STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο δικαστικός "τελικός" ΠΑΟΚ - ΑΕΚ διήρκεσε 2,5 ώρες!

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 η υπόθεση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, με την διαδικασία να κρατάει περίπου 2,5 ώρες. Το Sport24.gr έδωσε το παρών και μεταφέρει όσα ειπώθηκαν.

Έπειτα από περίπου 2,5 ώρες ολοκληρώθηκε η υπόθεση για την οριστική τύχη του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Πλέον, αναμένεται η τύχη της αναμέτρησης και σε περίπτωση δικαίωσης της Ένωσης, όπως συνέβη στο πρωτοβάθμιο όργανο της Super League και στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, τότε θα κατακτήσει και τυπικά το πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Ορισμένες στιγμές ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, αλλά όχι όπως την προηγούμενη φορά. Πάντως, υπήρξε και πάλι ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές. Πρόεδρος της αίθουσας ήταν ο Δημήτριος Γεωργάς. Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ Μπίρδας, Σημαιοφορίδης, Μαυρομάτης και Παπαδόπουλος, ενώ την ΑΕΚ η κυρία Έλλη Ρίζου και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Αρχικά τον λόγο πήρε η πλευρά του ΠΑΟΚ, όπου μίλησαν και οι τέσσερις νομικοί της ΠΑΕ. Ο κ. Μαυρομάτης πήρε αρχικά τον λόγο και ανέφερε πως "με αίτημα μας ζητήσαμε να έρθει ο κ. Κομίνης να μας εξηγήσει ορισμένα πράγματα", για να απαντήσει ο κ. Γεωργάς: "Πώς να τον φέρουμε; Σηκωτό;", για να συνεχίσει ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ πως "στην πιο καίρια ερώτηση ο κ. Κομίνης απάντησε 'ό,τι γράφω στο φύλλο αγώνα'. Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες αδικίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η δύναμη της εικόνας επηρέασε την απόφαση των δυο προηγούμενων οργάνων. Υπήρξε ένας επικοινωνιακός μηχανισμός κατά του κυρίου Σαββίδη. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας επιχειρηματίας τέτοιας εμβέλειας, δέχεται επιθέσεις και πέρα από τα αθλητικά δρώμενα. Ήθελαν να τον πλήξουν περισσότερο.

Κανείς από την ΑΕΚ δεν είδε το όπλο ζωντανά. Το έμαθαν μετά. Είναι βέβαιο ότι δεν το είδαν ούτε οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο κ. Δημητριάδης είπε αρχικά ότι το όπλο το είδαν οι παίκτες και του το είπα. Μετά, στην συμπληρωματική του κατάθεση είπε πως το όπλο το είδε όταν γύρισε ο κ. Σαββίδης, όχι όταν τον έσπρωξε. Ως ΠΑΟΚ έχουμε 13 λόγους προσφυγής.

Ακόμα και για το όπλο λένε ότι το είδαν οι παίκτες της ΑΕΚ, χωρίς να αναφέρουν ποιος. Η αλήθεια είναι ότι το πληροφορήθηκαν μετά τις 10, όταν άρχισαν να βλέπουν φωτογραφίες με το όπλο στα κινητά τους. Μετά, βγήκε ότι φοβήθηκαν και τρομοκρατήθηκαν. Έβγαζαν φωτογραφίες και γελούσαν έξω από τα αποδυτήρια. Ο κ. Σαββίδης αναγνώρισε τα λάθη του. Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον να έχει κάνει κάτι σχετικό. Ο κ. Σαββίδης έχασε την ψυχραιμία του. Ανθρώπινο ήταν".

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Γίναμε πρώτο θέμα διεθνώς", ανέφερε ο κ. Γεωργάς, για να του απαντήσει ο κ. Μαυρομάτης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά. "Το σφάλμα να αιτιολογηθεί ως σφάλμα. Δεν λέμε να απαλλαγεί. Να υπάρξει κύρωση γι' αυτό που έκανε. Να τιμωρηθεί με το άρθρο 12. Το όπλο ήταν σφάλμα, να τιμωρηθεί ως αμέλεια".

Μάλιστα, ανέφερε τα περιστατικά στο Φενέρ - Μπεσίκτας, όπου το ματς θα συνεχιστεί παρά τα όσα συνέβησαν, λέγοντας πως "είναι πιο μπροστά από εμάς η τούρκικη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Αισθανόμαστε υπερβολικά αδικημένοι. Με τον Ολυμπιακό δεν παίξαμε για τους τύπους και με την ΑΕΚ νικούσαμε. Μας στερήθηκε η δυνατότητα να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα".

Ο κ. Σημαιοφορίδης τόνισε με τη σειρά του πως "τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολλά χρόνια. Δεν πρέπει να σας αφορά κύριε πρόεδρε τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ. Είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Υποτίθεται ότι ευαγγέλιο πρέπει να είναι το φύλλο αγώνα. Αν το διαβάσετε, έχει μια επιδερμική αναφορά των γεγονότων. Ήθελε να τελειώνει και το έγραψε με γενικότητες. Κανονικά, πρέπει να έχει μια πλήρη αναφορά σε όσα έγιναν. Έγραψε ψέματα ο κ. Κομίνης. Ήταν σημαντική η παρουσία του εδώ. Είναι ψευδές το φύλλο αγώνα. Δεν έχει χρονικές αναφορές στα γεγονότα. Δεν παρέχει ασφαλή γεγονότα ακόμα και σε εσάς, στην επιτροπή.

Από πού αποδεικνύεται ο φόβος και ο τρόμος; Αν στις 21:28 προκαλείται ο φόβος, πότε θα δηλώσετε ότι φοβάστε; Στις 22:15 που βγήκαν οι φωτογραφίες με το πιστόλι; Καταλήγουμε μετά από δυο ώρες να λένε ότι δεν βγαίνουν να παίξουν. Γιατί το δήλωσαν στις 23:15 και όχι στην αρχή; Εδώ μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, όχι για έναν απλό αγώνα τριών βαθμών. Διαβάστε και τις δηλώσεις των κυρίων Κονέ και Χιμένεθ. Οι αποφάσεις μέχρι τώρα βασίζονται σε υποθέσεις και όχι σε πραγματικά περιστατικά. Ο βοηθός γιατί κρατούσε το σημαιάκι, αν δεν ήταν να βγουν οι ομάδες; Να μας πει ο κ. Κομίνης γιατί σφύριξε.

Το αποδεικτικό υλικό δεν αξιολογήθηκε σωστά. Γιατί ο κ. Δημητριάδης σήκωσε τα χέρια και διαμαρτυρόταν; Η λογική λέει ότι ο διαιτητής τού είπε να βγουν να παίξουν οι ομάδες και ότι το σκορ είναι 1-0. Από πού προκύπτει ότι είναι υπαίτιος ο ΠΑΟΚ; Από μια φωτογραφία; Ο κόσμος ήταν κόσμιος, οι παίκτες δεν πειράχτηκαν, όλα κύλησαν ομαλά. Υπάρχει εσφαλμένη κρίση των αποφάσεων".

Το λόγο πήραν εν συνεχεία και οι συνήγοροι του ΠΑΟΚ κ.κ. Παπαδόπουλος και Μπίρδας, με τον πρώτο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως "ο κ. Κομίνης αποδείχθηκε ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση", ενώ στην συνέχεια έδωσε μια φωτογραφία από τον τελικό του '95 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όπου σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Καρράς της ΑΕΚ είχε όπλο, με τον κ. Γεωργά να κάνει και χιούμορ: "Μήπως ήταν ρέπλικα;". Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν: "Αξιολογήστε το".Επίσης, αναφέρθηκε στο περιστατικό με το πιστόλι στο Members Club της ΑΕΚ το 1999 μετά το ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

"Συγγνώμη, είναι όπλο αυτό; Δεν είναι όπλο. Το κινητό του είναι", είπε η κ. Ρίζου, βλέποντας την σχετική φωτογραφία που κατατέθηκε στα πρακτικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε την επιχειρηματολογία του, μιλώντας για τον τελικό Κυπέλλου του 2011 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο, τον οποίον χαρακτήρισε ως τελικό της ντροπής, αναφέροντας πως " χτυπήθηκαν παίκτες του Ατρομήτου. Εκεί πια ήταν η ψυχική ηρεμία των παικτών του Ατρομήτου; Βρίσκονταν εκατοντάδες φίλαθλοι περιμετρικά του γηπέδου. Η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε για τον αγώνα, μόνο για την συμπεριφορά των φιλάθλων της".

Έγινε και εκτενής αναφορά στο Σερβία - Αλβανία το 2014 και στο πώς το CAS ανέτρεψε την απόφαση υπέρ των Σέρβων πρωτοδίκως και στην εφέσεων της UEFA, ενώ τόνισε ακόμα πως "δεν υπάρχει υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά του διαιτητή για τη μη συνέχιση του αγώνα. Οι λόγοι απειλής Grexit δεν είναι για το ντου του Σαββίδη, αλλά για το ότι τελειώνει ένα πρωτάθλημα, ενώ εκκρεμούν υποθέσεις".

TI AΝΕΦΕΡΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Εκ μέρους της ΑΕΚ μίλησε η κ. Ρίζου, η οποία αρχικά έκανε λόγο για αντιφάσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όπου αρχικά έλεγαν ότι εμπιστεύονται τυφλά την επιτροπή εφέσεων και μετά ότι αδικούνται από την απόφαση. Επίσης, ανέφερε πως "κύριε πρόεδρε, σας ζητούν να μη λάβετε υπόψιν τον ξένο Τύπο, αλλά την ίδια στιγμή να διαβάσετε συγκεκριμένα ελληνικά δημοσιεύματα. Δεν μπορεί να καταδικαστεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι η ΑΕΚ δεν κατηγορείται. Ο αγώνας διακόπηκε λόγω των γεγονότων στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ένας αγώνας διακόπτεται με αυτόν τον τρόπο, με την εισβολή προέδρου με έξι σωματώδεις τύπους, τυχόν συνέχιση του αγώνα, θα δημιουργούσε άλλοθι. Όταν παραβιάζεται η έννομη τάξη, δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εφόσον ο ΠΑΟΚ δέχεται ότι ο διαιτητής είναι ο απόλυτος άρχων του γηπέδου και εκείνος είπε ότι ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί, τότε τι ψάχνουμε; Έχουμε και την ομολογία του κ. Γεροντίδη ότι έκανε λάθος που δεν σταμάτησε τον κ. Σαββίδη να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, η αρχή της αναλογικότητας που ζητάει ο ΠΑΟΚ, δεν τον συμφέρει με βάση τον ντόρο που δημιουργήθηκε και τα γεγονότα που συνέβησαν".

Τέλος, τον λόγο πήρε και ο κ. Λυσάνδρου, ο οποίος ανέπτυξε τα δικά του επιχειρήματα, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ υπήρξε και ερώτηση από τον κ. Παπανδρέου της επιτροπής για ποιο λόγο έκανε τόση ώρα να ανακοινώσει την απόφασή του ο κ. Κομίνης, διότι ήταν απορία του. Υπήρξε μια μικρή ένταση ανάμεσα στις δυο ομάδες, προτού τελειώσει η συνεδρίαση και πλέον αναμένουμε την τελική απόφαση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ