STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο
Μπεργκ Μολέδο Νάνο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάρκους Μπέργκ και Ροντρίγκο Μολέντο με δυο γκολ ο καθένας οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε σπουδαία νίκη με 4-0 επί του Ηρακλή στην Λεωφόρο. Σούπερ Εβανζελίστα και Βιγιαφάνιες. Τραυματίστηκε στο τέλος ο Μολέντο.

Εύκολο βράδυ στην Λεωφόρο για το "τριφύλλι" που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον "γηραιό" και τον διέλυσε με 4-0. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 27ο λεπτό, ενώ με δυο ακόμα τέρματα στην επανάληψη, πέτυχαν την δεύτερη πιο ευρεία νίκη τους στην Λεωφόρο τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα ( μετά το 4-0 εναντίον της Καλλονής).

Ο Αντρέα Στραματσόνι επιφύλασσε μία έκπληξη όσον αφορά το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού, αφού ο Ρόμπιν Λουντ βρέθηκε στη μεσαία γραμμή των πράσινων έχοντας δίπλα του τον Ζέκα. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές για τον Ιταλό που εμπιστεύτηκε ξανά τους Λέτο - Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

Τώρα στον Ηρακλή ο Νίκος Παπαδόπουλος κατέβασε τη γνωστή ενδεκάδα που εμπιστεύεται στα περισσότερα παιχνίδια, με τους Βέλλιο και Λεοζίνιο όσο περνούν τα παιχνίδια να δένουν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους στη γραμμή κρούσης.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο

Τα στοιχεία του αγώνα

Γήπεδο:"Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)

Βοηθοί: Κωσνταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Χρήστος Μεγιάννης (Άρτας)

4ος: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)

Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι):Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Εβανζελίστα (Αμπέντ 65'), Βιγιαφάνιες (Μπουμάλ 81'), Λέτο (Μαμούτε 75'), Μπεργκ.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (Στάμου 71'), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (μΠΟΥΛΟΎΤ 46'), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Βέλλιος.

Γκολ:Μπεργκ (1-0 σουτ 9'), Μολέδο (κεφαλιά 27'), Μπεργκ (3-0 σουτ 68'), Μολέδο (4-0 κεφαλιά 72').

Κάρτες: Εβαντζελίστα (κίτρινη 4'), Μπουκουβάλας (κίτρινη 12'), Καρασαλίδης (κίτρινη 17'), Λουντ (κίτρινη 34'), Νάνο (κίτρινη 45'), Ιντζόγλου (κίτρινη 46'), Κουτρουμπής (κίτρινη 76'), Στάμου (κίτρινη 84'),.

Δείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-0.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να γεμίζει την περιοχή του Ηρακλή. Σε μία από αυτές τις φάσεις, ο Τσιλιανίδης μάρκαρε άτσαλα τον Εβανζελίστα στη μεγάλη περιοχή (ο Βραζιλιάνος έξυπνα ξέφυγε) και ο διαιτητής σωστά έδωσε το πέναλτι. Ο Μάρκους Μπέργκ αστόχησε από τα 11 βήματα, όμως πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έγραψε το 1-0 στο 9ο λεπτό. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και έφτασαν σε δεύτερο γκολ λίγο αργότερα. Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ. Ο Εβανζελίστα έκανε ένα τακουνάκι, ο Κουτρουμπής κράτησε τη μπάλα και την έστρωσε ξανά στον Βραζιλιάνο. Αυτός γύρισε στο πίσω δοκάρι και ο Μολέντο με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ο "γηραιός" αντέδρασε και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 37ο λεπτό. Ο Κυριακίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μοντέιρο να κάνει απευθείας σουτ ολομόναχος στην περιοχή. Παρόλα αυτά αστόχησε και έριξε και μία... ψιλή στον Μέστο που ήταν μπροστά του.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο
Μολέδο 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι δημιουργώντας πέντε τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μίας του Ηρακλή. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έπρεπε να αλλάξει πολλά για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Καθάρισε σε δυο φάσεις

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και απείλησε με κάποιες μικροευκαιρίες την εστία του Στιλ, όμως οι πράσινοι ήταν εκείνοι που έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Βιγιαφάνες βρήκε με όμορφη κάθετη τον Μπεργκ στο 57ο λεπτό, με τον Σουηδό να πλασάρει και τον Χουάντερσον να διώχνει εντυπωσιακά. Ότι δεν κατάφερε ο 30άχρονος νωρίτερα το πέτυχε στο 68ο λεπτό. Ο Βιγιαφάνιες πέρασε μία μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί ο Μπεργκ κέρδισε κάποιες κόντρες και με σουτ έγραψε το 3-0. Θα μπορούσε βέβαια να δώσει τη μπάλα δίπλα στον Λέτο, όμως προτίμησε να πετύχει ένα προσωπικό γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το 4-0 για τους πράσινους. Μία άστοχη έξοδος από τον Χουάντερσον έδωσε την ευκαιρία στον Μολέντο να πετύχει και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με το κεφάλι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός παραλίγο να κάνει χατ-τρικ προς το τέλος του αγώνα, όταν μετά από σουτ του Αμπέντ έβαλε το σώμα του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μπουκουβάλας πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Μολέντο να αποχωρεί τραυματίας δείχνοντας να πονάει στον τετρακέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο

Τα στατιστικά του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μιχάλης Μπουκουβάλας ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Λούκα Βιγιαφάνιες, περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στην άκρη του αράουτ.

Ο διαιτητής

Το παιχνίδι τον βοήθησε έτσι ώστε να περάσει ένα ξεκούραστο βράδυ. Στο ξεκίνημα βέβαια είχαμε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα (έξι κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο), όμως από εκεί και πέρα όλα κύλησαν ομαλά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λούκας Εβανζελίστα δικαίωσε τον προπονητή του που τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο γκολ, έφτιαξε το δεύτερο και γενικότερα έδειξε αρκετά έξυπνος με τη μπάλα στα πόδια. Πολλές φορές έμοιαζε να καθυστερήσει να πάει πάνω στη μπάλα, όμως τελευταία στιγμή περνούσε πάσες πιάνοντας τους αντιπάλους απροετοίμαστους. Λίγη σκληράδα του λείπει.

Μας άρεσε

Ο Ροντρίγκο Μολέντο σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως είναι μεταγραφή "λαχείο". Εκτός από εξαιρετικός αμυντικός, δείχνει ικανός και στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας δυο τέρματα με το κεφάλι. Να σταθούμε και στην μεσοεπιθετική λειτουργία των πράσινων που δούλεψε εξαιρετικά.

Δεν μας άρεσε

Ο Ηρακλής ήταν σα να μην κατέβηκε ποτέ στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πιο εύκολη νίκη στην "Λεωφόρο" στο πρωτάθλημα μετά το 4-0 τον Αύγουστο επί της Καλλονής. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει πολλά να συζητήσει με τους παίκτες του για την εικόνα και τη διάθεση που έδειξαν στο χορτάρι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ