STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Αστέρας προσπέρασε την ΑΕΛ με 4-1 μέσα στη Λάρισα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το χατ τρικ του Μιχάλη Μανιά αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από τα αδιάκοπα γεμίσματα της ΑΕΛ και ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με νίκη παραμονής με 4-1 από τη Λάρισα.

Αποφασιστικό βήμα παραμονής πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αξιοποίησε σχεδόν στο απόλυτο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στον αγώνα με την ΑΕΛ και νίκησε με 4-1 μέσα στο "AEL FC Arena", παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης και προσπερνώντας την αντίπαλό του στη 12η θέση της Super League.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν ακόμα και με τρία γκολ σε 30 λεπτά αγώνα, ωστόσο οι "βυσσινί" πήραν μπροστά αμέσως μετά, μείωσαν με τον Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει σε πέναλτι τον Αντόνιο Ντοναρούμα στο 39'.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αστέρας έμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητος στην επιστροφή του Στάικου Βεργέτη και μετά από τρεις σερί ισοπαλίες 1-1, έφτασε στο "τρίποντο" που τον απομακρύνει κατά τέσσερις βαθμούς από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Η ΑΕΛ που είχε την κατοχή, τις καλές στιγμές και το χαμένο πέναλτι, πλήρωσε την εμμονή της να επιτίθεται μόνο με γεμίσματα, τα οποία αποδείχθηκαν εύκολη λεία για την άμυνα των Αρκάδων. Η απώλεια του πέναλτι δε, της έκοψε τον ρυθμό της αντεπίθεσης και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στον αγώνα.

Χατ τρικ ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος έφτασε τα επτά γκολ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος με τον Αστέρα από τον Ιανουάριο. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από τη σέντρα για τον θάνατο της μητέρας του Αντνάν Αγκάνοβιτς. Αποδοκιμασίες για τους γηπεδούχους τόσο στο τέλος του 1ου μέρους όσο και στο τέλος του αγώνα.

Ο Αστέρας προσπέρασε την ΑΕΛ με 4-1 μέσα στη Λάρισα
Ο Αστέρας προσπέρασε την ΑΕΛ με 4-1 μέσα στη Λάρισα

Ένα "τρελό" ημίχρονο ήταν αρκετό

Το ντεμπούτο του Αντρέ Πάους συνδυάστηκε με τετράδα στην άμυνα της ΑΕΛ, η οποία απορρόφησε τις περισσότερες επιθέσεις του Αστέρα. Ο Στάικος Βεργέτης, από την άλλη, παρά τις σκέψεις για τριπλέτα στην άμυνα, παρέταξε τους Αρκάδες σε 4-2-3-1, με τον Λουίς Φαρίνια να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας)

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Άντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81' Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (75' Καπός), Βαρέλα (54' Αναστασόπουλος), Αβραάμ, Ναζλίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2' Κώτσιρας), Φαρίνια (81' Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (66' Χαμντανί), Μανιάς

Γκολ: 34' Ναζλίδης / 15', 30', 90+1' πέν. Μανιάς, 28' πέν. Μάσα

Κάρτες: 22' Μασαλέσα, / 13' Καλτσάς, 38' Ντοναρούμα, 69' Μάσα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πιο ορεξάτα και μέσα σε επτά λεπτά αγώνα είχαν εκτελέσει ήδη τέσσερα κόρνερ, χωρίς σπουδαία τελική προσπάθεια. Η "αεράμυνα" του Αστέρα ήταν αποτελεσματική, οι σέντρες των Λαρισαίων όχι.

Στο 15ο λεπτό, μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" τους γηπεδούχους με τα ίδια τους τα "όπλα". Σέντρα από δεξιά του Μανώλη Μπέρτου, κεφαλιά του Μιχάλη Μανιά και 1-0 για τον Αστέρα. Τρία λεπτά αργότερα, τα στατιστικά ήταν ενδεικτικά της εικόνας: Στο 18', η ΑΕΛ είχε 18 γεμίσματα (3 εύστοχα), ο Αστέρας ένα γέμισμα, το γκολ...

Η επόμενη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 27ο λεπτό. Ο Φαρίνια βρέθηκε με την μπάλα στην περιοχή και αριστερά, ο Βασίλης Ρέντζας (ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος σήμερα) έπεσε πάνω του και τον ανέτρεψε, ο Πάμπλο Μάσα εκτέλεσε το πέναλτι και ο Αστέρας βρέθηκε να απολαμβάνει διαφορά δύο τερμάτων.

Αυτή αυξήθηκε δύο λεπτά αργότερα, στο 30', όταν ο Μάσα δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα, ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Μανιάς που κυνήγησε μόνος του τη φάση πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0.

Οι αποδοκιμασίες των φίλων της ΑΕΛ μειώθηκαν στο 34', όταν ο Θωμάς Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Αντόνιο Ντοναρούμα και με κεφαλιά προς τα πίσω μείωσε το σκορ. Στο 38', ο Ιταλός τερματοφύλακας έγινε ξανά αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αφού ανέτρεψε τον Ανδρέα Αβραάμ, αλλά στη συνέχεια, με τη βοήθεια και του δοκαριού, κατόρθωσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ του Ναζλίδη.

Το "τρελό" 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, να έχει σημειώσει τρία γκολ, αλλά να έχει μόλις τρεις επιθέσεις!

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι στην ανάπαυλα και το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η ΑΕΛ με την μπάλα στα πόδια να προσπαθεί ανορθόδοξα, ο Αστέρας να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Στο 54' ο Πάους έκανε την πρώτη αλλαγή, ρίχνοντας στη μάχη τον Νίκο Αναστασόπουλο, ο οποίος έδωσε ώθηση στην ομάδα του και μάλιστα πρωταγωνίστησε σε δύο από τις καλύτερες στιγμές στο 2ο μέρος, αμφότερες μετά από γεμίσματα.

Ο Βεργέτης αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 στο 65' με την είσοδο του Ρασίντ Χαμντανί στη θέση του Νίκου Ιωαννίδη, ωστόσο ούτε έτσι ο Αστέρας κατάφερε να απειλήσει τους "βυσσινί", πλην ενός σουτ του Μάσα μέσα από την περιοχή που έφυγε ψηλά.

Οι αλλαγές που ακολούθησαν και ο τραυματισμός (κι η επακόλουθη αντικατάστασή του) του Φαρίνια, δεν επηρέασαν τον αγώνα, αφού η ΑΕΛ συνέχισε τα αδιάκοπα γεμίσματα (10/42 στο 75', 6/6 ο Αστέρας). Ουσία δεν υπήρξε στις επιθέσεις αυτές, ενώ σε μία διπλή του Μίλος Ντέλετιτς, ο Ντοναρούμα του είπε "όχι" και στις δύο περιπτώσεις και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αστέρας, μάλιστα, βρήκε κι άλλο τέρμα στις καθυστερήσεις, σε χέρι του Αναστασόπουλου στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα, ο οποίος άφησε τον Μανιά να εκτελέσει για να κάνει το χατ τρικ. Οι Αρκάδες διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, που τους φέρνουν πάνω από τους Θεσσαλούς στη 12η θέση της Super League.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα μέσα σε ένα λεπτό, από μοιραίος έγινε... ωραίος για τον Αστέρα. Ο Ιταλός τερματοφύλακας φέρει ευθύνη για το πέναλτι που έκανε στον Ανδρέα Αβραάμ (θα μπορούσε να το είχε αποφύγει), ωστόσο έσωσε την προσπάθεια του Θωμά Ναζλίδη και η ΑΕΛ απέτυχε να ξαναμπει σε ένα παιχνίδι από 0-3.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύο μεγάλες φάσεις για τον Δημήτρη Θάνο, αμφότερες σωστές, αφού τόσο το πέναλτι της ΑΕΛ όσο και το πρώτο του Αστέρα (το δεύτερο ήταν εμφανές) είναι ορθά, έστω κι αν προέρχονται από απερισκεψίες των αμυνομένων. Ο διαιτητής από τα Γρεβενά καθυστέρησε τη σέντρα στο 2ο μέρος επειδή είχαν μπει στον χώρο πίσω από τη μία εστία (του Ντοναρούμα σε εκείνο το ημίχρονο) δύο κουκουλοφόροι οπαδοί της ΑΕΛ, ζητώντας να απομακρυνθούν, όπερ και εγένετο. Παρ' όλα αυτά, θα έπρεπε να αποβάλλει τον Μάσα στο 74' με δεύτερη κίτρινη (η πρώτη πέντε λεπτά νωρίτερα) σε εσκεμμένο χέρι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Η ΑΕΛ προσπάθησε να επιτεθεί αποκλειστικά με γεμίσματα στην περιοχή και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (με τη βοήθεια του Γεβγκέν Σέλιν και του Μανώλη Μπέρτου) κυριάρχησε στο πεδίο δράσης του, μην επιτρέποντας να περάσει σχεδόν τίποτα, πλην του γκολ της ΑΕΛ, στο οποίο ευθύνεται και ο Αντόνιο Ντοναρούμα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου μέχρι το 38ο λεπτό, όταν μετά από τη λάθος έξοδο στο γκολ της ΑΕΛ, υπέπεσε και σε πέναλτι. Ωστόσο, απέκρουσε την εκτέλεση του Θωμά Ναζλίδη, προέβη σε μερικές ακόμα σπουδαίες επεμβάσεις στη συνέχεια και παρότι οι εξόδοι του δεν ήταν ιδανικές ούτε στη συνέχεια, η μεταμόρφωσή του ήταν τουλάχιστον αξιόλογη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δύο οπαδοί της ΑΕΛ, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους με κασκόλ, πήδηξαν από την κερκίδα στο πέταλο και κατέβηκαν στον χώρο πίσω από την εστία του Αντόνιο Ντοναρούμα, πριν από τη σέντρα στο 2ο ημίχρονο. Γιατί το έκαναν αυτό, κανείς δεν θα μάθει. Ή μάλλον, όλοι γνωρίζουμε...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ