STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νέα ήττα στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό, 1-0 από τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ / ΦΑΣΗ ΓΚΟΛ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ / ΦΑΣΗ ΓΚΟΛ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο ίδιο… τροπάριο όταν φεύγει από την Αθήνα, και αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, χάρη στο γκολ του Μουνάφο στο 86’. Τρίτο καλό αποτέλεσμα από τους μεγάλους για τους Αρκάδες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη, όταν αυτός αγωνίζεται στην επαρχία… Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν αρκετά καλός και ηττήθηκε 1-0 από τον Αστέρα, ο οποίος χωρίς να κάνει κάτι το εξωπραγματικό πήρε τους τρεις βαθμούς.

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δέχτηκε άλλο ένα γκολ σε επαρχιακό γήπεδο και μάλιστα με στατική φάση… Ο Μουνάφο βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι μετά από κεφαλιά-πάσα του Ιγκλέσιας και σκόραρε προ κενής εστίας, αφού οι αμυνόμενοι τον είχαν ξεχάσει.

Είναι προφανές ότι ο Μαρίνος έχει αρκετά ζητήματα να λύσει στις επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Ασφαλώς, το αγωνιστικό περνά σε δεύτερη μοίρα, επειδή προέχει η επιβίωση της ΠΑΕ, αλλά ο απολογισμός των τριών ηττών και δύο ισοπαλιών είναι ντροπιαστικός για το μέγεθος του Συλλόγου.

Από την άλλη, ο Αστέρας πέτυχε τη δεύτερη νίκη στην έδρα του, πάλι έναντι ενός μεγάλου και πρέπει να προβληματιστεί γιατί αφήνει βαθμούς σε ανταγωνιστές του. Διαθέτει καλό υλικό και σαφώς έπρεπε να έχει υψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Όμως, η νίκη επί του Παναθηναϊκού του δίνει χρόνο ναι ψυχολογία, ώστε να δουλέψει στη διακοπή και να βελτιωθεί.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκός με σύστημα 4-3-2-1 ή αλλιώς γνωστό ως… χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Αθανασιάδης ήταν ο γκολκίπερ, οι Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας στο δεξιό άκρο και ο Γιαννούλης στο αριστερό. Ο Ιγκλέσιας ήταν το «εξάρι», με τους Κυριακόπουλο και Μουνάφο ως δεξιό και αριστερό εσωτερικούς μέσους, τον Καλτσά ως δεξιό εξτρέμ, τον Τόνσο ως αριστερό εξτρέμ και τον Δουβίκα στην επίθεση.

Νέα ήττα στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό, 1-0 από τον Αστέρα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε το παραμικρό σε σχέση με το νικηφόρο ντέρμπι… Διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Μολέντο και Κολοβέτσιο στο δίδυμο των στόπερ, τον Κουλιμπαλί δεξιό μπακ και τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Κουρμπέλη και Σιλά ως αμυντικούς χαφ, τον Χίλιεμαρκ ως επιτελικό χαφ, τον Βιγιαφάνιες δεξιό χαφ, τον Λουντ αριστερό χαφ και τον Μολίνς επιθετικό.

Νέα ήττα στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό, 1-0 από τον Αστέρα

Στο ίδιο έργο θεατές

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Αντώνης Καρατζίκας

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος (60’ λ.τ. Μαντίντα), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (82’ Καλτσάς), Δουβίκας (57’ Γκοντό)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ λ.τ. Γιόχανσον), Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Βιγιαφάνιες (63’ Μουνιέ), Λουντ, Μολίνς

Γκολ: 86' Μουνάφο

Κίτρινες: 50’ Κυριακόπουλος, 59’ Πασαλίδης, 70’ Κώτσιρας, 80’ Τόνσο / 30’ Βιγιαφάνιες, 50’ Μολέντο, 68’ Κουρμπέλης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Αστέρας άρχισε το ματς με σκοπό να πιέσει ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά εκείνος κατάφερε να πάρει τον έλεγχο. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 12’, με μία κεφαλιά του Μολίνς από εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Σουηδός βρέθηκε σε θέση βολής από γέμισμα του Βιγιαφάνιες, αλλά δίστασε να βάλει το πόδι του.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Αστέρας βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις και στο 23’ ο Καλτσάς είχε την πρώτη τελική προσπάθεια για τους Αρκάδες. Στο 30’ ο Τόνσο έκανε την ατομική ενέργεια και σούταρε συρτά, αλλά δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ευθέως στο 32’, όταν ο Χίλεμαρκ σέντραρε από αριστερά, αλλά στο πρώτο δοκάρι ο Μολίνς πλάσαρε άουτ. O Αστέρας απάντησε στο 45’, όταν ο Γιαννούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πάσαρε στον Δουβίκα, όμως αυτός δεν τελείωσε σωστά τη φάση και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

Νέα ήττα στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό, 1-0 από τον Αστέρα

ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΟ

Οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, δείγμα ότι οι προπονητές έμειναν ικανοποιημένοι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο 52’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς έκανε την κεφαλιά και στη μικρή περιοχή, ο Μολέντο έκανε το ψαλίδι, αλλά ο Δουβίκας πρόλαβε και τον έκοψε.

Ο Αστέρας αντέδρασε και στο 55’, ο Γιαννούλης σούταρε, αλλά δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο. Κάτι που συνέβη στο επόμενο δίλεπτο, αλλά ο Μολέντο παρενέβη σε δύο σουτ των Τόνσο και Τριανταφυλλόπουλου. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους και άγγιξαν το γκολ. Στο 64’ ο Ιγκλέσιας έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και ο Γκόντο βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Βλαχοδήμος τον «νίκησε», ενώ ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού απέκρουσε την προβολή του Καλτσά στη μικρή περιοχή, τέσσερα λεπτά αργότερα.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ / ΦΑΣΗ ΓΚΟΛ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ / ΦΑΣΗ ΓΚΟΛ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από το… καβούκι του στο 72’, όταν ο Χουλτ πάσαρε στο πέναλτι και ο Λουντ σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε. Η επόμενη καλή στιγμή συνέβη στο 85’, όταν ο Μουνιέ γύρισε τη μπάλα από αριστερά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε προ του Μολίνς.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την παράδοση που έχει χτίσει και τον θέλει να δέχεται γκολ στην επαρχία… Στο 86’, ο Τόνσο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ιγκλέσιας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Μουνάφο αφύλακτος, σκόραρε με δεύτερη κεφαλιά. Η προώθηση του Μολέντο δεν μετέβαλλε κάτι και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε ξανά στην επαρχία…

Νέα ήττα στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό, 1-0 από τον Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του γκολ. Όπως εξελίχτηκε το ματς, φαινόταν πως όποιος σκοράρει, θα πάρει τη νίκη. Δεν το έκαναν οι Γκοντό και Λουντ και τα κατάφερε ο Μουνάφο στο 86’, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κομίνης. Έβγαλε «άβρεχτος» το παιχνίδι, χωρίς να κερδίσει την προσοχή κανενός. Με φειδώ στον πειθαρχικό έλεγχο, άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο και στάθηκε τυχερός γιατί δεν κλήθηκε να αποφασίσει για κάποια δύσκολη φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τόνσο. Ναι μεν ο Μουνάφο σκόραρε το νικητήριο γκολ, όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Έκανε ατομικές προσπάθειες, πέρασε πάσες και κράτησε μπάλα, ακόμα και όταν ήταν αποκομένος.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι Έλληνες του Αστέρα. Οι Αρκάδες έχουν κάνει στροφή στο ελληνικό στοιχείο μετά από αρκετά χρόνια που επέμειναν ισπανικά. Παρότι το εγχείρημα τους ενέχει δυσκολίες, νίκες όπως η σημερινή επί του Παναθηναϊκού τους επιτρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στο εγχώριο στοιχείο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η νοοτροπία του Παναθηναϊκού στην επαρχία. Ο Ουζουνίδης δεν έχει βρει τα αίτια της διαφορετικής σκέψης που έχουν οι παίκτες του όταν παίζουν στην περιφέρεια. Πλέον, η εξήγηση θα αναζητηθεί στο πεδίο του μεταφυσικού, αφού ο προπονητής του Τριφυλλιού έχει δοκιμάσει τα πάντα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ