε βάση το οποίο κλήθηκε ο ΠΑΟΚ σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Super League και αυτό είναι αρκετά βαρύ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κινδυνεύει πλέον με βαρύτατες τιμωρίες ανάλογα με το άρθρο με το οποίο θα τιμωρηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΤΗΣ ΕΠΟ

Αρχικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με βάση τη συμπεριφορά των Μίχελ και Σαββίδη και για τον λόγο αυτό κλήθηκε με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, περί απειλών, όπου γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών και οι Μίχελ-Σαββίδης με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ως και πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ ΚΑΠ

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε όμως και με το άρθρο 21 του ΚΑΠ που αναφέρεται στη μη τέλεση ή διακοπή αγώνα. Συγκεκριμένα κλήθηκε με το 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ και γ΄, 12 και 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Σε αυτό αναφέρεται: "Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δυο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.

Πιο συγκεκριμένα το 21 παρ.3 περ. ΙΙ στοιχ. α' και γ' τονίζουν για τις ποινές:

Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:

α) με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε:

γ) Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του".

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ