STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νίκη-ανάσα για Πλατανιά, 2-1 τον Παναιτωλικό

Νίκη-ανάσα για Πλατανιά, 2-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Με γκολ του Κουλιμπαλί στο 82ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Κυριακίδη, ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη στη μάχη του για παραμονή.

Παναιτωλικός και Πλατανιάς έψαχναν απελπισμένα τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Super League, στην προσπάθειά τους για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα, με τους Κρητικούς να είναι πάντως εκείνοι που χαμογέλασαν διάπλατα στο φινάλε.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προηγήθηκε με τον Μιλούνοβιτς στο 30' και είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 49' με τον Κάπελ όμως στο 82' ο Κουλιμπαλί εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά υπέγραψε την δεύτερη σερί επιτυχία του Πλατανιά στο πρωτάθλημα (δεύτερη και συνολικά) και πρώτη εκτός έδρας στη φετινή Super League.

Ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη στην ιστορία του μέσα στο Αγρίνιο καθώς στα τέσσερα προηγούμενα ματς των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας είχε επικρατήσει ο εκάστοτε γηπεδούχος χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει ο φιλοξενούμενος!

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός απογοήτευσε τον κόσμο του (άρχισαν να αποχωρούν μαζικά οι φίλαθλοι από το γήπεδο μετά το 1-2) καθώς παραμένει με μία μόλις νίκη στο πρωτάθλημα από τις 13 Σεπτεμβρίου ενώ έχει δεχτεί 14 γκολ στις 4 τελευταίες αγωνιστικές.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Αγρινίου

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων)

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Ρουσκουγέδα (64' Ουάρντα), Κουτρομάνος, Μάκος (85' Ρομέρο), Ντάνι Μπεχαράνο, Κάπελ (78' Καμαρά), Βιγιαφάνες, Μαρκόφσκι

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (79' Μαχαμάτ), Μιλούνοβιτς (85' Αποστολόπουλος), Γιακουμάκης (69' Γκόμες), Ανγκούλο

Γκολ: Κάπελ (49') / Μιλούνοβιτς (30'), Κουλιμπαλί (82')

Κίτρινες Κάρτες: Μάκος (33'), Μπεχαράνο (87') / Βιγιαφάνες (24'), Ανγκούλο (50')

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το φιλμ του αγώνα

Η πίεση για το θετικό αποτέλεσμα επηρέασε αρνητικά τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα, με το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης να είναι τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν που δεν επέτρεπαν είτε στους παίκτες του Παναιτωλικού είτε σε αυτούς του Πλατανιά να βρουν κάποιο ρυθμό. Ο Παναιτωλικός είχε δύο υποψίες ευκαιρίας στο 16' με τον Βιγιαφάνες (πρόλαβε ο Σωτηρίου και έδιωξε) και στο 26' με τον Μαρκόφσκι (έκοψε σε κόρνερ ο Μπανανά) ενώ στο 29' πλησίασε λίγο περισσότερο το γκολ αλλά το σουτ του Βιγιαφάνες δεν κατάφερε να προβληματίσει τον γκολκίπερ των Κρητικών.

Ο Πλατανιάς ωστόσο, ο οποίος προσπαθούσε με τη σειρά του να απειλήσει κυρίως από τα άκρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ: ο Βάντερσον έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντάς τη μπάλα "συστημένη" στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη (4ο γκολ του στο πρωτάθλημα). Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους φιλοξενουμένους που έφτασαν κοντά και στο 2-0 με τον Κουλιμπαλί στο 33' αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ ενώ στον αντίποδα δημιούργησαν εκνευρισμό στους Αγρινιώτες, που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Νίκη-ανάσα για Πλατανιά, 2-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το απευθείας χτύπημα φάουλ με το αριστερό του Ρουσκουγέδα, όμως ο Σωτηρίου εκτινάχτηκε εντυπωσιακά και μπλόκαρε και με τα δύο χέρια, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους Κρητικούς να έχουν κεφάλι στο σκορ.

Το προβάδισμα του Πλατανιά δεν κράτησε ωστόσο για πολύ, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να μπαίνουν αποφασισμένοι στην επανάληψη και να φέρνουν το ματς στα ίσα μόλις στο 49': ο Μαρκόφσκι κέρδισε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Κάπελ, που με ωραίο διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα πήγε να γίνει η ολική ανατροπή αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μαρκόφσκι έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Πλατανιά.

Νίκη-ανάσα για Πλατανιά, 2-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός άρχισε να κατεβάζει στροφές και ο Πλατανιάς έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι όμως να χάνει σιγά σιγά τη φρεσκάδα του και τη δύναμη και τα λάθη να κυριαρχούν. Εκεί όμως που πολλοί άρχισαν να πιστεύουν πως οι δύο ομάδες θα συμβιβάζονταν με τον βαθμό της ισοπαλίας ως "το μή χείρον βέλτιστον" σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς, ήρθε η φάση του 82ου λεπτού να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης έκανε απελπιστικά άστοχη έξοδο και ο Κουλιμπαλί που τον κέρδισε στον αέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά απέναντι στην ανυπεράστιστη εστία (1-2).

Νίκη-ανάσα για Πλατανιά, 2-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε ο Παναιτωλικός έκανε την ύστατη προσπάθεια για να σώσει την παρτίδα με το γκολ της ισοφάρισης όμως ήταν πολύ αργά... Οι παίκτες του Πλατανιά έκλεισαν έξυπνα τους χώρους, έπαιξαν όπως έπρεπε με το χρόνο (στο 93' είχαν μάλιστα μία καλή ευκαιρία για το 3-1 με το σουτ του Μαχαμάτ που αποκρούστηκε από τον Κυριακίδη) και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη.

Ο MVP του αγώνα

Μετά το γκολ του κόντρα στον Πανθρακικό την περασμένη εβδομάδα που ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της 7ης αγωνιστικής, ο Λούκα Μιλούνοβιτς πρόσθεσε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ για τον Πλατανιά στο 30ο λεπτό με κεφαλιά και στο 82' ήταν ο δημιουργός του χρυσού τέρματος του Κουλιμπαλί με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ γενικότερα ξεχώρισε με την απλότητά του και τις κινήσεις του πάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του 82ου λεπτού που έκρινε τον τελικό νικητή στο ματς. Ο Κυριακίδης υπέπεσε σε ολέθριο σφάλμα βγαίνοντας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του και... πιάνοντας αέρα, με τον προωθημένο Κουλιμπαλί να βρίσκεται σε θέση βολής και με ωραία κεφαλιά να χαρίζει το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ο διαιτητής

Ο Ιωάννης Δελφάκης είχε αρκετή δουλειά, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από πολλά αντικανονικά μαρκαρίσματα, πάθος και ένταση αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει. Απέφυγε το μεγάλο λάθος ενώ στα συν του χρεώνεται το γεγονός ότι έβγαλε το ματς με μόλις 4 κίτρινες κάρτες.

Μας άρεσε

Ο Κουλιμπαλί που ήταν ηγετικός ως δεξί μπακ και προωθήθηκε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κρητικών, Μπανανά-Σελίν, που κατάφερε να περιορίσει αισθητά τη δράση του Μαρκόφσκι.

Δεν μας άρεσε

Τα (πάρα) πολλά φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ειδικότερα στο πρώτο μισάωρο, τα οποία καθιστούσαν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη για να δει κανείς ποδόσφαιρο από κάποια από τις δύο ομάδες. Φυσικά και η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει 14 γκολ παθητικό στα τέσσερα τελευταία ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ