STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 2-0

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 2-0
INTIME SPORTS

Με τον Σκουρτάι να "χτυπάει" δις (46', 77'), η Νίκη Βόλου πήρε μια νίκη - βάλσαμο (2-0) κόντρα στην Καλλονή και ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην προσπάθεια της για παραμονή στην Super League.

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας τρίποντο κατέκτησε η Νίκη Βόλου, υποδεχόμενη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ΑΕΛ Καλλονής στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι με τον Σκουρτάι σε ρόλο... τιμωρού, δεν συγχώρησαν τα δύο λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων και σκόραραν δις φτάνοντας στο τελικό 2-0.

Η Καλλονή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις -λίγες είναι η αλήθεια- φάσεις που δημιούργησε μπροστά από την εστία του Ταΐρη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Γεώργιος Πασχάλης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Ίβενς, Μαχλελής, Τσουκάνης (46' Αργύρης), Κοτσαρίδης, Καρασαλίδης, Νικλητσιώτης (70' Κυζιρίδης), Μουζακίτης, Μάρτινς, Σκουρτάι (80' Τζιώρας).

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Γιορέντε, Στεβάνοβιτς, Κεϊτά, Καμαρά, Μανούσος (68' Κύπρου), Λεοζίνιο (59' Ναβάρο), Χουάνμα.

Γκολ: 46' Σκουρτάι, 77' Σκουρτάι / -

Κάρτες: 39' Καρασαλίδης, 86' Τζιώρας / 16' Βαλιός

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Νίκη όνομα και πράμα

Ορεξάτη μπήκε η Καλλονή στο Πανθεσσαλικό, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Σε πρώτη φάση τα κατάφερε, μεταφέροντας γρήγορα την μπάλα στους ακραίους της Καμαρά και Μανούσο, που κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Νίκης Βόλου.

Όμως από τους φιλοξενούμενους έλειψε η ουσία, καθώς στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν εντός ενός λεπτού δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Αρχικά ο Καμαρά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής (6'), ενώ ο Λεοζίνιο αστόχησε εξ επαφής (7') μετά από γύρισμα του Καμαρά από δεξιά.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν το ματς και να μπαίνουν στην περιοχή του Χογκ. Στο 19' ο Σκουρτάι έπιασε τρομερό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Χογκ απογειώθηκε σώζοντας την εστία του. Ο ρυθμός στην αναμέτρηση έπεσε με το πέρας του 25ου λεπτού και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Σκουρτάι, ο τιμωρός

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα 30'' στην επανάληψη, η Νίκη μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Χογκ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια σε σέντρα από δεξιά και ο Σκουρτάι καιροφυλακτούσε για να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0 στο 46'.

Η Καλλονή έψαξε την ισοφάριση, ιδίως μετά το 60' είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να αρκούνται σε αμυντικό παιχνίδι προσπαθώντας να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Η ομάδα του Ματζουράκη δημιούργησε 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις αλλά δεν μπορούσε να βγάλει καθαρές ευκαιρίες. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο αλλά η Νίκη ήταν αυτή που έφτασε σε δεύτερο τέρμα με τον ίδιο δράστη. Λάθος του Βαλιού, με τον Μάρτινς να τροφοδοτεί ιδανικά τον Σκουρτάι που δεν λάθεψε απέναντι στον Χογκ και πέτυχε το 2-0 στο 77'!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου δεν άλλαξε τίποτα στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας και της προσπάθειας που καταβάλλουν για την παραμονή τους στην Super League.

Η φάση του αγώνα

Μέσα σε ένα λεπτό (6' - 7') οι Καμαρά και Λεοζίνιο αστόχησαν από εξαιρετικά ευνοϊκές θέσεις εντός περιοχής, αποτυγχάνοντας να σκοράρουν για λογαριασμό στης Καλλονής. Ένας αιφνιδιασμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα απέναντι στους ήδη πιεσμένους γηπεδούχους ενδεχομένως να είχε αλλάξει υπέρ των φιλοξενούμενων τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία του Αρετόπουλου στο Πανθεσσαλικό. Τα όποια λάθη του ήταν μοιρασμένα και χωρίς σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν την ροή της αναμέτρησης. Σωστός και στον πειθαρχικό έλεγχο.

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 2-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Βρέθηκε δύο φορές εκεί που έπρεπε και σκόραρε τα ισάριθμα τέρματα της ομάδας του. Ο Σκουρτάι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς μετουσίωσε σε γκολ την προσπάθεια όλων των συμπαικτών, σπρώχνοντας την Νίκη Βόλου σε νίκη βάλσαμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην προσπάθεια για την παραμονή στην Super League.

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 2-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

H οξυδέρκεια του Μάρτινς στην φάση του 2-0. Ο έμπειρος κυνηγός πέρασε την μπάλα από το... μάτι της βελόνας, βγάζοντας σε τον Σκουρτάι φάτσα με το γκολ, που ουσιαστικά "κλείδωσε" την επιτυχία των γηπεδούχων.

Δεν μας άρεσε

Ο Χογκ είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της Καλλονής από το ξεκίνημα της σεζόν και έχει βάλει το χέρι του για την συνολικά πολύ καλή εικόνα που βγάζει η ομάδα του ανασταλτικά. Όμως κόντρα στη Νίκη και σε μια φαινομενικά πολύ εύκολη φάση, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του επιτρέποντας τον Σκουρτάι να σκοράρει λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ