STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός, 1-0 την αξιόμαχη Λαμία

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στο Περιστέρι από τη νεοφώτιστη Λαμία μέχρι να πάρει τελικά τη δεύτερή του νίκη στη Super League με πέναλτι του Φορτούνη (0-1). Με 10 από το 70' οι πρωταθλητές ελέω αυστηρής αποβολής του Μίλιτς.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήρθε με πολύ κόπο απέναντι στη Λαμία (0-1) στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου όπου και φιλοξενήθηκε. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που έδωσε τη λύση από την άσπρη βούλα στους "πορτοκαλί" (29'), οι οποίοι ήταν αρκετά νωθροί στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας το μυαλό στην... Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι, ωστόσο μία αυστηρή αποβολή του Μίλιτς (70'), την οδήγησε σε οπισθοχώρηση για να αποφευχθεί μία- εκτός προγράμματος- βαθμολογική απώλεια.

Η αξιόμαχη Λαμία που είχε αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο στην κόντρα, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα όταν πήρε την μπάλα στα πόδια της, έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα στην ιστορία της στη Super League, αναζητώντας ακόμα την επαφή με τα δίχτυα.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος ελέω των υποχρεώσεων της Εθνικής, για να βρει στη συνέχεια η τρίτη αγωνιστική τον Ολυμπιακό, με το απόλυτο "2 στα 2", στην Ξάνθη και τη Λαμία, με ένα βαθμό, στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, Ηλίας Αλεξέας, Εμμανουήλ Βλάσσης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές):Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85' Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (Βάνερσον 55'), Πίτι, Βουό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρέτσος, Ρομαό, Μίλιτς, Ζιλέ, Οφόε, Πάρντο, Μάριν (74' Φιγκέιρας), Φορτούνης (78' Σεμπά), Μπεν (64' Ανσαριφάρντ).

Γκολ: 29' Φορτούνης (πεν.)

Δοκάρι: 35' Βουό

Κίτρινες: 14' Παντελιάδης, 35' Κουκόλης, 80' Βουό, 85' Μπλάζιτς - 33' Ρομαό, 38' Ρέτσος, 41' Μίλιτς, 90' Καπίνο, 91' Σεμπά

Κόκκινη: 70' Μίλιτς (2η κίτρ.)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Έξι παίκτες στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού (Ομάρ, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόρ, Μάριν, Μπεν) έκαναν ντεμπούτο φέτος στο πρωτάθλημα καθώς ο Μπέσνικ Χάσι τους είχε αφήσει εκτός αγώνα με την ΑΕΛ, ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία. Το σύστημα παρέμεινε το ίδιο (4-2-3-1), όπως ακριβώς και για τον Μπάμπη Τεννέ που δεν έκανε καμία αλλαγή σε σχέση με το 0-0 της πρεμιέρας στην Ξάνθη.

Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός, 1-0 την αξιόμαχη Λαμία

Κατοχή μπάλας εσείς, τελικές εμείς

Η αναμέτρηση άρχισε με ένα ξεκάθαρο πλάνο από τον Μπάμπη Τεννέ που άφησε την μπάλα στον Ολυμπιακό, κρατώντας και τους έντεκα παίκτες κάτω από τη σέντρα. Οι γραμμές των τυπικά γηπεδούχων ήταν πάρα πολύ κοντά, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να ψάχνουν μάταια χώρους, κυρίως από τα άκρα, έχοντας σε πολλές φάσεις τους στόπερ στο κέντρο και τους δύο πλάγιους μπακ κοντά στην περιοχή της Λαμίας.

Οι ανοικτοί χώροι στην άμυνα των πρωταθλητών "φώναζαν" στους Λαμιώτες να τους εκμεταλλευτούν, αλλά ο Καπίνο είπε "όχι" στον Πίτι σε τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπλάζιτς. Ο Χάσι φώναζε στον Ζιλέ να ανέβει και άλλο στο γήπεδο και να παίζει σχεδόν δίπλα στον Φορτούνη, ωστόσο η στατιστική στο 20λεπτο μπορεί να έδειχνε κατοχή μπάλας 65-35% για την ομάδα του, οι τελικές όμως ήταν 4-0 για τη Λαμία- οι τρεις στον στόχο!

Πέρασε η κάθετη, άνοιξε το σκορ ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να προσπαθεί την διάσπαση της αντίπαλης άμυνας από τα άκρα χωρίς επιτυχία. Ο Μάριν άρχισε να συγκλίνει προς το κέντρο για να πάρει την μπάλα και να βρει άλλη διέξοδο και τελικά δικαιώθηκε λίγο πριν το μισάωρο. Η κάθετη μπαλιά στον Πάρντο- που είχε συγκλίνει στην περιοχή- πέρασε, αυτός βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αναστασιάδη και ο Φορτούνης σκόραρε από το σημείο του πέναλτι (29').

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, ωστόσο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Λαμία συνέχιζε να αμύνεται ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και παραλίγο να ισοφαρίσει στο 35', όταν η κεφαλιά του Βουό από πλάγιο (!) του Παντελιάδη βρήκε το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Η εικόνα της στατιστικής του πρώτου μέρους μαρτυρά ότι ο νωθρός Ολυμπιακός έπρεπε να βελτιωθεί στο υπόλοιπο του αγώνα, αν ήθελε να φτάσει στο "τρίποντο" χωρίς καρδιοχτύπια.

Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός, 1-0 την αξιόμαχη Λαμία

Άνοιξε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος

Το πώς κύλησε το πρώτο ημίχρονο φαίνεται ότι θορύβησε τους ερυθρόλευκους, ή πορτοκαλί για την ακρίβεια, έτσι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μάριν και Πάρντο ανέβασαν την απόδοσή τους, ο Ανσαριφάρντ πέρασε στη θέση του αρνητικού Μπεν και οι τελικές στα μισά του δευτέρου μέρους ήταν 5-1 για τον Ολυμπιακό, με τον Ιρανό επιθετικό να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 67', μετά από ωραία συνεργασία με τον Φορτούνη.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα- πλην του Βουό που ήταν ανίκητος στον αέρα- ωστόσο η δεύτερη κίτρινη στον Μίλιτς (70') άλλαξε την αριθμητική ισορροπία και φυσικά τα δεδομένα. Πολύ γρήγορα ο Αλβανός τεχνικός έβγαλε από το παιχνίδι τους Μάριν και Φορτούνη, περνώντας τους Φιγκέιρας (αριστερό μπακ) και Σεμπά αντίστοιχα, για να κάνει πιο σφικτό τον Ολυμπιακό, που μοιραία υποχώρησε στο γήπεδο με δέκα παίκτες.

Ωστόσο, όταν η Λαμία πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε αυτή να κάνει παιχνίδι δεν μπόρεσε να απειλήσει τους πρωταθλητές που έφτασαν στη δεύτερη σερί τους νίκη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με την ομάδα από τη Φθιώτιδα να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στην ιστορία της στη Super League.

Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός, 1-0 την αξιόμαχη Λαμία

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να παράγει ευκαιρίες και τελικά σκόραρε μόλις μία φορά, σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το ματς αν είχε σκοράρει η Λαμία στο 5' στο τετ-α-τετ του Πίτι. Ο Καπίνο όμως βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απέτρεψε τους "πορτοκαλί" να κυνηγούν δύο γκολ για να πάρουν τη νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης καταλόγισε σωστά το πέναλτι πάνω στον Πάρντο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε Ολυμπιακό και Λαμία, θεωρώντας δικαιολογημένα τραβηγμένες τις πτώσεις. Ωστόσο μετά από ένα σημείο έκανε κατάχρηση της κάρτας με θύμα τον Μίλιτς. Τραβηγμένη η πρώτη κίτρινη, ενώ στην αποβολή η μόνη επαφή που μπορεί να υπάρχει είναι χαμηλά, πάνω στον βηματισμό. Ακόμα και να είδε επαφή ο ρέφερι, δεν υπάρχει πρόθεση. Τραβηγμένη και αυτή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ισχύουν ό,τι γράψαμε και στη φάση του αγώνα. Ο Στέφανος Καπίνο είπε "όχι" πολύ νωρίς στον Πίτι κρατώντας το 0-0. Σε ματς με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, είναι πολύ σημαντικό ο τερματοφύλακας του δυνατού να αποτρέπει στον αντίπαλο το να πάρει προβάδισμα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βουό συστήθηκε πέρσι στο ελληνικό κοινό με 18 γκολ σε 31 αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Απόψε, σε ένα πολύ δύσκολο ρόλο, έμοιαζε ανίκητος στον αέρα όσες φορές διεκδίκησε την μπάλα. Ο ύψους 1,85μ. επιθετικός της Λαμίας, θα μας απασχολήσει πολύ φέτος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπεν ξεκίνησε φουριόζος τη χρονιά στο Βελιγράδι χτυπώντας στην κόντρα. Με αντίπαλο όμως που παίζει στο μισό γήπεδο, χάθηκε απόψε στην κορυφή της επίθεσης. Δικαιολογημένα έγινε αλλαγή, με τον Καρίμ να μπαίνει φορτσάτος αλλά σχεδόν αμέσως να μένει με 10 ο Ολυμπιακός.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ