STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Δέλλας έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου, 1-0 ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο του αντιπάλου του.

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο του Παναιτωλικού δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ίδιος ο Τραϊανός Δέλλας όταν πήρε τα ηνία της ομάδας του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι που δεν γνώριζε τι πάει να πει ήττα εντός έδρας και που είχε να χάσει από τις 20 Νοεμβρίου (στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ).

Οι φιλοξενούμενοι με μια γκολάρα του Φάρλεϊ Ρόζα έφτασαν στην κατάκτηση μιας πολύτιμης νίκης που τους δίνει βαθμολογική ανάσα και φυσικά τους ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι που έκαναν ένα καλό παιχνίδι και είχαν αρκετές καλές φάσεις και χαμένο πέναλτι του Ουάρντα (απόκρουση Κυριακίδη) έμειναν πίσω στη μάχη του τίτλου, παραμένοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Παναιτωλικού ήταν ο Κυριακίδης ο οποίος είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων μέχρι το τέλος. Ο Κυριακίδης έπιασε πέναλτι του Ουάρντα και είχε και άλλες σπουδαίες επεμβάσεις.

Συνολικά στο ματς ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος αλλά οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα και χτύπησαν στις αντεπιθέσεις, ιδίως στο δεύτερο μέρος όπου πλην του γκολ που πέτυχαν θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και άλλα τέρματα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με μια αλλαγή σε σχέση με τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης παρατάχθηκε ο Ατρόμητος στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Νταμίρ Κάναντι επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Μάντσον αντί του Ουμπίδες. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι και συγκεκριμένα στο 4-2-3-1 του Αυστριακού ο Ατρόμητος παρατάχθηκε ως εξής.

Κάτω από την εστία έπαιξε ο Γιαννιώτης, στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Κιβρακίδης και στο αριστερό ο Γιαννούλης ενώ οι Χατζηισαϊας και Ρισβάνης αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μάντσον και Μπουσούλατζιτς και στην τριάδα μπροστά έπαιξαν οι Ουάρντα, Ντιγκινί και Βασιλακάκης με τον Ντάουντα μοναδικό προωθημένο.

Ο Δέλλας έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου, 1-0 ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

Από την άλλη πλευρά ο Τραϊανός Δέλλας στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναιτωλικού δεν χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα, ούτε άλλαξε κατά πολύ το σχήμα της ομάδας του.

Διατήρησε το 4-2-3-1 και είχε τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας δεξιά ήταν ο Μαρινάκης και αριστερά ο Τσοκάνης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μιχάι, Ροντρίγκες. Οι Μάρκος Πάουλο και Μπεχαράνο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Ρόζα, Μάζουρεκ και Ντίας με τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δέλλας έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου, 1-0 ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

Ο Ρόσα το έβαλε, ο Κυριακίδης τα έβγαζε

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Ι. Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας), Ε. Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου)

4ος: Χαράλαμπς Σωτηριάδης (ΕΠΣ Λασιθίου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Γιαννιώτης, Ρισβάνης (88' Καρασαλίδης), Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (86' Σάκιτς), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα, Μπουσούλατζιτς (66' Ουμπίδες), Ουάρντα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (88' Χαντάκιας), Ρόζα (92' Γιαννιώτης), Ντίας (84' Κλέσιο), Μοράρ.

Γκολ: /48' Ρόζα

Κάρτες: 9' Ρισβάνης, 60' Μπουσουλάτζιτς/52' Ροντρίγκες, 70' Μοράρ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 13΄λεπτά υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί και μικροδιακοπές που δεν βοήθησαν τις δυο ομάδες να βρουν ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φάση στο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες ήρθε στο 23' όταν ο Βασιλακάκης δεν μπόρεσε ύστερα από κόρνερ του Ουάρντα να βρει σωστά τη μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε την πρώτη μεγάλη φάση του στο παιχνίδι. Ο Ντιγκινί έδωσε στον Ντάουντα, αυτός επιχείρησε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Γιαννούλης πάσαρε στον Βασιλακάκη, έκανε το σουτ, και ο Κυριακίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε για να διώξει εν συνεχεία η άμυνα του Παναιτωλικού.

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι, να πιέζουν, να κερδίζουν κόρνερ αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Κυριακίδη. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 45' από τον Ουάρντα που επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά:

Ο Δέλλας έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου, 1-0 ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Παναιτωλικό να παίρνει το προβάδισμα τρία λεπτά μετά την έναρξη του. Ο Φάρλεϊ Ρόζα βρέθηκε εκτός περιοχής, επιχείρησε ένα τρομερό σουτ με το δεξί με το οποίο έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε άμεσα να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 53' κέρδισαν φάουλ και ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Γιαννιώτης απογειώθηκε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ροντρίγκες έκανε χέρι και ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κυριακίδης έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι μετά το χαμένο πέναλτι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 64' τα κόρνερ ήταν 13-3 υπέρ τους. Η επόμενη καλή στιγμή του Ατρόμητου ήρθε στο 74' όταν ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα αλλά ο Ντάουντα δεν μπόρεσε με το κεφάλι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του στο 76' όταν Φάρλεϊ Ρόζα με ωραία προσποίηση πέρασε τον Ρισβάνη και έδωσε στον Τσοκάνη ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά ο Γιαννιώτης με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Κάναντι άλλαξε τα πράγματα στην ομάδα του με αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη προκειμένου να ψάξει την ισοφάριση. Στο 85' ο Ατρόμητος είχε μια τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Βασιλακάκης πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Ουμπίδες και ο Κυριακίδης με το ένα χέρι έδιωξε και πάλι τη μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε όμως στον Παναιτωλικό και ήρθε με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα. Ο Ρόζα βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει μόλις έξω από την εστία του Γιαννιώτη.

Η συνολική στατιστική εικόνα του αγώνα στα 90 λεπτά:

Ο Δέλλας έσπασε το αήττητο του Ατρόμητου, 1-0 ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πέναλτι που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Στο 54' ο Ατρόμητος κέρδισε (αμφισβητούμενο) πέναλτι, ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του με τον πρώην συμπαίκτη του, τον Κυριακίδη, να πέφτει σωστά και να διώχνει σε κόρνερ. Αν ισοφάριζε ο Ατρόμητος ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Λανθασμένη επιλογή να χτυπήσει το πέναλτι ο Ουάρντα από τη στιγμή που είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον Κυριακίδη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αρετόπουλος. Με λάθη η διαιτησία του Αρετόπουλου στην αναμέτρηση. Ένα εξ αυτών ήταν και καθοριστικό καθώς προ του γκολ του Ρόζα είχε προηγηθεί μια φάση όπου ο Ατρόμητος ζήτησε φάουλ αλλά ο ρέφερι του αγώνα έδωσε συνέχεια στην αναμέτρηση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κυριακίδης. Πολύ καλή εμφάνιση από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Δεν απέκρουσε μόνο το πέναλτι αλλά είχε τουλάχιστον τρεις ακόμα σωτήριες επεμβάσεις στην διάρκεια της αναμέτρησης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ του Φάρλεϊ Ρόζα. Τρομερό σε εκτέλεση γκολ από τον παίκτη του Παναιτωλικού ο οποίος έπιασε ένα σουτ στο οποίο ο Γιαννιώτης δεν μπορούσε να αντιδράσει όσο και να ήθελε με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα νεύρα του Ουάρντα με τον Μαρινάκη. Δυο φορές ο Ουάρντα έσπρωξε από πίσω τον Μαρινάκη, τόσο στην αρχή του αγώνα, όσο και στις καθυστερήσεις. Ο Αιγύπτιος σε καμία στιγμή δεν είδε κάρτα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ