STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Γιάννου που δεν "στέριωσε" στον ΠΑΟΚ

Ο Γιάννου που δεν "στέριωσε" στον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (1/11) ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον γνώριμό του, Απόστολο Γιάννου, τον οποίο δεν... εκμεταλλεύτηκε παρότι προπονούνταν πολύ σκληρά. Το Sport24.gr ανατρέχει στα μέχρι τώρα επιτεύγματα του 25χρονου επιθετικού που είναι πρώτος σκόρερ στη Super League.

Ο Απόστολος Γιάννου αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (1/11) στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Ο 25χρονος επιθετικός που αγωνίζεται στους "Αρκάδες" φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 35 εμφανίσεις.

Η διαδρομή που ξεκίνησε από την Αυστραλία

Ο Ζήσης Βρύζας τον είχε φέρει στην Τούμπα στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2011, όταν έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Καβάλας για τους... γνωστούς λόγους με το σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννου είχε δώσει θετικά δείγματα γραφής στην ομάδα της Καβάλας, η οποία τον είχε αποκτήσει από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το 2009 που ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα.Οι "Πόντιοι" ήταν ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Γιάννου, παρότι γεννήθηκε στη Νάουσα, μετακόμισε από πολύ μικρή ηλικία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και μεγάλωσε, κάνοντας παράλληλα τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Το 2007 μέτρησε 7 συμμετοχές σκοράροντας μία φορά, στην Κάνονς Μελβούρνης, όπου υπέγραψε συμβόλαιο, ενώ είχε αγωνιστεί και σε παιδικό επίπεδο. Νωρίτερα, είχε δοκιμαστεί ανεπιτυχώς στις ρεζέρβες της Αϊντχόβεν.Στην Ελλάδα λοιπόν ήρθε το 2007 και αγωνίστηκε για 2 χρόνια στη Β΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου σημείωσε 6 τέρματα σε 29 συμμετοχές. Αφού πήρε μεταγραφή στην Καβάλα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ που εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία του υποβιβασμού της Καβάλας λόγω... Ψωμιάδη και τον έντυσε στα ασπρόμαυρα.

Εργατικός στις προπονήσεις, αλλά...

Στον ΠΑΟΚ πήγε με πολύ υψηλές προσδοκίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να ικανοποιήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι ιθύνοντες του "Δικεφάλου" θυμούνται... ακόμη με πόση επιμονή προποιόταν ο Γιάννου, έχοντας λάβει και την ανάλογη παιδεία από τα παιδικά του χρόνια στην Αυστραλία. Είχε μάθει να είναι πειθαρχημένος και εργαζόταν σκληρά, εντυπωσιάζοντας άπαντες στο "ασπρόμαυρο στρατόπεδο".Ωστόσο στις αναμετρήσεις που το δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν επιβεβαίωσε τις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν από εκείνον, απογοητεύοντας κυρίως με τα τελειώματα των φάσεων που ήταν αναποτελεσματικά.

Ο Γιάννου δεν είχε πλούσιο ταλέντο όσον αφορά την τεχνική του κατάρτιση και την εκτελεστική του δεινότητα ως σέντερ φορ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα την σκληρή δουλειά του στις προπονήσεις, τα αθλητικά του προσόντα και δεν πίστεψαν αρκετά στο πρόσωπό του ώστε να επιμείνουν να τον κρατήσουν και να βασιστούν στα θετικά στοιχεία που είχε, όπως τα σωματικά προσόντα.

Η "απογείωση" μετά τον ΠΑΟΚ

Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε παραχωρήσει τον Γιάννου στον Πλατανιά με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο του 2013. Στην ομάδα των Χανίων είχε 9 εμφανίσεις με 1 γκολ. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας μια συνεργασία που δεν άφησε απολύτως ευχαριστημένη καμία από τις δύο πλευρές.Η επόμενη ομάδα της καριέρας του ήταν ο Πανιώνιος. Στη Νέα Σμύρνη πραγματοποίησε δύο γεμάτες σεζόν με 60 συμμετοχές και 13 γκολ, με την καριέρα του να παίρνει πιο θετική τροπή. Στην Πλατεία βρήκε θέση βασικού, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και είχε ρόλο πρώτου "βιολιού". Μάλιστα, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη σεζόν 2013-14 σκόραρε το 0-1 στην ήττα της ομάδας του με 3-2, αλλά δεν πανηγύρισε σεβόμενος την πρώην ομάδα του.Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στους "κυανέρυθρους" συμφώνησε με τον Αστέρα Τρίπολης, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Φέτος έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 7 γκολ στις πρώτες 8 αγωνιστικές, γεγονός που τον διατηρεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τον Φορτούνη. Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" πέτυχε 2 γκολ στη νίκη του Αστέρα με 1-2, περιμένοντας με... φόρα τον ΠΑΟΚ.Μένει να φανεί εάν θα "πληγώσει" και φέτος την εστία της πρώην ομάδας του που δεν τον... εκμεταλλεύτηκε. Πάντως ο Γιάννου μπορεί να περηφανεύεται πως έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει απαντήσεις εντός γηπέδων, ειδικότερα με το ιδανικό ξεκίνημά του στη φετινή Super League.

Θυμηθείτε το γκολ του εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ