STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο επικρατώντας 2-0 της ουραγού Νίκης και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Με όπλο την σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα των παικτών του, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Νίκης Βόλου για την εξ αναβολής 6η αγωνιστική της Super League και αναρριχήθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μπακασέτας ήταν εκείνος που με σουτ στο 41' κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ενώ το τελικό αποτέλεσμα για τους Αρκάδες γράφτηκε δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη, με όμορφη ενέργεια και πλασέ από τον Μάσα.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα λίγες ημέρες μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, ενώ στον αντίποδα η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να μείνει για τρίτο σερί εντός έδρας ματς αήττητη και έμεινε καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάνης, Φλώριος Ελευθερίου

Τέταρτος: Σταύρος Μάνταλος

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Αργύρης (79' Νικλητσιώτης), Ίβενς, Τσουκάνης, Κοτσαρίδης (67' Μέτσε), Καρασαλίδης, Αναστασόπουλος (46' Κορέτας), Μάρτινς, Μουζακίτης, Τζιώρας

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Τιέ Μπι (60' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Μπακασέτας (60' Ουσέρο), Μάσα, Φερνάντες (72' Τσοκάνης), Πάρα

Γκολ: Μπακασέτας (41'), Μάσα (90+3')

Κίτρινες κάρτες: Κοτσαρίδης (20'), Μουζακίτης (30')

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Το ματς

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέλαβε πολύ γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 9', όταν από το μονοκόμματο σουτ του Λούι η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους.

Ναι μεν είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους όμως αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Νίκης και αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να φτάσουμε στο 32ο λεπτο για να δημιουργηθεί η πρώτη μεγάλη απειλή από πλευράς Αστέρα: ο Μάσα πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και με περίτεχνη ενέργεια "ξεφορτώθηκε" έναν αντίπαλο, για να κάνει το φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

"Όλα τα λεφτά" στο πρώτο μέρος πάντως ήταν το διάστημα από το 38' μέχρι το 41'. Στο 38' η Νίκη Βόλου είχε τη πιο κλασική ευκαιρία για γκολ μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως ο Τζιώρας νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κοζίτσκι και τρία λεπτά αργότερα οι νεοφώτιστοι το "πλήρωσαν ακριβά".

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Μετά από σέντρα από τα δεξιά και απομάκρυνση με κεφαλιά του Αργύρη, ο επερχόμενος Μπακασέτας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Ταΐρη (πρώτο φετινό γκολ για τον παίκτη των Αρκάδων) που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και την είδε να περνάει τη γραμμή της εστίας του.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τον Τζαναβάρα να ενισχύει τη γραμμή κρούσης της ομάδας του με την είσοδο του Κορέτα ενώ στο 60' ήρθε η "απάντηση" από τον Βεργέτη, που πέρασε τους Ουσέρο και Μουνάφο για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του Αστέρα και να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό.

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο 45λεπτο, η Νίκη κρατούσε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια και στο 69' έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα: ο Κορέτας έκανε κίνηση από τα αριστερά, ο Μάρτινς άφησε τη μπάλα να περάσει από δίπλα του και ο Μουζακίτης (κορυφαίος των γηπεδούχων) την έστειλε με πλασέ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι!

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Από την πλευρά του, ο Αστέρας είχε και εκείνος τη δική του στιγμή στο 76', όταν ο νεοεισελθών Τσοκάνης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο "πανταχού παρών" Μάσα έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι για να στείλει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ταΐρη.

Το τελευταίο τέταρτο βρήκε τους έμπειρους Αρκάδες να "παίζουν με το χρόνο" και να μην κινδυνεύουν ουσιαστικά από τους νεοφώτιστους ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε επισφράγισαν τη νίκη τους και με δεύτερο γκολ.

Ο Μάσα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καρασαλίδη, μπήκε στην περιοχή της Νίκης από τα δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ ενδεικτικό της κλάσης του διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Αρκάδες.

Η φάση του αγώνα

Η Νίκη Βόλου είχε χρυσή ευκαιρία να "βάλει δύσκολα" στον Αστέρα, όμως κλώτσησε την μεγάλη ευκαιρία στο 38ο λεπτό. Ο Τζιώρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Αναστασόπουλου όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοζίτσκι και τρία λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας "τιμώρησε" τους Θεσσαλούς.

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Βοσκάκης δεν είχε δύσκολο έργο, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστα σκληρά μαρκαρίσματα, και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Χρειάστηκε να βγάλει από το τσεπάκι του δύο κίτρινες στα πρώτα 30 λεπτά αλλά στη συνέχεια όλα κύλησαν ήρεμα.

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Πάμπλο Μάσα είναι ο ποιοτικότερος παίκτης του Αστέρα και το απέδειξε για ένα ακόμα ματς όπου προκάλεσε αρκετούς "πονοκεφάλους" στους αντιπάλους του. Στο 32' λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με υπέροχη ενέργεια, στο 70' έστρωσε ωραία στον Φερνάντες αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε σε σώματα αντιπάλων, ενώ στο 93' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 2-0.

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Αστέρας Τρίπολης που ανεβάζει συνεχώς στροφές και αποδεικνύει πως το φετινό υλικό είναι φτιαγμένο για να παραμείνει ψηλά. Αν και έχει δώσει φέτος 11 ματς στην Ευρώπη όχι μόνο δεν έχασε έδαφος στη μάχη της Super League αλλά χάρη στις δύο κολλητές εκτός έδρας επιτυχίες με Εργοτέλη και Νίκη Βόλου είναι πλέον μόνος στην 4η θέση.

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η αποκαρδιωτική εικόνα στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που δίνει στους περισσότερους την εντύπωση πως η Νίκη Βόλου αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών. Λιγοστοί ήταν οι φίλοι των νεοφώτιστων που θέλησαν να πάνε στο γήπεδο για το ματς με τον Αστέρα, με τον κόσμο της ομάδας της Μαγνησίας να βρίσκεται σε κόντρα με τον μεγαλομέτοχο Ανδρέα Πάτση. "Ανδρέα ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις... Ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις", έγραφε χαρακτηριστικά ένα πανό που κρεμάστηκε στις κερκίδες.

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ