STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ντέρμπι πάθους, 1-1 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Ντέρμπι πάθους, 1-1 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε από το 20' με δέκα παίκτες στη Λεωφόρο λόγω αποβολής του Τζιόλη, αλλά πήρε παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) από τον Παναθηναϊκό, που τον καθιστά φαβορί για την πρωτιά στα playoffs.

Πραγματικό ντέρμπι με ένταση, μπόλικο ξύλο, αποβολή, δύο υπέροχα γκολ, αλλά χωρίς νικητή έγινε στη Λεωφόρο. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, αλλά αν υπάρχει κάποιος που δικαιούται να χαμογελά αυτός είναι ο Δικέφαλος, καθώς με την ισοπαλία-την οποία πήρε παίζοντας για περισσότερο από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τζιόλη-είναι πλέον το φαβορί για την πρωτιά στα play offs.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία στον αγώνα, απόλυτα λογικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της κακής αντίδρασης του Τζιόλη στη φάση του 20΄ που έπεσε με τις τάπες πάνω στο καλάμι του Ζέκα. Ωστόσο, με εξαίρεση τον Μπεργκ που ήταν μόνιμη απειλή (σκόραρε και είχε και δοκάρι στο 77΄ ) για την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τις μεγάλες ευκαιρίες που θα έφερναν και ένα δεύτερο γκολ.

Βέβαια, όταν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με φοβερό σουτ του Σουηδού στο 46΄, είδαν τον ΠΑΟΚ να αντιδρά άμεσα και σε τρία λεπτά να ισοφαρίζει με εξίσου πανέμορφο γκολ του Χαρίση. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο τραυματισμός του Ζάιρο οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη διαχείριση του ματς από τον Ίβιτς, αλλά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε φουλ επίθεση στο τελευταίο τέταρτο έχοντας και Μπουμάλ και Καλτσά στο παιχνίδι.

Ντέρμπι πάθους, 1-1 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

(τα στατιστικά της αναμέτρησης)

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λεωφόρου

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Γιάννης Τουμπακάρης

Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

Γκολ: Μπεργκ 46', Χαρίσης 49'

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Νάνο, Κουτρουμπής (Καλτσάς 78'), Ζέκα, Αμπέντ (Μπουμάλ 60'), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ (Ζάιρο 59'/Σκόνδρας 68'), Ροντρίγκες (Μυστακίδης 78'), Αθανασιάδης.

Κάρτες: Κουτρουμπής 37', Μαλεζάς 52', Ταυλαρίδης 85', Τζαβέλλας 85'

Κόκκινες: Τζιόλης 20'

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

Ντέρμπι πάθους, 1-1 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ντέρμπι με διάθεση να παίξει από τα άκρα (πίεζε ψηλά ο "Δικέφαλος") ενώ στο 5' ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Αμπέντ απομάκρυνε την μπάλα μέσα από την μεγάλη περιοχή. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πάντως την έχασε ο Παναθηναϊκός (έπαιζε με ρόμβο με 4-4-2 ρόμβο και ο ΠΑΟΚ μπήκε με 4-2-3-1).

Μεγάλη ευκαιρία με Μπεργκ

Ο Βιγιαφάνιες στο 8' πάσαρε στον Μπέργκ ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Γλύκο (σε θέση τετ-α-τετ), πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ "κράτησε" το μηδέν καθώς απέκρουσε. Στην συνέχεια ο Τζαβέλλας έκοψε τον Σουηδό που βρέθηκε πάλι στην περιοχή του "Δικεφάλου" και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές, ο Βιγιαφάνιες στο 13' κέρδισε φάουλ από τα αριστερά ωστόσο μετά την εκτέλεσή του δεν δημιουργήθηκε κίνδυνος για την εστία του ΠΑΟΚ. Στο 16' ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά υπήρξε παρέμβαση του Κίτσιου. Ο φορ του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ωστόσο η μπάλα είχε "πάει" στην πλάτη του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Τζιόλη στον Ζέκα και απευθείας κόκκινη

Στο 20' ο "Δικέφαλος" έμεινε με 10 παίκτες... Ο Τζιόλης έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ζέκα και ο Κύζας του έδειξε την απευθείας κόκκινη με συνέπεια να τον αποβάλλει από το παιχνίδι (το χτύπημα στον παίκτη του Παναθηναϊκού ήταν πολύ άσχημο αλλά συνέχισε στο ματς αν και έδειξε αρχικά πως πονούσε έντονα ενώ η κόκκινη ήταν καθαρή αφού ο Τζιόλης έπεσε με τις τάπες πάνω στον Ζέκα). Μεταξύ των Λέτο και Τζαβέλλα υπήρχαν αρκετά νεύρα σε αρκετές φάσεις μέχρι εκείνο το σημείο του ντέρμπι ενώ ο πρώτος στο 30' μετά από ωραία κίνηση σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι διαμαρτυρίες λόγω φάουλ στον Κίτσιου και ο Ροντρίγκες

Μετά την αποβολή του Τζιόλη ο ΠΑΟΚ είχε οπισθοχωρήσει και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του "Δικεφάλου" για κόκκινη έπειτα από δυνατό φάουλ του Κουτρουμπή στον Κίτσιου. Στο 40' το σουτ του Αμπέντ ήταν αδύναμο ενώ ο ΠΑΟΚ στο 41' κέρδισε φάουλ και μετά την εκτέλεσή του στην πορεία της φάσης ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπεργκ και κατέληξε κόρνερ (η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα από τα δίχτυα της εστίας του Παναθηναϊκού).

Ο Ιβιτς στην συνέχεια ήταν έξαλλος όταν χρεώθηκε φάουλ ο Αθανασιάδης υποστηρίζοντας πως βρήκε μπάλα και ο Μπεργκ αργότερα χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ (0-0), σε ένα ματς που είχε αρκετά νεύρα, δύναμη και ένταση και παρ' ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 25 λεπτά, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επιθέσεις. Ο διαιτητής σίγουρα σωστά απέβαλε τον Τζιόλη με απευθείας κόκκινη, όμως χάρισε πολλές κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρίες και φάουλ που έδινε.

Γκολάρες με το... καλημέρα στο β' μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό (στο 46'). Ο Λέτο πάσαρε στον Μπεργκ που ήταν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο και με ωραίο διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 1-0 (υπήρχε λάθος από πλευράς Τσίμιροτ). Με αυτό το τέρμα ο Σουηδός έφτασε πλέον τα 48 γκολ στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Σισέ. Στο 49' ο "Δικέφαλος" "απάντησε"! Ο Ροντρίγκες βρήκε τον Χαρίση ο οποίος με υπέροχο σουτ από τα πλάγια της περιοχής ισοφάρισε (1-1) για τον ΠΑΟΚ. Στο 52' ο Λέτο κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής του "Δικεφάλου" όμως η εκτέλεση του Μπεργκ πέρασε δίχως να ανησυχήσει τον Γλύκο.

Αντεπίθεση με Ροντρίγκες, αλλά...

Στο 55' ο Ροντρίγκες βρέθηκε σε καλή θέση μετά από αντεπίθεση, γύρισε στον Αθανασιάδη (ήταν μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού) αλλά ο Κλάους δεν πρόλαβε την μπάλα και έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να "πληγώσει" με νέο γκολ τους γηπεδούχους. Στην συνέχεια με πολύ έξυπνη μπαλιά ο Λέτο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Βιγιαφάνιες που ήταν σε καλή θέση και η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε. Ο Ζάιρο, που είχε περάσει στη θέση του Μακ, λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε από τον Σκόνδρα (αλλαγή στην αλλαγή για τους "ασπρόμαυρους") ενώ στο 70' το σουτ του Ζέκα δεν ήταν επικίνδυνο.

Δοκάρι από -τρομερό- σουτ του Μπεργκ

Ο Λέτο δεν έκανε καλό κοντρόλ στο 75' ενώ ήταν στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έτσι ο Γλύκος μπλόκαρε δίχως καμιά δυσκολία. Ο Μπέργκ στο 76' είχε δοκάρι μετά από τρομερό σουτ που έκανε και έτσι δεν έγινε το 2-1 για τους "πράσινους" (άτυχοι σε αυτή την -μεγάλη- φάση). Στο 78' ο Μυστακίδης πήρε την θέση του Ροντρίγκες που ζήτησε αλλαγή (νέα αναγκαστική αλλαγή από τον ΠΑΟΚ μετά από εκείνη του Ζάιρο) και στο 83' ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε από τα αριστερά αφού ο Μυστακίδης απομάκρυνε μετά από γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι μονομαχίες ήταν αρκετά δυνατές στα τελευταία λεπτά, με τους "πράσινους" να "ψάχνουν" το γκολ της νίκης αλλά την άμυνα του "Δικεφάλου" να αντιδρά σωστά και το ντέρμπι να τελειώνει με 1-1

Ντέρμπι πάθους, 1-1 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Ο Γλύκος έκανε μεγάλη επέμβαση στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Μπέργκ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στο 8' αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ ωραία απόκρουση.

Διαιτητής

Είναι αλήθεια ότι είχε δύσκολο έργο, δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Εχασε όμως τον έλεγχο στο πειθαρχικό κομμάτι και είναι βασικός λόγος που το ματς ήταν σκληρό.

MVP

Αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός δικαιωματικά θα έπαιρνε τον τίτλο ο Μπεργκ. Με το Χ πάει σε δύο από τους φιλοξενούμενους... Ο Γλύκος που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και είχε ηρεμία στις κινήσεις του, σε ένα ματς γεμάτο νεύρα αλλά και ο Τζαβέλλας που ήταν πολύ καλός και ψύχραιμος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μας άρεσε

Τα δύο υπέροχα γκολ των δύο ομάδων πιστοποιούν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερη ποιότητα παιχνιδιού.

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά νεύρα, οι κοκορομαχίες και οι διαμαρτυρίες (Ζέκα-Λέτο κυριάρχησαν σε αυτή την κατηγορία και αδικούν την ποιότητά τους).

Photo Credits: Action images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ