STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
Ατζαγκούν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 την Καλλονή με εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου στο 72'. Ξανά στις νίκες οι Βοιωτοί έπειτα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Άξιζε να επικρατήσει η ομάδα της Λέσβου. (VIDEO)

Από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε να νικήσει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα, όταν είχε επικρατήσει 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε οι Βοιωτοί μετρούσαν μόνο ισοπαλίες και ήττες. Το Σάββατο (20/2) οι παίτες του Άκη Μάντζιου επανήλθαν στις επιτυχίες, παρότι η απόδοσή τους δεν ήταν καλή.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι που κέρδισε ο Ατζαγκούν από τον Αναστασιάδη και επιβλήθηκε 1-0 της Καλλονής στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς. Η ΑΕΛΚ θα μπορούσε να είχε πάρει αυτή τη νίκη, αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια έπαιξε το ρόλο της.

Είναι αξιοσημείωτο ότι εφέτος ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει πέντε πέναλτι και είναι 2ος στη σχετική λίστα με τα περισσότερα (πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 9).

Γήπεδο:Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης)

4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος):Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Γιάχιτς, Τσουρίκοφ (46' Μανωλάς), Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Καψάσκης, Ατζαγκούν (83' Τόπι), Μερεμπασβίλι (59' Μπελγκαζουανί), Μάντζιος.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου):Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (61' Ελλακόπουλος), Καλτσάς, Φαβάλι, Μανούσος (86' Μπραούλιο), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (70' Κάρλσον).

Γκολ:Μάντζιος (72')

Κάρτες: Τσουρίκοφ (18'), Μανωλάς (75'), Καψάσκης (88') - Μπλάζιτς (16'), Καλτσάς (27'), Φαβάλι (31'), Αναστασιάδης (68'), Κάρλσον (76'), Ελλακόπουλος (86')

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός

Ανασκόπηση αγώνα

Τυχερός ο Λεβαδειακός που δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια Καλλονή που ήταν πιο επιθετική και δικαιούταν να σκοράρει. Η ομάδα της Λέσβου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι τέσσερις ευκαιρίες που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, όταν το σουτ του δραστήριου Μανούσου πέρασε εκτός εστίας.

Ίδια κατάληξη το σουτ του επιθετικού της Καλλονής στο 14'. Στο 15' ο Γεωργίου από θέση τετ α τετ έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Βερέμκο απέκρουσε ενστικτωδώς. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Λεβαδειακού αδυνατούσαν να βρουν ο ένας τον άλλον, αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 37'. Μια περίεργη φάση στην οποία η μπάλα βρίσκει σε Μάντζιο-Μανούσο και παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, αλλά χτυπάει στο αριστερό δοκάρι. Στο 40' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ που σημείωσε ο Μάρκοβιτς.

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν όντως εκτεθειμένος ο Σέρβος επιθετικός. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας στο 52%. Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του ο Άκης Μάντζιος, πέρασε εκτός τον Τσουρίκοφ αντικαθιστώντας τον με τον Μανωλά. Στο 46' ο Καψάσκης επιχείρησε μια παλικαρίσια προσπάθεια. Έκανε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 59' η Καλλονή πέρασε στην επίθεση, αλλά η κεφαλιά του Μάρκοβιτς από το κόρνερ του Φαβάλι πέρασε εκτός εστίας. Η είσοδος του Μπελγκζουανί έδωσε ζωντάνια στους Βοιωτούς, οι οποίοι σε αντίθεση με το πρώτο μέρος έβγαιναν πιο ευκολα στην αντεπίθεση, δίχως όμως να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Δαύκου. Ίσα, ίσα που η ΑΕΛΚ έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ, πάλι με τον Μανούσο. Στο 67' το δυνατό σουτ του αρχηγού εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Λευκορώσος γκολκίπερ.

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε... ανύποπτη στιγμή ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι στο 71'! Ο Αναστασιάδης σύμφωνα με τον διαιτητή Σελίμο κλώτσησε τον Ατζαγκούν, καταλογίζοντας την εσχάτη των ποινών. Ο Μάντζος (ποιος άλλος;) ανέλαβε την εκτέλεση, έγραψε το 1-0 και παράλληλα συνέχισε το σπουδαίο του επίτευγμα: 11 γκολ σε 11 εκτελέσεις πέναλτι στην καριέρα του! Γκολ που δεν άξιζε να σημειώσει η ομάδα της Λιβαδειάς, αλλά το ποδόσφαιρο ως γνωστόν δεν είναι δίκαιο άθλημα. Στο 84' ο Φαβάλι λίγο έλειψε να πληγώσει την τέως ομάδα του με δυνατό σουτ, αλλά ο Βερέμκο έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Δεν άλλαξε τίποτα έως το τέλος του ματς και ο Λεβαδειακός επανήλθε στις νίκες μετά τις 21 Δεκεμβρίου.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Καψάσκη στο 46'. Σόλο του νεαρού μέσου του Λεβαδειακού, υπέροχη προσπάθεια έξω από την περιοχή, αλλά το πλασέ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Δαύκου. Αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα επρόκειτο για εξαιρετικό τέρμα.

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Πολλά παράπονα έχουν από τον Σελίμο οι άνθρωποι της Καλλονής. Και για το πέναλτι που υπέδειξε, αλλά και για κάποιες ακόμα αποφάσεις, οι οποίες εκτιμούν ότι ήταν καθοριστικές στην εξέλιξη του ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, αλλά βρήκε τον τρόπο να της χαρίσει τη νίκη. Έστω με πέναλτι ο Βαγγέλης Μάντζιος έδωσε τρίποντο στους Βοιωτούς, σε μια γενικά πολύ κακή εμφάνιση.

Μας άρεσε

Η εμφάνιση της Καλλονής. Παρότι δεν έχει ελπίδες παραμονής, η ομάδα της Λέσβου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ήταν περισσότερο απειλητική και άξιζε να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.

Ο Μάντζιος "εκτέλεσε" την Καλλονή, 1-0 ο Λεβαδειακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Ο Λεβαδειακός λυτρώθηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου, αλλά η εμφάνιση των Βοιωτών ήταν προβληματική. Έτσι και έτσι, κατακτήθηκε το τρίποντο που προκαλεί ηρεμία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ