STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Κρίζμαν σόκαρε τον ΠΑΟΚ, 1-1 στη Λάρισα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα κακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το καλό τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και προηγήθηκε με γκολ του Μάτος (44’), ωστόσο η παθιασμένη ΑΕΛ πήρε την ισοπαλία με γκολ του Κρίζμαν (89’). Ένταση στο φινάλε με διαιτητή Κατσικογιάννη και Αλέξη Κούγια.

Ούτε τώρα μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρώτο διπλό του. Κόντρα στην παθιασμένη ΑΕΛ δεν μπόρεσε νε εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που πήρε στο τέλος του πρώτου μέρους και με πολύ κακή παρουσία στο δεύτερο βρέθηκε στο φινάλε να χάνει το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, έβγαλαν πολύ πάθος και μπόρεσαν να καλύψουν τα πολλά κενά που έχουν ως ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κακή βραδιά πολλά μεγάλα αστέρια τους, κυρίως μεσοεπιθετικά και το πλήρωσαν. Φυσικά, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απώλεια των βαθμών η τραβηγμένη αποβολή του Κουλούρη στο 87’.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς) & Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (24’ λ.τ. Φάρκας), Ζίζιτς, Ρέντζας, Άντονι, Αγκάνοβοτς, Λεοζίνιο (76’ Περόνε), Κρίζμαν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84’ Μασούρας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63’ Σάχοβ), Βιεϊρίνια (85’ Μακ), Πρίγιοβιτς (71’ Κουλούρης).

Γκολ: 89’ Κρίζμαν / 44’ Μάτος

Κάρτες: 50’ Φάρκας, 66’ Αγκάνοβιτς, 78’ Περόνε, 83’ Άντονι-18’ Μαουρίσιο, 37’ Σαμπράνο, 52’ Πέλκας, 55’ Μάτος, 70’ Πρίγιοβιτς

Αποβολές: 87’ Κουλούρης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο παιχνίδι του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο, σε διάταξη 4-2-3-1, είχαν τον Μπόζοβιτς κάτω από την εστία και στην άμυνα από δεξιά τους Ρέντζα, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς και Γουάλας. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Άντονι και ο Αγκάνοβιτς και επιτελικός μέσος ο Λεοζίνιο. Στα άκρα κινήθηκαν ο Κριζμάν (αριστερά) και ο Ντέλετιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με το γνωστό 4-2-3-1 και την σύνθεση της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Ρέι ήταν κάτω από την εστία, στην άμυνα από δεξιά οι Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα και Λέοβατς. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Τσίμιροτ και Μαουρίσιο, ενώ σε ρόλο επιτελικού κινούταν ο Ελ Καντουρί. Στα άκρα δεξιά βρέθηκε ο Βιεϊρίνια, στα αριστερά ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε στο 7’ όταν ο Ελ Καντουρί σούταρε έξω από την περιοχή και απέκρουσε ο Μπόζοβιτς. Στο 16’ ήρθε η «απάντηση» της ΑΕΛ με καλοχτυπημένο, συρτό, φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ρέι.

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ΑΕΛ ήταν άτυχη, καθώς στο 24’ έχασε με τραυματισμό τον Γιοβάνοβιτς (τέσσερα λεπτά πριν βρέθηκε στο έδαφος να σφαδάζει στους πόνους πιάνοντας το γόνατό του μετά από μονομαχία με τον Πρίγιοβιτς) και τη θέση του πήρε ο Φάρκας. Ο Λουτσέσκου έψαχνε την καλή τελική αλλάζοντας συνεχώς θέσεις σε Ελ Καντουρί (πήγε ακραίος) και Πέλκας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το δίλεπτο που ο Βιεϊρίνια άγγιξε το γκολ

Η μεγάλη φάση ήρθε στο 39’ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Βιεϊρίνια μόνος μέσα στην περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Πορτογάλος πήρε μία έξοχη ασίστ από τον Μαουρίσιο, κοντρόλαρε, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε δεν είχε αποτέλεσμα (η μπάλα έφυγε άουτ) και στο 41’ ο Πέλκας με ασθενές πλασέ δεν δυσκόλεψε τον Μπόζοβιτς Στο 43’ ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε από γλίστρημα του Ρέι, αλλά η άμυνά του αντέδρασε σωστά.

Σούπερ εκτέλεση από Μάτος

Στο 44’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε ο σκορ με τον φοβερή εκτέλεση του Λέο Μάτος , μετά από μία καταπληκτική μακρινή μπαλιά του Βιεϊρίνια. Παρότι δεχόταν την πίεση αντιπάλου, ο Βραζιλιανος «εκτέλεσε» τον Μπόζοβιτς με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του.

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κοντά στην ισοφάριση η ΑΕΛ

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι στο 56’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά ο Λεοζίνιο, έκανε το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το ματς παρέμεινε κακό στη συνέχεια, πήγε πολύ στη δύναμη και στο τέλος είχε και αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κουλούρη για αγκωνιά του στον Άντονι.

Ζήτησε πέναλτι στο 68' ο Μάτος

Στο 68ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βεϊρίνια από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ. Ο Μάτος μπήκε στην φάση για να πιάσει την κεφαλιά υπό την επιτήρηση του Ρέντζα, αλλά δεν τα κατάφερε και πέρασε άουτ. Στην συγκεκριμένη φάση, δέχτηκε μαρκάρισμα ο Βραζιλιάνος και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Κατσικογιάννης δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Η ψυχωμένη Λάρισα έφτασε στην ισοφάριση

Τελικά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό που προκλήθηκε στους φιλοξενούμενους για την υπερβολική αποβολή του Κουλούρη και με πλασέ του Κρίζμαν μέσα από την περιοχή ισοφάρισαν σε 1-1 στο 89’ (δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ ο Μάτος).

Μάλιστα, στο φινάλε του αγώνα έψαξε και το γκολ της ανατροπής με τον Περόνε να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει από πλάγια θέση και ο Ρέι να μπλοκάρει.

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα βρήκε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ανθρώπους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΛ να πέφτουν όλοι πάνω στον διαιτητή Κατσικογιάννη και η ένταση που επικράτησε εκτονώθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χωρίς δεύτερη σκέψη η φάση του γκολ της ισοφάρισης. Ο Κρίζμαν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μία και μοναδική φορά που Σαμπράνο και Βαρέλα δεν συνεργάστηκαν σωστά και έδωσε παλικαρίσιο βαθμό στην ΑΕΛ

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε μεγάλη καθυστέρηση σε πολλά σφυρίγματά του και αυτό εκνεύριζε τον κόσμο, ακόμη κι αν ήταν σωστές οι αποφάσεις. Μοίρασε -σωστά- πολλές κάρτες και η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα λάθη του προήλθαν από κακές υποδείξεις των βοηθών. Ωστόσο, έκανε μεγάλο λάθος στην αποβολή του Κουλούρη τιμωρώντας το σπρώξιμό του με το χέρι με απευθείας κόκκινη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τον τίτλο μπορεί να πάρει ο Κρίζμαν, για το γκολ που σημείωσε. Πολύ καλός ήταν ο Αγκάνοβιτς, ενώ ενέργεια στην ΑΕΛ έδωσε ο Περόνε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σε δύο πράγματα θα μπορούσαμε να σταθούμε. Από πλευράς γηπεδούχων, στο πάθος και την αγωνιστικότητα που έδειξαν στο δεύτερο μέρος που ήταν και ο βασικός λόγος που έφερε την ισοφάριση.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΡΙΖΜΑΝ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΡΙΖΜΑΝ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Θα μπορούσε να μιλήσουμε για την κακή αμυντική οργάνωση της ΑΕΛ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, τότε που ο Βιεϊρίνια έκανε δύο ευκαιρίες μόνος ανενόχλητος και ο Μάτος βρέθηκε στην πλάτη των αμυντικών της, αλλά και την κάκιστη παρουσία επιθετικά του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Όμως με τόσο κακό αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε μέχρι και τραυματισμούς και δεν επέτρεπε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, είμαστε υποχρεωμένοι να εστιάσουμε εκεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ