STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε με το γκολ του Παπάζογλου, αλλά ο Λεβαδειακός αρχικά ισοφάρισε με την εκτέλεση πέναλτι του Μπραντάο και τελικά πήρε τη νίκη (2-1) με το εκπληκτικό γκολ του Γιακουμάκη.

Στη δεύτερη νίκη του στη Super League Σουρωτή έφθασε ο Λεβαδειακός καθώς νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης, αν και βρέθηκε να χάνει 0-1 στο έκτο λεπτό.

Ισοφάρισε με την εκτέλεση πέναλτι του Μπραντάο και τελικά πήρε τη νίκη με το πανέμορφο, άπιαστο σουτ του Γιακουμάκη. Ούτε η "αύρα" της έλευσης του νέου τεχνικού, Ζόραν Βούλιτς, στάθηκε ικανή να δώσει την πρώτη νίκη στην "Ελαφρά Ταξιαρχία". Μετά από έξι αγωνιστικές, έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς και μοιραία βρίσκεται στην τελευταία (16η) θέση της κατάταξης.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ του Παπάζογλου ήταν μόλις το δεύτερο στη σεζόν για τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς το πρώτο είχε έρθει από τα πόδια του Ελμπάζ στην πρώτη αγωνιστική στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Λεβαδειακός. Μετά από έξι αγωνιστικές έχει δύο νίκες και δεν έχει χάσει στα υπόλοιπα τέσσερα ματς (αήττητος). Η έλευση του Ζοζέ Ανιγκό έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ομάδα της Βοιωτίας, καθώς έχει πάρει αποτελέσματα απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Γκολάρα, ανατροπή και νίκη

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Βασίλης Νικολακάκης, Αντώνης Σινιοράκης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο, Μεντί, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (51' Μπελγκαζουανί), Νιάς (70' Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ, Μπραντάο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπιζμίν, Μπαρτολίνι, Κούρος, Χουάρες (73' Κονέ), Παπάζογλου, Μάατσεν, Μενδρινός (87' Μπάμπιαζ), Αλμπάνης (67' Σιατραβάνης), Καστιγέχος.

Γκολ: 83' πεν. Μπραντάο, 90'+3' Γιακουμάκης / 6' Παπάζογλου

Κάρτες: 9' Μπραντάο / 51' Χουάρες, 80' Σιατραβάνης, 82' Μπιζμίν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρηση, ο Τόνι Σίλβα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια καθώς κινήθηκε από τα δεξιά, "έσπασε" την μπάλα στον Γιουσούφ, κόπηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα, ο Νιάς έπιασε το σουτ, αλλά δεν δημιούργησε ουσιαστικό πρόβλημα στον Τσόβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα (6') ήρθε το γκολ για την "Ελαφρά Ταξιαρχία". Ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπάζογλου πρόλαβε τον Φαβάρο και με περίεργο τρόπο (ούτε με το κεφάλι, ούτε με το πόδι) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Επασί να φέρει ευθύνη, καθώς αιφνιδιάστηκε κι αντέδρασε επιπόλαια. Ο βοηθός μπερδεύτηκε αρχικά, καθώς υπήρχε παίκτης του Απόλλωνα εκτεθειμένος. Ο σκόρερ, ωστόσο, καλυπτόταν και δεν ήταν εκτεθειμένος.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ήταν μια φάση που διήρκησε τρία λεπτά και θύμισε χρήση VAR (ως προς τη χρονική διάρκεια και τις διαβουλεύσεις), χωρίς... VAR (δεν διαθέτει η Super League Σουρωτή). O Τζήλος αρχικά δεν μέτρησε το γκολ και υπέδειξε τον Παπάζογλου σε θέση οφσάιντ. Ύστερα έπεσαν πάνω του οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρόμενοι και αφού συζήτησε με το βοηθό του μέτρησε το γκολ (έλαβε δηλαδή την ορθή απόφαση). Έδειξε σέντρα. Αλλά ύστερα από νέες διαμαρτυρίες (αυτή τη φορά των γηπεδούχων) ξαναπήγε να συμβουλευτεί το βοηθό του (εκ νέου). Τελικά τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Μπραντάο, η διαμαρτυρία του οποίου ήταν άκομψη.

Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στο 24ο λεπτό, οι Βοιωτοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μητρόπουλος γύρισε από το δεύτερο δοκάρι, ο Νιάς ο οποίος είχε προωθηθεί για το κόρνερ, νίκησε στον αέρα τον Μενδρινό, έπιασε και την κεφαλιά, αλλά ο Τσόβιτς σταθερά μπλόκαρε την μπάλα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30'), ο Παπάζογλου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Επασί με σουτ πίσω από τη σέντρα. Καλό, αλλά πολύ φιλόδοξο για να πετύχει ο κεντρικός αμυντικός της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση.

Στο 50ό λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή ευκαιρία στο ματς, καθώς η μπάλα μετά το σουτ του Νιάς πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσόβιτς.

Μετά από επτά λεπτά (57'), οι Βοιωτοί άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Μεντί έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μενδρινός πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα.

Το ίδιο και στο 62ο λεπτό, όταν το συρτό σουτ του Τόνι Σίλβα, υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια από τον Τσόβιτς. Στο 82ο λεπτό, ο Γιακουμάκης ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μπιζμίν, ο Κονγκολέζος τράβηξε τον επιθετικό του Λεβαδειακού εκτός περιοχής και συνέχισε να τον τραβά κι εντός με αποτέλεσμα ο Τζήλος να υποδείξει το πέναλτι. Ο Μπραντάο ανέλαβε την εκτέλεση, αυτή ήταν εύστοχη και ισοφάρισε σε 1-1.

Αλλά, οι "πράσινοι" δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφθασαν στη νίκη. Ο Μπελγκαζουανί έβγαλε στον Γιακουμάκη κι εκείνος παρά την πίεση του Μπάμπιαζ με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό και τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Απίθανο, πανέμορφο γκολ από τον επιθετικό του Λεβαδειακού.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Γιακουμάκη. Πρωτίστως γιατί έκρινε το ματς, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο επιθετικός των Βοιωτών αναδείχθηκε σε "χρυσή αλλαγή" του Ζοζέ Ανιγκό. Ωστόσο, δύσκολα θα δούμε πιο όμορφο γκολ από αυτό την έκτη αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Εξαιρετική εκτέλεση, άπιαστο σουτ. Όλα τέλεια. Όλα στην εντέλεια.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μπέρδεψε και μπερδεύτηκε ο εορτάζων (γενέθλια), Αθάνασιος Τζήλος, στη φάση του γκολ. Τελικά πήρε τη σωστή απόφαση και μέτρησε το γκολ. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό μεσολάβησε χρονικό διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά το ακύρωσε, συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, το μέτρησε, έδειξε σέντρα, ξαναγύρισε να συμβουλευτεί το βοηθό του. Όλα αυτά εν μέσω διαμαρτυριών (πρώτα των φιλοξενούμενων και ύστερα των γηπεδούχων). Δεν τιμώρησε μερικά σκληρά φάουλ στον Καστιγιέχος, θα μπορούσε να αποβάλλει και τον Μπραντάο με δεύτερη κίτρινη. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στη φάση της ισοφάρισης καθώς ο Μπιζμίν ξεκίνησε να τραβάει τον Γιακουμάκη εκτός περιοχής και συνέχισε να το κάνει κι εντός αυτής.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πέτρος Γιακουμάκης. Αυτός που έδωσε στον Λεβαδειακό τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους Βοιωτούς. Αυτός που άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή, όταν αρχικά ξέφυγε από τον Μπιζμίν και κέρδισε το πέναλτι, καθώς ο Αφρικανός τον ανέτρεψε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το κοουτσάρισμα του Ζοζέ Ανιγκό. Μπορεί οι γηπεδούχοι να βρέθηκαν πίσω στο σκορ λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά δεν σταμάτησαν να πιέζουν για την ισοφάριση (αρχικά) και τη νίκη (τελικά). Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου να το έκαναν ανορθόδοξα, αλλά ο Γάλλος είχε την ηρεμία και με τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο "άλλαξε" το ματς.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η προσέλευση στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Μόλις 500 άτομα (μαζί με τους φίλους του Απόλλωνα). Η μεγάλη δύναμη και πηγή εσόδων για τις επαρχιακές ομάδες είναι ο κόσμος τους. Και οι Βοιωτοί δεν πήγαν στο γήπεδο. Τόσο η ημέρα και ώρα (Κυριακή απόγευμα, δηλαδή μη εργάσιμη), όσο και οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες. Η ομάδα της πόλης έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Σίγουρα αρνητικό στοιχείο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ