STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Ναζλίδης στο 95' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ, 1-0 τον Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με "χρυσό" σκόρερ τον Ναζλίδη η ΑΕΛ επιβλήθηκε με 1-0 επί του Λεβαδειακού στο AEL FC Arena και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της Super League Σουρωτή.

Σε ένα παιχνίδι με ρυθμό και αρκετές τελικές προσπάθειες χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κριθεί ο νικητής. Ο Ναζλίδης με μία καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Επασί για να δώσει τη νίκη στην ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές, όμως ήταν απελπιστικά άστοχοι.

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Περόνε επιβεβαίωσε την κλάση του και με μία εξαιρετική σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Ναζλίδη να νικήσει τον Επασί και να δώσει το "τρίποντο" στους γηπεδούχους.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες για να καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς όμως την μία ο Φαβάρο και την άλλη η έγκαιρη αντίδραση του Μπόζοβιτς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να παραμείνει αυτό το 0-0 μέχρι και το 95'.

Έτσι, η ΑΕΛ έφτασε τους 9 βαθμούς στη Super League μετά από εννιά αγωνιστικές και παράλληλα, έσπασε το αήττητο του Λεβαδειακού.

Γήπεδο: AEL F.C. Arena

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Φάρκας, Ρέντζας (54' Μασούρας), Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (68' Περόνε), Κρίζμαν (81' Γιαννιτσάνης), Ναζλίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρη, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρη, Ζοάο Φαβάρο, Ομπιόρα (81' Καλτσάς), Μητρόπουλο, Γιουσούφ, Μπραντάο (84' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης

Γκολ: 90+5' Ναζλίδης

Κάρτες: Φατιόν, Φάρκας, Γουάλας, Ναζλίδης, Περόνε / Λεονάρντο, Μητρόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ναζλίδης στο 95' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ, 1-0 τον Λεβαδειακό

Ο Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ΑΕΛ με 4-1-4-1. Ο Μπόζοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Φάρκας και Ζίζιτς να είναι μπροστά του και τους Ρέντα και Γουάλας στις πτέρυγες. Ο Φατιόν είχε τον ρόλο του αμυντικού μέσου και παράλληλα του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην άμυνα και στα χαφ. Ο Αγκάνοβιτς τον βοηθούσε αρκετά σε αυτόν τον ρόλο, ενώ ο Λεοζίνιο έπαιζε πιο κοντά στον προωθημένο Ναζλίδη. Στα άκρα του χώρου του κέντρου έπαιξαν οι Κριζμαν και Ντέλετιτς.

Ο Ναζλίδης στο 95' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ, 1-0 τον Λεβαδειακό

Από την άλλη ο Ζοζέ Ανιγκό δεν άλλαξε τίποτα από το αγαπημένο του 3-4-3. Η τριάδα μπροστά από τον Επασί δημιουργούσαν οι Τριποτσέρης, Λεονάρντο και Φαβάρο με τον Τσαμπούρη σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ και τον Μεντί να έχει όλη την πτέρυγα από τα αριστερά. Ο Μητρόπουλος μαζί με τον Νουάνκο ήταν το δίδυμο των κεντρικών μέσω. Ο Μπραντάο ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Γιουσούφ και τον Γιακουμάκη να του παρέχουν στηρίγματα.

Η ΑΕΛ την υπεροχή, τη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Λεβαδειακός

Στο πρώτο ημίχρονο εκείνη που κυριάρχησε ήταν η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και από την αρχή προσπαθούσαν να πιέσουν τον Λεβαδειακό ο οποίος τους έδινε μέτρα στο γήπεδο. Μόλις στο 27ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο Ντέλετιτς απέφυγει τον Μεντί από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Ναζλίδης κατάφερε να βάλει πλάτη τον Ζοάο Φαβάρο, έκανε το γυριστό μέσα από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει δημιουργούσε καλές στιγμές, όμως τα χαλούσε πάντοτε στην τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 25' όταν ο Κρίζμαν με ωραία ατομική ενέργεια συνέκλινε από τα αριστερά προς τον άξονα, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό.

Όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Λεβαδειακός πήγε να προηγηθεί από το πουθενά χάρη σε μία στατική φάση. Ο Μητρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ στο 36', ο Λεονάρντο έκανε κακό κοντρόλ όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ζοάο Φαβάρο που έκανε το σουτ με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μπόζοβιτς στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο μέχρι τα χασομέρια

Ωραίο ρυθμό είχε και το δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 49' μετά από εξαιρετική κάθετη του Γιουσούφ ο Γιακουμάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ με τον Μπόζοβις να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να απομακρύνει με τα πόδια.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι δεν έψαξαν και εκείνοι το γκολ. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές που θα μπορούσαν να σκοράρουν αν δεν ήταν τόσο άστοχες στην τελική προσπάθεια.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε με το σκορ στο 0-0 μέχρι να μιλήσουν η κλάση του Περόνε και η μοναδική αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού. Ο Αργεντινός στο τελευταίο λεπτό είχε την οξυδέρκεια να κρατήσει σωστά την μπάλα και με μία εξαιρετική σέντρα να βρει μέσα στην μικρή περιοχή τον Ναζλίδη ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Επασί και έγραψε το τελικό 1-0 στο (95'.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία η φάση του 95ου λεπτού. Ο Περόνε κράτησε έξυπνα την μπάλα στο κόρνερ, έκανε στη σωστή στιγμή τη σέντρα και ο Ναζλίδης χάρισε το τρίποντο στην ΑΕΛ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιώργου Τζοβάρα. Ο διαιτητής του συνδέσμου Φθιώτιδας ήταν κοντά σχεδόν σε όλες τις φάσεις και όλες οι αποφάσεις του ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θα μπορούσαν αρκετοί παίκτες να πάρουν το συγκεκριμένο βραβείο, όμως θα το δώσουμε στον Μπλάντεν Μπόζοβιτς και την έγκαιρη αντίδραση του στο 49' που κράτησε το 0-0.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η διάθεση των παικτών των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο. Το ματς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ρυθμό όμως οι παίκτες τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η μικρή προσέλευση κόσμου σε ένα ακόμα ματς της ΑΕΛ και ο... έξυπνος με τη σφυρίχτρα. Τουλάχιστον τρεις φορές έγιναν συστάσεις σε ένα φίλαθλο που βρισκόταν στην κερκίδα και σταματούσε το παιχνίδι σφυρίζοντας και μπερδεύοντας τους παίκτες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ