STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, 2-0 η ΑΕΚ τη Λαμία

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ σ’ ένα ματς επιθετικό μονόλογο, κέρδισε πολύ εύκολα την Λαμία με 2-0 με σκόρερ τους Χριστοδουλόπουλο, Λιβάγια και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. (VIDEOS)

Μετά από το στραβοπάτημα της προηγούμενης εβδομάδας στην Λάρισα, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Λάρισα έψαχνε και την επιστροφή στις νίκες, αλλά και ένα επιθετικό ξέσπασμα. Το πρώτο το βρήκε με 2-0 και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το δεύτερο το επιχείρησε, είχε κατά διαστήματα καλή επιθετική λειτουργία, έχασε ευκαιρίες για γκολ, αλλά το σκορ δεν το πήγε ψηλά.

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, 2-0 η ΑΕΚ τη Λαμία

Πάντως η επιστροφή του Σιμόες στη μεσαία γραμμή ήταν καθοριστική, όπως και για ακόμα ένα ματς, η συνολική (επιθετική) συμβολή του Λιβάγια.

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, 2-0 η ΑΕΚ τη Λαμία

Όσο για την Λαμία, ούτε κατάφερε να παίξει αποτελεσματική άμυνα, αλλά ούτε και να απειλήσει.

Στην κορυφή και περιμένει

Γήπεδο: "Ολυμπιακό Στάδιο"

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Παλαμίδας (Λακωνίας)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες (80’ Αϊνταρεβιτς), Μοράν, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (69’ Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια (72’ Γιακουμάκης).

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (75’ Λινάρδος), Ακόστα (57’ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62’ Μπούτνικ).

Γκολ: 40’ Χριστοδουλόπουλος, 63’ Λιβάγια

Κίτρινες: 52’ Βράνιες / 39' Όμο, 53’ Αναστασόπουλος, 88’ Κουκόλης

Κόκκινες: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η εντολή του Μανόλο Χιμένεθ προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη. Ένα γρήγορο γκολ. Όπως με τον Παναιτωλικό και όπως και με τον ΠΑΣ. Για να μην μπλέξει σε περιπέτειες όπως με τον Απόλλωνα ή την Λάρισα. Και γι αυτό και η ΑΕΚ έστησε πίεση στην άμυνα της Λαμίας, από το πρώτο λεπτό. Σχεδόν… κυριολεκτικά.

ΠΙΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Βλέπετε, στο 4λεπτό η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μπακασέτα και ένα λεπτό μετά, ο Μασούντ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής. Γενικώς η Ένωση έδειχνε να έχει τρόπους να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα τουλάχιστον μέχρι να φτάσει έξω από την περιοχή της Λαμίας. Αλλά μετά την… φούρια των πρώτων λεπτών, έβγαζε και πάλι ζητήματα, στο να βρει διαδρόμους για να φτάσει μέχρι και την περιοχή του Πίτκα.

Ωστόσο η πίεση εξακολουθούσε να ήταν ασφυκτική. Και να κάνει η ΑΕΚ ευκαιρίες. Όπως αυτή στο 28’ με τον Λιβάγια να πιάνει κεφαλιά μόλις άουτ. Ή αυτή του 37λεπτού, που ήταν η σειρά του Λάζαρου να πιάσει κεφαλιά άουτ. Τελικά η πίεση της ΑΕΚ (με τα 12 κόρνερ και τις 11 τελικές) καρποφόρησε στο 40’.

Η Ένωση έκτισε την επίθεση με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Σιμόες μπήκε στην περιοχή, έκανε παράλληλη σέντρα και εξ επαφής ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα στο κενό τέρμα. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ενώ μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, έχασε και άλλες δυο ευκαιρίες με τον Λιβάγια αλλά και τον Λάζαρο, να μην βρίσκουν στόχο στο 44’.

Η στατιστική εικόνα του ημιχρόνου:

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, 2-0 η ΑΕΚ τη Λαμία

ΤΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Η αλήθεια είναι πως η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο του ματς, δεν απείλησε καθόλου. Δεν είχε ούτε μια τελική. Την (μεγάλη) ευκαιρία της να ξαναμπεί όμως στο παιχνίδι και να ισοφαρίσει, την βρήκε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από το λάθος του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στον Αναστασόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας πρόλαβε να βγει και να αποκρούσει.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία της Λαμίας, να ψάξει κάτι περισσότερο από το ματς. Διότι στη συνέχεια η ΑΕΚ έγινε και πάλι αφεντικό του παιχνιδιού.

Και άρχισε ξανά να πιέζει για να φτάσει στο δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Κάτι που έγινε στο 64λεπτό. Ο Μπακασέτας σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Πίτκας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Λιβάγια έστειλε εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα και «σφράγισε» με γκολ με ακόμα μεστή εμφάνιση.

Πλέον με το 2-0, όλα είχαν κριθεί. Η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα, ενώ η Λαμία με εξαίρεση ένα σουτ του Καραγιάννη που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 80’, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και έτσι η Ένωση πήρε με συνοπτικές διαδικασίες τους τρεις βαθμούς.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο "ΟΑΚΑ":

Νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, 2-0 η ΑΕΚ τη Λαμία

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αλήθεια είναι πως αν κατάφερνε ο Μπακασέτας να σκοράρει στην φάση του 4λεπτού, θα ήταν ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν. Και αυτό διότι ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πήρε την μπάλα πολύ πλάγια στην περιοχή και της έδωσε τόσο φάλτσο, που την έστειλε στην απέναντι γωνιά του Πίτκα. Αλλά το δοκάρι στέρησε από τον Μπακασέτα το γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εύκολο απόγευμα είχε ο Κουτσιαύτης. Και εύκολο έργο. Δεν είχε καμία δύσκολη φάση, ενώ γενικώς το πήγε καλά το ματς χωρίς πρόβλημα και χωρίς λάθη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν ήταν μέσα στους σκόρερ, αλλά ήταν αυτός που νοικοκύρεψε το παιχνίδι της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή και ήταν καθοριστικός παράγοντας στην σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ενώ έδωσε και την ασίστ πάρε – βάλε στο πρώτο γκολ. Ο Αντρέ Σιμόες, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που η ΑΕΚ έκτισε την φάση από την οποία προήλθε το πρώτο της γκολ, ήταν εντυπωσιακός. Και αυτό διότι ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας. Κάτι που η ΑΕΚ έκανε και σ’ άλλες φάσεις που δημιούργησε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι αναδείχθηκε η αδυναμία που έχει η ΑΕΚ, να αξιοποιήσει τις στημένες φάσεις. Παρόλο που τις δουλεύει πολύ στα Σπάτα. Η ΑΕΚ κέρδισε στο ματς με την Λαμία συνολικά 18 κόρνερ. Και από κανένα εξ αυτών, δεν προέκυψε ευκαιρία για γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ