STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 0-0 με Παναιτωλικό

Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 0-0 με Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ "κόλλησε", έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα κόντρα στο καλοστημένο σύνολο του Μαντζουράκη. και μετρά πλέον 9 χαμένους βαθμούς σε έξι ματς στην έδρα του.

Άλλο ένα θεωρητικά εύκολο αγωνιστικά απόγευμα, εξελίχθηκε σε μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τιβ ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα, μετά τον Πανθρακικό, και κόντρα στον Παναιτωλικό χάνοντας άλλους δύο βαθμούς στην Τούμπα.

Το τελικό 0-0 είναι δίκαιο σε ό,τι έχει να κάνει με το ότι δεν αναδείχθηκε νικητής (αν και βάσει προσπάθειας ίσως ο Παναιτωλικός άξιζε το διπλό), ωστόσο θα ήταν πιο αντιπροσωπευτική της εικόνας του αγώνα μία ισοπαλία με πολλά γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος με το πείραμα της συνύπαρξης Κλάους-Μπερμπάτοφ με «θυσία» του Πέλκα να μην βγαίνει στον Τούντορ και τον Παναιτωλικό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα επίθεση.

Συμμαζεύτηκε αρκετά μεσοεπιθετικά με την είσοδο του νεαρού διεθνή μέσυ στο δεύτερο, έκανε ευκαιρίες, αλλά εκτελεστικά δεν ήταν σε καλή μέρα ακόμη και ο Μπερμπάτοφ. Ο Παναιτωλικός από την άλλη πλευρά συνέχιζε να ψάχνει την κόντρα επίθεση και θα μπορούσε να σκοράρει αν οι παίκτες του και πιο πολύ απ’ όλοτς ο Πάουλο στο φινάλε είχαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Το ματς έμεινε στο 0-0 και οι παίκτες του ΠΑΟΚ άκουσαν τους λιγοστούς οπαδούς τους να τους αποδοκιμάζουν. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι ο Τζιόλης συμπλήρωσε 400 επίσημα ματς στην καριέρα του. Έπαιξε και πάλι στόπερ, αλλά η απουσία του από τη μεσαία γραμμή ήταν εμφανέστατη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Στάδιο Τούμπας

Διαιτητής:Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί:Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ηλίας Αλεξέας

Τέταρτος διαιτητής:Θανάσης Τζήλος

Γκολ: -

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Γκολάσα (Ζάιρο 85'), Κάτσε, Κίτσιου (Μυστακίδης 71'), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Πέλκας 54'), Μακ και Μπερμπάτοφ

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Κέβιν, Μύγας, Πάουλο, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Κούσας, Παπουτσογιαννόπουλος (Ρουσκουγιέδα 32', τον αντικατέστησε ο Κόρσιενς στο 91'), Μάκος, Ουαρντά και Μαρκόφσκι

Κάρτες:Παπουτσογιαννόπουλος 30', Κίτσιου 42', Ρουσκουγιέδα 42', Πέλκας 61', Κούσας 63', Ροντρίγκες 95'

Κόκκινες:

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του ματς και είχε την πρώτη μεγάλη διπλή του ευκαιρία στο 6'. Ο Ροντρίγκες από αριστερά γύρισε στον Μπερμπάτοφ, εκείνος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μάκο ενώ ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μακ όταν έπιασε το σουτ στην συνέχεια. Στο 10' ο Μύγας έκοψε την Ροντρίγκες πριν γίνει απειλητικός ο τελευταίος ενώ αργότερα ο Κίτσιου μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Παναιτωλικού αλλά η μπαλιά του Μακ δεν ήταν καλή και κατέληξε άουτ. Λίγο πριν το 20' ο Κάπελ από τα δεξιά έκανε την σέντρα για να βρει τον Μαρκόφσκι αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε χωρίς έτσι να προλάβει να δημιουργηθεί κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ.

Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 0-0 με Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Ανέβασε στροφές ο Παναιτωλικός

Στο 24' και πάλι ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει με τον Κάπειλ από τα δεξιά ωστόσο η μπαλιά του κατέληξε στα χέρια του Γλύκου. Στο 27' ο Βιγιαφάνες επιχείρησε να μπει μέσα στην περιοχή του "Δικεφάλου" μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και ο Γκολάσα την τελευταία στιγμή τον έκοψε με την τάκλιν. Ο Ρουσκουγιέδα, που πήρε την θέση του Παπουτσογιαννόπουλου, στο 32' έπιασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε στον Μαλεζά.

Φοβερή φάση με Μύγα

Στο 36' ο Γλύκος δεν έδιωξε σωστά την μπάλα αλλά ο Ουαρντά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί ενώ στο 38' ο Μύγας με δύναμη απομάκρυνε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα του Γλύκου ο οποίος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Γενικότερα από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά, ο Παναιτωλικός "πατούσε" καλύτερα, είχε πάρει τη μεσαία γραμμή και έβγαινε συνεχώς σε αντεπιθέσεις ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιτεθεί μόνο με γεμίσματα του Τζιόλη σε Ροντρίγες και Μακ.

Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 0-0 με Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Στο 44' ο Ρουσκουγιέδα σούταρε και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γλύκου, στο 46' ο Κάπελ από τα δεξιά έκανε την σέντρα και τελευταία στιγμή έδιωξε ο Μαλεζάς ενώ μετά ο Ρουσκουγιέδα σούταρε και η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Τελικά το ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα (0-0), με τον ΠΑΟΚ σε γενικές γραμμές να έχει κακή απόδοση.

Εδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ ο Πέλκας

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους και στο 54' ο Πέλκας πήρε την θέση του Αθανασιάδη με στόχο να δώσει μεγαλύτερη "φρεσκάδα" στον ΠΑΟΚ επιθετικά καθώς ο "Δικέφαλος" είχε αρκετό διάστημα να δημιουργήσει μια καλή ευκαιρία. Στο 58' ο Βιγιαφάνες έφυγε στην αντεπίθεση αλλά γλίστρησε έχοντας μπροστά του μόνο τον Κίτσιου ενώ στο 59' το σουτ του Πέλκα που έγινε μέσα στην περιοχή, κόντραρε πάνω στον Μύγα. Με την είσοδο του Πέλκα είναι γεγονός πως βελτιώθηκε άμεσα το παιχνίδι των "ασπρόμαυρων" στη μεσαία γραμμή ενώ ο τελευταίος στην συνέχεια εκτέλεσε φάουλ αλλά οι Σκόνδρας και Μπερμπάτοφ δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στον Κυριακίδη.


Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 0-0 με Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Εχασε ευκαιρίες ο "Δικέφαλος"...

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του έχοντας 64% κατοχή λίγο πριν το 70'. Στο 68' ο Κάπελ έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από αντεπίθεση του Παναιτωλικού αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ. Στο 78' το σουτ του Πέλκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη αλλά κέρδισε το χειροκρότημα του Μπερμπάτοφ. Στο 80' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ... Ο Μακ έβγαλε τον Μπερμπάτοφ εντελώς μόνο του προ του Κυριακίδη, αλλά ο Βούλγαρος φορ πλάσαρε άουτ.

Η μεγάλη στιγμή του Παναιτωλικού

Στο 87' ο Κυριακίδης απομάκρυνε προ του Μπερμπάτοφ ενώ στο 93' ο Πάουλο βγήκε μόνος απέναντι στον Γλύκο αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση! Ο Σιδηρόπουλος έδειξε "παίζετε" (ήταν μια δύσκολη φάση) και ο αγώνας τελικά έληξε 0-0.

Το ματς τελείωσε με σουτ του Κάπελ που μπλοκαρε ο Γλύκος

Η φάση του αγώνα

Αν έμπαινε γκολ, πιθανόν θα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς... Στο 38' ο Μύγας έδιωξε την μπάλα λίγο μετά την περιοχή του Παναιτωλικού και πολύ πριν το κέντρο. Ηταν πολύ δυνατό το διώξιμο και ο Γλύκος με μεγάλη δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής

Ο Σιδηρόπουλος έβγαλε χωρίς προβλήματα το παιχνίδι, αν και υπήρχαν δύσκολες φάσεις.Είχε καλές υποδείξεις από τους βοηθούς του στις φάσεις που υπέδειξε οφσάιντ.

MVP

Ο Μύγας πήγε πολύ καλά πάνω στον Ροντρίγκες, κάτι που ελάχιστοι αμυντικοί είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα, ενώ βγήκε και με αξιώσεις στην επίθεση και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει το τέρμα της χρονιάς.

Μας άρεσε

Το συμμάζεμα του Παναιτωλικού ως συνόλου από την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Γιάννης Μαντζουράκης. Πλέον παίζει αξιοπρεπή άμυνα και βγαίνει και με αξιώσεις στην επίθεση.

Δεν μας άρεσε

Τεράστιος παίκτης ο Μπερμπάτοφ, αλλά αδικεί τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του όταν κάνει συνεχώς παρατηρήσεις μετά από έναν κακό συνδυασμό ή μία φάση που δεν βγαίνει. Ειδικά ο Ροντρίγκες βαρέθηκε να τα ακούει.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ