STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Αστέρας έστησε "μπλόκο" στην ΑΕΚ, 2-0 στην Τρίπολη

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αστέρας "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ καθώς εκμεταλλεύτηκε το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μανόλο Χιμένεθ και νίκησε την Ένωση 2-0.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς πήγε στην Τρίπολη κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ανακάτεψε και ο Μανόλο Χιμένεθ την τράπουλα με πολλές αλλαγές στα πρόσωπα αλλά και στο σύστημα.

Και έτσι ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να στήσει μπλόκο και να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ με 2-0. Οι γηπεδούχοι που έβγαλαν και πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι τους, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα κενά και τα αγωνιστικά προβλήματα που έβγαλε η Ένωση. Και με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε μια ουσιαστικά εύκολη νίκη, καθώς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση.

Ο Αστέρας έστησε "μπλόκο" στην ΑΕΚ, 2-0 στην Τρίπολη
Ο Αστέρας έστησε "μπλόκο" στην ΑΕΚ, 2-0 στην Τρίπολη

Το "μπλόκο" της Τρίπολης

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90' Τόνσο), Ισνάλντο 79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (73' Μανιάς)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βινίσιους (55’ Λιβάγια), Γιαννούτσος, Βράνιες, Μπακάκης, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63' Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (71' Τρίστασον).

Γκολ: 47' Μουνάφο, 81' Μανιάς

Κάρτες: 22' Ισνάλντο, 33' Βράνιες, 38' Μουνάφο, 56' Μπακασέτας, 63' Γιαννούτσος, 73' Γιόχανσον, 90' Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι πολλές απουσίες που είχαν και οι δυο ομάδες (συν την κούραση που είχε η ΑΕΚ από τα συνεχόμενα ματς) υποχρέωσαν τους δυο προπονητές σε επιλογές για ενδεκάδα και σχήμα, που ήταν σχεδόν… εκτάκτου ανάγκης. Ειδικά στην ΑΕΚ, αυτό το 4-3-3 που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα στα δυο άκρα και τους Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο εσωτερικά χαφ, είχε τεράστιες δυσκολίες στο να βρει ρυθμό. Αλλά και ο Αστέρας έδειχνε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του και την κυκλοφορία της μπάλας. Εξ ου και στο πρώτο 45άλεπτο στην Τρίπολη, όλα τα ήταν στο μηδέν. Πολλά λάθη εκατέρωθεν, πολύ κακές επιλογές και από τους δυο στο κτίσιμο επιθέσεων και κυρίως χωρίς καθόλου φάσεις. Άλλωστε σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, υπήρχε μόνο μια ουσιαστική απειλή σε εστία. Στο 23λεπτό, από φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, έφτασε στον Γιόχανσον, όμως εκείνος περισσότερο αιφνιδιάστηκε και εξ επαφής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Κατά τα άλλα, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Αστέρας απείλησαν. Οι γηπεδούχοι έβαλαν την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων με κάποιες στημένες φάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ η ΑΕΚ είχε και δυο σουτ με τον Μπακασέτα, που έφυγαν ψηλά άουτ. Γενικώς όμως, ήταν όλα… μηδέν.

ΤΗΝ ΚΤΥΠΗΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ "ΠΟΝΑΕΙ"

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, η ΑΕΚ έπαθε ότι ακριβώς και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Αούστρια Βιέννης. Δέχθηκε γκολ, πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά. Μάλιστα επί της ουσίας ο Αστέρας κτύπησε την ΑΕΚ εκεί που πονούσε ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή στο τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στην αριστερή πλευρά, με την κακή παρουσία του Βινίσιους. Στο 47’ ο Βραζιλιάνος μπακ έχασε την μπάλα στα όρια της περιοχής, ο Δουβίκας έβγαλε σχεδόν ανενόχλητος την σέντρα. Ο Τσιντώτας δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και ο Μουνάφο που βρήκε την μπάλα μπροστά του και στρωμένη, την έστειλε στα δίχτυα.

Πλέον τα δεδομένα του παιχνιδιού είχαν αλλάξει. Ο Χιμένεθ από τον πάγκο γρήγορα ανακάτεψε την τράπουλα, καταρχήν ρίχνοντας στο ματς τον Λιβάγια και αλλάζοντας το σχήμα σε 4-2-3-1. Με τον Γιόχανσον να πηγαίνει σε ρόλο στόπερ, τον Γιαννούτσο αριστερά, τον Γαλανόπουλο μαζί με τον Αϊντάρεβιτς σε ρόλο αμυντικών μέσων. Κάτι που προφανώς είχε ρίσκο, για (ακόμα περισσότερα) κενά στα μετόπισθεν της ΑΕΚ. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο 51’ ο Ισνάλντο, που έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.

Ο Χιμένεθ συνέχισε τις αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Χριστοδουλόπουλο και τον Τρίστασον. Χωρίς πάντως να μπορεί να αλλάξει κάτι στην κάκιστη επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και το φινάλε του ματς, φάση καθαρή για γκολ, η Ένωση δεν έκανε. Εξαίρεση ένα σουτ άουτ εξ επαφής στις καθυστερήσεις. Αντίθετα η αλλαγή που έκανε ο Παντελίδης στην επίθεση, ήταν αυτή που κλείδωσε το ματς. Στο 81’ ο Μανίας έφυγε μόνος του απέναντι στον Τσιντώτα και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και «τελείωσε» το παιχνίδι.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Έτσι όπως ήταν η εικόνα του ματς στο πρώτο ημίχρονο, ήταν δεδομένο πως η φάση του πρώτου γκολ, θα ήταν καθοριστική για την εξέλιξη. Και επομένως η φάση του αγώνα είναι αυτή του 47λεπτού και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε. Χρειάστηκε να γίνουν δυο καθοριστικά λάθη από παίκτες της ΑΕΚ, για να έρθει το γκολ

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν είχε δύσκολη φάση να διαχειριστεί ο Παπαπέτρου. Και δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό λάθος. Επίσης στις περισσότερες φάσεις ήταν κοντά και δεν έχασε σχεδόν καμία. Επίσης οι πιο πολλές από τις κάρτες που έδωσε, ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χουάν Μουνάφο όχι μόνο ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Αστέρα με το πρώτο γκολ που πέτυχε. Αλλά ήταν και αυτός που έκανε πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή και που βοήθησε το παιχνίδι του Αστέρα σ’ όλους τους τομείς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης. Έμπαιναν σε κάθε φάση και δυνατά και πρώτοιαπό τους αντιπάλους τους. Επίσης δεν άφησαν καμία μπάλα που να μην την διεκδικήσουν. Άλλωστε απ’ αυτή τη νοοτροπία που έδειξαν οι γηπεδούχοι, προήλθε ουσιαστικά το πρώτο γκολ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι επιλογές που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ και για την ενδεκάδα, αλλά και για το σύστημα, δεν του βγήκαν. Το 4-3-3 με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα στα άκρα ήταν μη λειτουργικό. Ενώ η άμυνα είχε πολλά προβλήματα με την επιλογή του Βινίσιους για το αριστερό άκρο. Επίσης και η αλλαγή τερματοφύλακα στη δεδομένη χρονική στιγμή, αποδείχθηκε αποτυχημένη

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ