STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νέα γκέλα εκτός έδρας για τον Παναθηναϊκό, 1-1 με την Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την Κέρκυρα με τους πράσινους να χάνουν δυο βαθμούς, την ευκαιρία να ανέβουν στη δεύτερη θέση αλλά και δυο παίκτες, Χουλτ, Λέτο με μυϊκούς τραυματισμούς.

Νέα απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με τους πράσινους να μην μπορούν να κερδίσουν την Κέρκυρα και να μένουν στο 1-1. Το τριφύλλι έχασε δυο βαθμούς, επίσης έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνο του στην δεύτερη θέση και να προσπεράσει Πανιώνιο και Ξάνθη. Τέλος έχασε και δυο παίκτες, Χουλτ, Λέτο με μυϊκούς τραυματισμούς πληρώνοντας τις λίγες επιλογές σε ένα διάστημα με πολλά συνεχόμενα ματς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπεργκ στο 22' να βάλει ένα ακόμη γκολ και να "κλειδώσει" το ματς και τη νίκη εκτός έδρας. Αντίθετα δέχτηκε ένα γκολ αρκετά γρήγορα και αυτό ίσως ήταν το "κλειδί" για την Κέρκυρα ώστε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι το τριφύλλι ήταν ελαφρά καλύτερο χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά τον Κουτζαβασίλη παρά μόνο σε δυο φάσεις με τους Μπεργκ και Βιγιαφάνιες όπου θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα και ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη η Κέρκυρα ούτε αυτή μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τους πράσινους στο δεύτερο 45λεπτο και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας"

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88' Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75' Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Έπσταϊν (81' Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ (33' Χουχούμης), Κουρμπέλης, Ζέκα,Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46' Λέτο, 60' λ. τρ. Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

Γκολ: 29' Επστάιν/22' Μπεργκ

Κίτρινες: 6' Γκόμες, 56' Βενέτης, 61' Επστάιν, 72' Ζορμπάς/6' Μπεργκ, 25' Λέτο, 48' Βιγιαφάνιες

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νέα γκέλα εκτός έδρας για τον Παναθηναϊκό, 1-1 με την Κέρκυρα


Νέα γκέλα εκτός έδρας για τον Παναθηναϊκό, 1-1 με την Κέρκυρα

Τόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου από πλευράς Κέρκυρας όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης από πλευράς Παναθηναϊκού επέλεξαν να ακολουθούν τη ρήση που λέει ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Έτσι χρησιμοποίησαν και οι δυο τους έντεκα με τους οποίους οι ομάδες τους είχαν επιβληθεί της Κέρκυρας και του Πλατανιά αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι που κατέβηκαν με ένα 4-2-3-1 έπαιζαν με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ. Η αμυντική τετράδα ήταν οι Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου και Ντιόγκο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν δυο παίκτες που είχαν βγει από την ακαδημία του Παναθηναϊκού, οι Ανδρεόπουλος, Σιόντης και η τριάδα στο κέντρο οι Γκόμες, Ζορμπάς και Επστάιν ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντουαλά.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός σε αυτό το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε το ματς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η αμυντική τετράδα ήταν οι Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ και Χουλτ. Μπροστά τους έπαιξε ο Κουρμπέλης ο οποίος είχε δίπλα του τον Ζέκα και τον Λουντ και η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος με τους παίκτες και των δυο ομάδων να γλιστρούν δεν ευνοούσε τις προσπάθειες τους. Πόσο μάλλον του τριφυλλιού που ήταν η ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 16' όταν ο Λουντ έκλεψε την μπάλα, έκανε το ένα δυο με τον Μπεργκ αλλά η τελική πάσα του Φιλανδού προς την Βιγιαφάνιες ήταν ψηλή με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να μην κοντρολάρει σωστά και να χάσει την ευκαιρία να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Η Κέρκυρα απάντησε με μια καλή στιγμή στο 19' όταν ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε και το γύρισμα με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΜΠΕΡΓΚ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΠΣΤΑΪΝ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή που έφτιαξε. Ήταν στο 22' όταν ο Βιγιαφάνιες με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Μπεργκ ο οποίος καλυπτόταν από τον Σπίνουλα. Ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό τελείωμα πέρασε την μπάλα από πάνω του και άνοιξε το σκορ. Ένα ιστορικό γκολ για τον Μπεργκ, ήταν το 57ο στο πρωτάθλημα και τον έβαλε στην πρώτη δεκάδα στην ιστορία των σκόρερ του τριφυλλιού.

Η Κέρκυρα δεν τα έβαλε κάτω παρά το γκολ που δέχθηκε και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Το κατάφερε στο 29' με ένα πανέμορφο γκολ του Επστάιν. Ο Ντουαλά από τα δεξιά γέμισε απέναντι με τον Γερμανό να κατεβάζει υπέροχα την μπάλα και ο εξτρέμ της Κέρκυρας πέρασε σαν σταματημένο τον Μαρινάκη, μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε και την προβολή του Ευαγγέλου και πλάσαρε εύστοχα για την ισοφάριση σε 1-1.

Ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε στο 33' της αναμέτρησης να βγάλει εκτός αγώνα τον Χουλτ που τραυματίστηκε και πέρασε στην θέση του τον Χουχούμη. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα και μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός έπαιζε με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά τη φετινή σεζόν. Ενώ τρία λεπτά αργότερα ο 48χρονος τεχνικός άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 4-2-3-1 με τον Ζέκα δίπλα στον Κουρμπέλη και τους Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες, Λουντ πίσω από τον Μπεργκ.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή όμως που είχε την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν στο 37' όταν ο Επστάιν από τα αριστερά έκανε τη σέντρα ο Ζορμπάς πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά σήκωσε ψηλά την μπάλα με τον Βλαχοδήμο να μην έχει πρόβλημα να την μαζέψει.

ΕΒΑΛΕ ΛΕΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΛΙΣ 15'

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ουζουνίδης έβγαλε από το ματς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και πέρασε στην θέση του τον Λέτο αλλάζοντας και πάλι στο σύστημα σε 4-4-2 και θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό το τριφύλλι.

Ο Αργεντινός προσπάθησε να βοηθήσει τους πράσινους να γίνουν δημιουργικοί και να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κουτζαβασίλη αλλά το τριφύλλι δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μάλιστα στο 60' ο Αργεντινός ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και έγινε και αυτός αλλαγή. Η δεύτερη αναγκαστική για τον Ουζουνίδη που πέρασε στο ματς το νεαρό Χατζηγιοβάνη στο ντεμπούτο του στην Super League.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει με την Κέρκυρα να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 63'. Ο Σιόντης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, την έστρωσε στο δεξί και έπιασε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 69'. Ο Κουρμπέλης με πανέμορφη ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μπεργκ ο οποίος πάλι καλυπτόταν από τον Σπίνουλα. Ο Σουηδός κατέβασε υπέροχα και προσπάθησε να πλασάρει και πάλι πάνω από τον Κουτζαβασίλη αλλά ο Βενέτης που είχε ακολουθήσει αυτή την φορά τη φάση απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ ήταν αυτός που με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα αλλά ο Σπίνουλας έκοψε τελευταία στιγμή πριν προλάβει να εκτελέσει τον Κουτζαβασίλη.

Στο 79' η Κέρκυρα απάντησε με τον σκόρερ της στην αναμέτρηση. Ο Επστάιν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

Στα δέκα τελευταία λεπτά το παιχνίδι δεν είχε φάσεις με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να απειλήσει με βαθιές μπαλιές και την Κέρκυρα να κρατάει στην άμυνα και να προσπαθεί να "κλέψει" το ματς σε μια αντεπίθεση. Μάλιστα η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στους "Φαίακες" και ήρθε στις καθυστερήσεις όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα έφτασε στον Κόντο ο οποίος σούταρε έξω.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του 69'. Φάση καρμπόν με το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο 22'. Ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ και θέλησε και πάλι να πλασάρει από πάνω. Ο Βενέτης όμως ακολούθησε την φάση και έδιωξε πριν αυτή περάσει στην γραμμή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτριος Θάνος από τα Γρεβενά. Χωρίς λάθη η διαιτησία του ρέφερι από τα Γρεβενά. Ίσως έχασε δυο-τρία φάουλ εκατέρωθεν αλλά δεν είχε κάποιο σοβαρό λάθος που να επηρεάσει το ματς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Επστάιν. Ο καλύτερος της Κέρκυρας και του αγώνα. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ ενώ ήταν αρκετά δραστήριος και θα μπορούσε να γίνει και δήμιος του τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ του Μπεργκ. Τα δυο τέρματα που σημείωσε κόντρα στον Πλατανιά ο Μπεργκ σίγουρα ανέβασαν την ψυχολογία του Σουηδού. Αυτό φάνηκε και στο γκολ που πέτυχε στο 22'. Υπέροχο πλασέ από τον επιθετικό των πράσινων που έδειξε να έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στα πόδια του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι μυϊκοί τραυματισμοί. Σε ένα ματς με δύσκολο αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός είδε δυο παίκτες του να αποχωρούν με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κάτι συμβαίνει στο τριφύλλι ή κάτι δεν έχει γίνει καλά από την αρχή.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ