STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Ατρόμητος 1-0, έστειλε τον Πανθρακικό στη Football League

Ο Ατρόμητος 1-0, έστειλε τον Πανθρακικό στη Football League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ του Αντονί Λε Ταλέκ ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο (0-1) στην Κομοτηνή, και να στείλει και μαθηματικά τον Πανθρακικό στη Football League.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, από την αρχή έως το τέλος του, ένα γκολ ήταν αρκετό για να το κρίνει. Ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον Πανθρακικό, στην Κομοτηνή για την 27η αγωνιστική της Super League, χάρη στο γκολ του Αντονί Λε Ταλέκ.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα από το Περιστέρι, μετά από αυτή της προηγούμενης (26ης) αγωνιστικής, εντός έδρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Και μαθηματικά στη Football League ο Πανθρακικός, ο οποίος απέχει 9 βαθμούς από την παραπροτελευταία, Βέροια, με 3 αγωνιστικές να απομένουν.

Ωστόσο, η "βασίλισσα του Βορρά" υπερτερεί στην ισοβαθμία καθώς οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ωστόσο η Βέροια είχε νικήσει 2-0 στην Κομοτηνή, στις 29 Οκτώβρη του 2015.

Ο Ατρόμητος 1-0, έστειλε τον Πανθρακικό στη Football League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

Βοηθοί: Γεώργιος Κάλφογλου, Βασίλειος Λάμπρου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς):Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Τσιάρας (74' Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Λαδάκης, Χασομέρης (84' Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Ίγκορ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):Μπάρκας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Μπρίτο, Ουσέρο, Σουμπίνιο (62' Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Ματέι (81' Γροντής), Λε Ταλέκ (87' Παπαδόπουλος)

Γκολ:21' Λε Ταλέκ

Κάρτες: 72' Χασομέρης, 72' Ίγκορ, 76' Λαδάκης, 88' Αθανασιάδης / 78' Μπρίτο

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League αλλά και των άλλων πρωταθλημάτων του κόσμου

Ανασκόπηση αγώνα

Δυνατά ο Πανθρακικός, αλλά...

Ο Πανθρακικός είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς της Κομοτηνής, δύο λεπτά μετά την έναρξή του, με τον Χασομέρη να κάνει το σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, από την εστία του Μπάρκα.

Στο 16ο λεπτό, ο Ίγκορ ντε Σόουζα είδε την μπάλα μετά την προσπάθειά του να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του Ατρομήτου, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Ο Σουμπίνιο πέρασε όμορφη κάθετη μπαλιά στον Λε Ταλέκ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το πλασέ του Γάλλου φορ ήταν εύστοχο και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Αθανασιάδη.

"Κάθισε" ο Ατρόμητος, δεν μπορούσε ο Πανθρακικός...

Ύστερα από ένα λεπτό, στο 22', ο Χαβιέρ Ούμπιδες από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα καθώς έφυγε από τα πόδια του Αργεντινού, πήρε κατεύθυνση έξωθεν της εστίας του Αθανασιάδη. Με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, ο Ματέι βρέθηκε αντιμέτωπος με τον γκολκίπερ του Πανθρακικού ύστερα από μπαλιά του Σουμπίνιο, αλλά δεν κατόρθωσε να τον νικήσει.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς στην αναμέτρηση, ο Χασομέρης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Περιστεριωτών, Βασίλη Μπάρκα. Στο 68', ο Ματέι έκανε το σουτ από ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά περνά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 70', Μπίτολο και Μπρίτο συνεργάστηκαν άψογα, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πήγε πάνω στον Αθανασιάδη. Σύρριζα του αριστερού δοκαριού του Αθανασιάδη, πέρασε η μπάλα στο αμέσως επόμενο λεπτό (71ο) μετά το σουτ του Κοσμίν Ματέι.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από αυτή που έκρινε το ματς. Άλλωστε δεν υπήρχαν και πάρα πολλές, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο διαιτητής

Ήρεμο απόγευμα για τον Γιώργο Κομίνη. Καθαρές οι φάσεις, μετρημένα στα δάχτυλα τα σκληρά μαρκαρίσματα. Ενδεικτικό της ανωτέρω διαπίστωσης είναι το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να βγάλει από την τσέπη του κάποια κάρτα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αντονί Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος πρώην φορ της Λίβερπουλ - μεταξύ άλλων - ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν, αλλά στη συνέχεια έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του και να ανεβάζει την απόδοσή του. Έφθασε τα πέντε γκολ με το σημερινό και είναι μόνος στην πρώτη θέση των πίνακα των σκόρερς των Περιστεριωτών. Συν το γεγονός ότι το γκολ που πέτυχε στην Κομοτηνή, σήμανε και νίκη για την ομάδα του.

Μας άρεσε

Ο Βασίλης Μπάρκας. Σε κάθε ματς, με την κάθε ευκαιρία, αφήνει δείγματα του ταλέντου του. Ο 22χρονος γκολκίπερ, ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίον ο Ατρόμητος δεν δέχθηκε γκολ. Σε πολλές φάσεις νίκησε τους γηπεδούχους, ενδεικτικότερη όλων αυτή κατά την οποία είπε "όχι" στον Χασομέρη, στο 60ό λεπτό.

Δεν μας άρεσε

Ο Σουμπίνιο ήταν κατώτερος των περιστάσεων στην Κομοτηνή. Δεν συνέδραμε στη δημιουργία, στη φαντασία, στην επιθετικότητα της ομάδας του. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε από τον Μίλος Στόιτσεφ, 20 λεπτά, μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ