STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα
Γιακουμάκης, Πλατανιάς, Κέρκυρα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με γκολ του Γιακουμάκη στο 11' ο Πλατανιάς, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων και ξεκίνησε με τρίποντο τη Super League. Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα της Κρήτης σε πρεμιέρα στην πρώτη κατηγορία.

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Πλατανιά. Η ομάδα της Κρήτης πέρασε νικηφόρα (0-1) από την Κέρκυρα, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 11ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Γιώργος Γιακουμάκης. Οι Χανιώτες αιφνιδίασαν τους Φαίακες στο ξεκίνημα του ματς και με σωστή ανασταλτική λειτουργία κατόρθωσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση για τους "ερυθρόλευκους" σε πρεμιέρα στη Super League, αλλά και το πρώτο εκτός έδρας γκολ σε πρεμιέρα. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, πίεσε, έκανε ορισμένες καλές ευκαιρίες, αλλά ο Σωτηρίου κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναζίμ (46' Ντουαλά), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (75' Γεωργακόπουλος), Κόντος (68' Γεωργίου), Τουράμ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης (64' Ντεβέσα), Μενδρινός (77' Κάργας), Γιακουμάκης, Μανούσος (90'+2' Ντίνας).

Γκολ:11' Γιακουμάκης

Κάρτες: Βενέτης (34'), Ζορμπάς (49'), Σιόντης (63') - Τσουράκης (53'), Σωτηρίου (81'), Κάργας (90')

Έτσι έπαιξαν

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα
Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα

Ανασκόπηση αγώνα

Η Κέρκυρα πλήρωσε το νωχελικό της ξεκίνημα. Στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ο Πλατανιάς σημείωσε γκολ! Στο 11' ο Αποστολόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Βενέτης κατέστη ανέφικτο να διώξει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Γιακουμάκη, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε (0-1).

Δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά οι Φαίακες, σε αντίθεση με τους Χανιώτες που αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους που από επιπόλαια λάθη θα μπορούσαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα. Ήταν στο 16' όταν ο Γιακουμάκης έφυγε μόνος απέναντι στον Κουτζαβασίλη, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο κίπερ των "κυανέρυθρων" μπλόκαρε τη μπάλα. Και τρίτη άξια αναφοράς φάση στο 21', όταν από μακρινή απόσταση ο Μανούσος επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Κουτζαβασίλη να απομακρύνει σε κόρνερ, για παν ενδεχόμενο.

Από το 25' και μετά οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας με τις οδηγίες του Μιχάλη Γρηγορίου άλλαξαν εικόνα και ανέβασαν την απόδοσή τους. Τόσο πολύ που ο Πλατανιάς μέχρι το 45' αμυνόταν διαρκώς για να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα. Ο προπονητής των Κρητικών, Γιώργος Παράσχος, έβλεπε τον... κίνδυνο και ζητούσε γρήγορες και απλές πάσες, όχι σύνθετο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλή δουλειά έκανε ο Μανούσος για τους "ερυθρόλευκους". Είναι χαρακτηριστικό πως στο 40ό λεπτό βρέθηκε σχεδόν στην περιοχή της ομάδας του για να αμυνθεί. Στο 41' ο Επστάιν έφυγε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ του πλασέ του Γερμανού. Στο 45' ο ίδιος παίκτης επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Αποστλόπουλο να διώχνει σωτήρια με τάκλιν.

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα

Στην ανάπαυλα ο Γρηγορίου αντικατέστησε τον Ναζίμ με τον Ντουαλά. Ο μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουϊνέα μπήκε κεφάτος και έδωσε "πνοή" στην Κέρκυρα. Ο Αφρικανός πέρασε πίσω από τον Τουράμ, με αποτέλεσμα ο Ζορμπάς να οπισθοχωρήσει και να παίξει δίπλα στον Σιόντη. Η επτανησιακή ομάδα απείλησε τον Πλατανιά στο 47', με τον Τουράμ να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου. Ύστερα από ένα... ζόρικο πρώτο τέταρτο για τους φιλοξενούμενους, η Κέρκυρα δεν είχε την ίδια απόδοση. Μόνο με την είσοδο του Γεωργίου αντί του Κόντου πήρε πάλι τα πάνω της η "κόμισσα", την ίδια ώρα που ο Παράσχος έπαιρνε την απόφαση να γυρίσει τον Γκνιάτιτς ως τρίτο στόπερ ("παρέα" με Μπανανά - Καρυπίδη) και να διαφοροποιήσει τη διάταξη 3-4-3.

Στο 75' ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στο ματς τον Γεωργακόπουλο, έναν επιθετικό, με αποτέλεσμα ο Τουράμ να έχει συμπαράσταση στη γραμμή κρούσης (4-4-2). Με την είσοδο του Κάργα ο Γκνιάτιτς επέστρεψε στη μεσαία γραμμή και ο νεαρός Ελληνας αμυντικός πέρασε δίπλα σε Μπανανά και Καρυπίδη. Πάρα πολύ καλή στιγμή για την Κέκυρα στο 78'. Ο Γεωργακόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τουράμ στόπαρε και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Κάργα. Ο Γεωργίου πήρε το ριμπάουντ, σούταρε και αστόχησε. Δεν έγινε τίποτα άλλο μέχρι το φινάλε του ματς και ο Πλατανιάς πανηγύρισε μια σπουδαία επικράτηση.

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα

Η φάση του αγώνα

Η στιγμή που ο αρχηγός της Κέρκυρας, Τάσος Βενέτης, αποτυγχάνει να διώξει τη μπάλα στη σέντρα του Αποστολόπουλου, που έφτασε στον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε με πλασέ.

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλο. Ο Μακεδόνας ρέφερι ορθά μοίρασε τις κίτρινες κάρτες που έδειξε και σε γενικές γραμμές πέρασε απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον σκόρερ του αγώνα, Γιώργο Γιακουμάκη. Όχι μόνο επειδή έκρινε το ματς, αλλά επειδή επέστρεψε πιο δυνατός από τη ρήξη χιαστού και είναι ένας ποδοσφαριστής που έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά στο μέλλον. Είναι 22 ετών και είναι ωραίο να βλέπεις να αγωνίζονται αξιόλογοι Έλληνες παίκτες .

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, στην προσπάθειά του να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα, χρησιμοποίησε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αρχικά Μπανανά, Καρυπίδης και Γκνιάτιτς και στη συνέχεια οι δύο πρώτοι με τον Κάργα. Κρίνοντας εκ των υστέρων, ο 64χρονος τεχνικός δικαιώθηκε, αφού δεν επετράπη στους Φαίακες να "τρυπήσουν" τα μετόπισθεν.

Νικηφόρα πρεμιέρα ο Πλατανιάς, 1-0 την Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Η... εκκίνηση της Κέρκυρας στην αναμέτρηση. Αυτό πλήρωσε επί της ουσίας η ομάδα του νησιού των Φαιάκων. Δεν είναι πως δεν έπαιξε καλά, αλλά δέχτηκε γκολ στο 11', οι Χανιώτες κλέιστηκαν και ακολούθως κατέστη αδύνατη η ισοφάριση.

Photo credits: ACTION IMAGES

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ