STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Λιβάγια έδωσε βαθμό στην ΑΕΚ, 1-1 με Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μολέντο (10'), αλλά ο Λιβάγια στην τελευταία φάση του ματς (90'+5') ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΚ. Τραυματίστηκε ο Μολέντο, άσεμνη χειρονομία από Χιμένεθ.

Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή δεν ανέδειξε νικητή. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια στην τελευταία φάση του ματς έδωσε στην ομάδα του (ΑΕΚ) το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ένωση παρέμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) αήττητη. Από τις 23 Οκτώβρη όταν και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο έχει τρεις νίκες (Απόλλωνα Λάρισας, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ) και δύο ισοπαλίες (Μίλαν, Παναθηναϊκό).

Οι "κιτρινόμαυροι" είναι αήττητοι στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου. Νίκησαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, απέφυγαν την ήττα στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε την αναμενόμενη ενδεκάδα για το ντέρμπι. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την "πράσινη" εστία, ο Κουλιμπαλί ήταν στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Χουλτ στο αριστερό κι ενδιάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό "δίδυμο" οι Κολοβέτσιος και Μολέντο.

Το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων συνέθεσαν οι Κουρμπέλης και Σιλά με τον Χίλιεμαρκ μπροστά τους με περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, τους Λουντ και Βιγιαφάνιες στα "φτερά" και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης του "τριφυλλιού".

Ο Λιβάγια έδωσε βαθμό στην ΑΕΚ, 1-1 με Παναθηναϊκό

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τετράδα στην άμυνα (κι όχι με τριάδα όπως φαίνεται στο γράφημα). Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την "κιτρινόμαυρη" εστία, ο Γκάλο ήταν στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Μπακάκης στο αριστερό κι ενδιάμεσά τους οι Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλος ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σιμόες και Γαλανόπουλος ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα ως αμυντικοί μέσοι, ο Κλωναρίδης στα δεξιά, ο Λόπες στα αριστερά, ο Μπακασέτας στο κέντρο πίσω από τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο Λιβάγια έδωσε βαθμό στην ΑΕΚ, 1-1 με Παναθηναϊκό

Ο Λιβάγια "μίλησε" στο τέλος

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμίαδης (ΕΠΣ Πιερίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37' λ. τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90'+2' Ρέις).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Γκολ: 10' Μολέντο / 90'+5' Λιβάγια

Κάρτες: 43' Χίλιεμαρκ, 84' Βιγιαφάνιες, 90'+1' Βλαχοδήμος, 90'+4' Νούνο Ρέις / 60' Λιβάγια, 68' Μπακάκης, 77' Σιμόες, 84' Έλντερ Λόπες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η μπάλα από την πρώτη τελική στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κατέληξε στα δίχτυα. Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ εκτέλεσε στο 10ο λεπτό το φάουλ με το δεξί από τα αριστερά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έχασε τον Ροντρίγκο Μολέντο κι αφού η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μάρκο Λιβάγια, ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Γιάννη Ανέστη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει (είχε βγει, υπολογίζοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι).

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από τέσσερα λεπτά (14'), ο Σουηδός μέσος του "τριφυλλιού" εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά αυτή τη φορά, αλλά η κατάληξη δεν ήταν ίδια με την προηγούμενη φάση. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας που κλήθηκε να υπερασπιστεί ο Ανέστης.

Η Ένωση έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 26'. Μετά από ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων (ο Λαμπρόπουλος είχε κάνει σωστή κίνηση στο χώρο), η μπάλα έφθασε στα δεξιά στον Γκάλο, ο οποίος είχε προωθηθεί από μπακ σε εξτρέμ στην πλευρά αρμοδιότητάς του. Ο Βραζιλιάνος γύρισε σωστά κεντρικά προς τον Γαλανόπουλο, ο οποίος είχε κάνει την κίνηση προς την περιοχή ακολουθώντας τη φάση, αλλά η μπάλα μετά από το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Βλαχοδήμος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού, οι Μολέντο και Βράνιες συγκρούστηκαν σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της αναμέτρησης τραυματίστηκε (άνοιξε το φρύδι του).

Μεσολάβησαν επτά λεπτά μέχρι την αντικατάστασή του από τον Κουτρουμπή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Μολέντο πήγε στα αποδυτήρια για να λάβει τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου (του έγιναν ράμματα, αλλά ζαλιζόταν) μήπως και μπορέσει να συνεχίσει, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έγινε έξαλλος ενώπιον αυτού του σκηνικού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Μολέντο EUROKINISSI

Η μοναδική αξιόλογη φάση στη διάρκεια αυτού του επταλέπτου ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάρκο Λιβάγια, το οποίο δεν μπορεί να πει κανείς ότι ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ο Γιάννης Ανέστης αντέδρασε ενδεδειγμένα στο 45ο λεπτό όταν αντιλήφθηκε έγκαιρα την πρόθεση του Όσκαρ Χίλιεμαρκ να βρει με κάθετη πάσα τον Γκιγιέρμο Μολίνς και βγήκε έγκαιρα, προλαβαίνοντας τυχούσα παρέμβαση του Σουηδού επιθετικού.

Το μακρινό σουτ του Αντρέ Σιμόες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
Κουτρουμπής, Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Στο 53ο λεπτό, ο Λουντ επέμεινε στη μεσαία γραμμή, πέρασε την μπάλα στον Κουλιμπαλί, εκείνος συνέκλινε προς το κέντρο με επιτόπια ντρίμπλα, απέφυγε τον Μπακάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό, πέρασε από δίπλα από το αριστερό δοκάρι της "κιτρινόμαυρης" εστίας.

Μετά από έξι λεπτά (59'), ο Χουλτ επιχείρησε τη σέντρα - σουτ εξ' αριστερών, αλλά ο Ανέστης - έστω και δύσκολα - κατάφερε να μπλοκάρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων" να φθάσουν στην ισοφάριση παρατηρήθηκε στο 63ο λεπτό. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το μακρινό σουτ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απομάκρυνε ασταθώς, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια σπατάλησε την ευκαιρία που απρόσμενα του παρουσιάστηκε, καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Μπακάκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ στο 80ό λεπτό. Ο Μολίνς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Η μπάλα ύστερα από το γυριστό του Άλτμαν στο 87ο λεπτό, κόντραρε στα σώματα των παικτών της ΑΕΚ από εκτέλεση κόρνερ.

Αλλά, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Την είπε μέσω του Μάρκο Λιβάγια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κροάτης φορ έκρινε το αποτέλεσμα ματς, καθώς ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ύστερα από τη φοβερή μπαλιά του Αϊντάρεβιτς στον Λιβάγια, ο δεύτερος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελευταία φάση του ματς, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε και το δεύτερο ντέρμπι που έδωσε για τη φετινή σεζόν, αλλά η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό από το "Απόστολος Νικολαΐδης". Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λιβάγια έκρινε την αναμέτρηση διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΙΒΑΓΙΑ ΓΚΟΛ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΙΒΑΓΙΑ ΓΚΟΛ ICON

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εξαιρετικά τα πήγε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Σωστή η κάρτα που έδειξε στον Όσκαρ Χίλιεμαρκ στο 43ο λεπτό, καθώς ο Σουηδός πήγε καθυστερημένα στην μπάλα. Χειρίστηκε υποδειγματικά την "κοκορομαχία" του Μάρκο Λιβάγια με τον Γιώργο Κουτρουμπή. Πρώτα συστάσεις, έπειτα κίτρινη στον Κροάτη επιθετικό (ο οποίος έπρεπε να τη δει νωρίτερα). Επέλεξε τη "σολομώντεια" λύση στην περίπτωση του Έλντερ Λόπες με τον Λούκας Βιγιαφάνιες (από μία κίτρινη στον καθέναν). Δεν ξέφυγε κάποια φάση από τους βοηθούς τους, Δαμιανός Ευθυμίαδη και Τρύφωνα Πετρόπουλο.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης αποβαίνει κομβικός για την ομάδα σε ένα ακόμη ντέρμπι. Σε εκείνο με τον ΠΑΟΚ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, σε αυτό με τον Παναθηναϊκό έδωσε το βαθμό. Ο Λιβάγια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του ματς, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το γκολ του έδωσε από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα και είναι σίγουρα ο πολυτιμότερος.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πήρε και μια προσωπική "ρεβάνς" από τον εαυτό του, καθώς είχε σπαταλήσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων" μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς, μην μπορώντας να εκμεταλλευτεί το δώρο του Βλαχοδήμου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου. Με βάση την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση άξιζε να φύγει με το βαθμό από τη Λεωφόρο. Προς αυτή την κατεύθυνση συνετέλεσε αποφασιστικά η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Μετέδωσε ενέργεια στους συμπαίκτες του, έδωσε αυτό το "κλικ" παραπάνω που χρειαζόταν η ομάδα του και δεν το είχε με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ενέργεια του Μανόλο Χιμένεθ να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μπορεί να έχει ένταση το ματς, τα νεύρα να είναι τεντωμένα (αντιδικία Λιγάγια - Κουτρουμπή, Βιγιαφάνιες - Λόπες), αλλά δεν δικαιολογείται.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ