STOIXIMAN SUPER LEAGUE

O "μαθητής" Ρόκα συναντά μετά από 18 χρόνια τον "δάσκαλο" Χιμένεθ

O "μαθητής" Ρόκα συναντά μετά από 18 χρόνια τον "δάσκαλο" Χιμένεθ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πλατανιά και ο Μανόλο Χιμένεθ (έστω κι εξ' αποστάσεως λόγω τιμωρίας) συναντάται με τον Μανουέλ Ρόκα. Πέρασαν 18 χρόνια από τη κοινή τους θητεία στη Βιγιαρεάλ με τον πρώτο τεχνικό και τον δεύτερο τερματοφύλακα.

Είναι από τα τερτίπια που "παίζει" η μοίρα μερικές φορές. Μανόλο Χιμένεθ και Μανουέλ Ρόκα συναντώνται ξανά. Όχι στην πατρίδα τους. Στην Ελλάδα. Κι όχι με τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αντάμωσαν κατά την τελευταία τους επαγγελματική συνάντηση.

Άλλωστε, πέρασαν 18 χρόνια από αυτή. Ήταν η αρχή της σεζόν 1999-2000 όταν ο νυν τεχνικός της Αλ Αχλί (Κατάρ), Χοακίν Καπαρός, αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ.

Ο Μανόλο είχε "κρεμάσει" τα παπούτσια του την προηγούμενη σεζόν (1998) όταν μετά από μια (ποδοσφαιρική κι όχι μόνο) ζωή στη Σεβίλλη, πέρασε την τελευταία σεζόν ως ποδοσφαιριστής στη Χαέν.

Ο τεχνικός της Ένωσης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Καπαρός και τον συνόδευσε ως βοηθός του. Βέβαια, λίγους μήνες μετά αποχώρησε οικειοθελώς καθώς τον ταλαιπωρούσε μέσα του το "μικρόβιο" του πρώτου προπονητή.

Τη σεζόν εκείνη στο ρόστερ του "κίτρινου υποβρυχίου" ευρίσκεται ως τρίτος γκολκίπερ ο Μανουέλ Ρόκα. Δηλαδή, ο εδώ και λίγες ημέρες τεχνικός του Πλατανιά.

Οι δύο τους από τότε έχουν διατηρήσει άριστη σχέση. Επικοινωνούν συχνά τηλεφωνικά και γενικά πέρα από τη δεδομένη εκτίμηση του ενός για τον άλλον, έχει αναπτυχθεί και φιλική σχέση μεταξύ τους.

Μπορεί να μην είναι δίπλα με λίγα μέτρα απόσταση - καθώς στον Μανόλο Χιμένεθ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 15 ημερών από τους πάγκους για τη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - αλλά είναι δεδομένο ότι θα τα πουν στο ΟΑΚΑ (27/11, 19:30). Ασφαλώς και είναι η πρώτη τους προπονητική μονομαχία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέλος εκείνης της ομάδας ήταν ο συμπατριώτης του τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Λάρνακας, Τσάβι Ρόκα, και ο Ρουμάνος πρώην μέσος της ΑΕΛ, Ντένις Σερμπάν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ