STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Φορτούνης είχε τις λύσεις, 3-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

Ο Φορτούνης είχε τις λύσεις, 3-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Φορτούνη στο 72' -με πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα- και στο 80' και ένα του Ιντέγε (86'), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 του μαχητικού Αστέρα (μείωσε στο 92') στο Φάληρο και έκανε το "11 στα 11" στη Super League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 12η αγωνιστική της Super League, στοχεύοντας στην 11η σερί νίκη του, την στιγμή που εκκρεμεί η τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από εκτός έδρας ήττες στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός από την Μπάγερν στο Μόναχο για την 5η αγωνιστική του Champions League και ο Αστέρας από την Σπάρτα στην Πράγα για την ίδια αγωνιστική στο Europa League.

Οι Αρκάδες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση για περισσότερα από 70 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ (73') από το σημείο του πέναλτι για παράβαση που δόθηκε σε κράτημα του Μιλιβόγεβιτς από τον Κουρμπέλη και σηκώνει αρκετή κουβέντα αφού υπήρχε... πάλη ανάμεσα στους δύο παίκτες .

Ο Φορτούνης πάντως έκανε το 2-0 στο 80' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ιντέγε να γράφει το 3-0 έξι λεπτά αργότερα. O Γιάννου νικήθηκε στις καθυστερήσεις από τον Ρομπέρτο σε εκτέλεση πέναλτι (επίσης αμφιλεγόμενο) αλλά στην επαναφορά σκόραρε με το κεφάλι για το τελικό 3-1. Έτσι κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα που ήταν εξαιρετικός αμυντικά αλλά είχε δύο τελικές σε ολόκληρο το ματς!

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46' Φουστέρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (74' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (71' Χαμντανί), Κουρμπέλης, Νίκο (66' Φούντας), Λανθαρότε, Μάσα (81' Γιάννου), Παπαδόπουλος.

Γκολ: 73' πεν. & 80' Φορτούνης, 86' Ιντέγε / 90+2' Γιάννου

Κάρτες: 36' Μαζουακού / 8' Ιγκλέσιας, 26' Λανθαρότε, 59' Παντελιάδης, 65' Σανκαρέ, 72' Κουρμπέλης, 77' Παπαδόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έφτασε στο "11 στα 11"

Άχαρο ήταν το σκηνικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς οι κερκίδες ήταν άδειες εξαιτίας της ποινής που είχε επιβληθεί στους "ερυθρόλευκους" από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια.

Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχε απειλήσει τέσσερις φορές την εστία του Μπαντή. Μια με τον Κασάμι, δύο με τον Σεμπά και μια ακόμη τον Ντουρμάζ. Σε καμία όμως δεν βρήκε στόχο.

Προϊόντος του χρόνου ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και είχε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του στα καρέ του Ολυμπιακού στο 14ο λεπτό, όταν ο Ντα Κόστα έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Στο 20' οι Αρκάδες βγήκαν στην κόντρα αλλά ο Παπαδόπουλος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, Σίπκα.

Οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν κενά στην ανασταλτική τους λειτουργία και πέντε λεπτά αργότερα χρειάστηκε μια ακόμη έγκαιρη επέμβαση του Ντα Κόστα σε προσπάθεια του Λανθαρότε.

Οι Πειραιώτες απάντησαν στο 31', όταν ο Ντουρμάζ έκανε από αριστερά το γύρισμα αλλά ο Ιντέγε από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Φουστέρ αντί του Κασάμι και στο 51' ο Ντουρμάζ νικήθηκε από τον Μπαντή σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του και την πίεση προς την περιοχή του Αστέρα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να αμύνονται αποτελεσματικά, καλύπτοντας σωστά τους χώρους και χωρίς να επιτρέπουν στους γηπεδούχους να δημιουργούν απειλητικές καταστάσεις εντός περιοχής.

Στο 70' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή και δύο λεπτά αργότερα ο Κύζας θεώρησε πέναλτι το κράτημα του Κουρμπέλη στον Μιλιβόγεβιτς (φάση στην οποία υπήρξε αλληλοκράτημα πάντως), δίνοντας την ευκαιρία στον Φορτούνη να σκοράρει από τα 11 βήματα παρά την καλή προσπάθεια του Μπαντή.

Στο 80ο λεπτό ο Έλληνας διεθνής μέσος των "ερυθρολεύκων" διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και φυσικά αυτά του Ολυμπιακού, με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Ιντέγε στο 86' σημείωσε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κύζας υπέδειξε πέναλτι εκτός φάσης σε μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στον Γιάννου.

Ο Ρομπέρτο με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε τον Έλληνα επιθετικό, που όμως πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το τελικό 3-1 στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κρατούσε από την σεζόν 1966-67 και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή θα προσπαθήσει να ανεβάσει το σερί του στις 12 νίκες.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 70ου λεπτού, όταν η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.

Ο διαιτητής

Σε ένα ματς που δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες παίρνει καλό βαθμό μόνο στον πειθαρχικό τομέα και τις κάρτες που έδειξε, σωστές στο σύνολο τους. Η φάση του πέναλτι των Πειραιωτών είναι από αυτές που συμβαίνουν συνήθως αρκετές φορές σε ένα παιχνίδι, ωστόσο ο Κύζας θεώρησε ότι ο Κουρμπέλης δεν αφήνει τον Μιλιβόγεβιτς να πάει στην μπάλα και να απειλήσει. Αμφιλεγόμενο και αυτό υπέρ του Αστέρα, πιθανότατα δεν θα το έδινε αν δεν είχε δώσει το πρώτο. Καλοί οι επόπτες με εξαίρεση την λανθασμένη υπόδειξη του Κύζα για αντικανονική θέση του Παπαδόπουλου στο 20'.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κώστας Φορτούνης με το δεύτερο τέρμα του στο 80' "κλείδωσε" τη νίκη για τον Ολυμπιακό και οδήγησε τους συμπαίκτες του στην ισοφάριση του ρεκόρ και το "11 στα 11".

Μας άρεσε

Εξαιρετικά στοιχεία έδειξε ο Λανθαρότε, ο οποίος προκάλεσε αρκετούς πονοκεφάλους στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ταχύς, τεχνίτης και απρόβλεπτος, ο άσος του Αστέρα ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την εστία του Ρομπέρτο.

Δεν μας άρεσε

Το σκηνικό με τις άδειες κερκίδες, είναι εντελώς αποκρουστικό σε οποιοδήποτε γήπεδο. Το ίδιο ήταν και στο "Γ. Καραϊσκάκης", σε ένα καλό ματς που όμως παρέμεινε "κρύο" με την απουσία του κόσμου να είναι... εκκωφαντική.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ