STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ναι" στις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων υπό προϋποθέσεις!

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Το πρωί της Τρίτης (4/10) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Λίγκας για θέματα ασφάλειας και συμφωνήθηκε να μπορεί να υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων σε παιχνίδια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σήμερα το πρωί (3/10) στα γραφεία της Super League πραγματοποιήθηκε μεγάλη συνάντηση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την ασφάλεια στα ελληνικά γήπεδα. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση, όπου έγινε εκτενής κουβέντα για το νομικό πλαίσιο, για τους κανονισμούς που υπάρχουν και όχι μόνο.

Στην συνάντηση αυτή, που κράτησε αρκετές ώρες, έδωσαν το παρών υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ της Λίγκας, εκπρόσωποι από το αρχηγείο της αστυνομίας, εκπρόσωπος από το γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, εκπρόσωποι της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας, συμμετέχουν ακόμα οι συνδετικοί κρίκοι των ΠΑΕ με τους φιλάθλους Supporter Liaison Officers) και στελέχη της Λίγκας.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Αυτό που συμφωνήθηκε στη συνάντηση, ήταν μπορεί να υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων σε αγώνες κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να υπάρχει διαδικασία προπώλησης, όπου η γηπεδούχος ομάδα να δίνει συγκεκριμένο αριθμών εισιτηρίων στον φιλοξενούμενο, με την εκάστοτε ΠΑΕ να κάνει την σχετική ενημέρωση στον δικό της κόσμο. Η αστυνομία θα λαμβάνει την σχετική ενημέρωση και μετά θα δίνονται αυτά τα εισιτήρια με την ανάλογη ευθύνη. Όλοι όμως θα γνωρίζουν πόσους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας θα περιμένουν και σε ποια Θύρα του γηπέδου θα βρίσκονται. Επομένως, στόχος είναι να πάψει το φαινόμενο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων, όπου όμως στην πράξη υπάρχουν φίλαθλοι είτε σε συγκεκριμένη Θύρα είτε διάσπαρτοι σε άλλες.

Δεύτερον, μέχρι σήμερα απαγορευόταν η οργανωμένη μετακίνηση σε όλα τα παιχνίδια, ασχέτως αν αυτό δεν τηρούνταν πρακτικά. Πλέον, υπάρχει διάθεση να αλλάξει αυτό και οι αρμόδιοι θα αποφασίζουν αν θα υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση αναλόγως και με την επικινδυνότητα του αγώνα. Θα υπάρχει... διαβάθμιση στα παιχνίδια, διότι δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο ένα αιώνιο ντέρμπι σε σχέση με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε μικρομεσαίες ομάδες, όμως για όλα τα ματς θα γίνεται σχετική κουβέντα προτού παρθεί οριστική απόφαση για μετακίνηση ή όχι φιλάθλων. Μάλιστα τονίστηκε πως αντί αυτές οι αποφάσεις να βγαίνουν τις ημέρες κοντά στα παιχνίδια, αυτό θα γίνεται Δευτέρα ή Τρίτη, ώστε να υπάρχει και ο ανάλογος χρόνος για τον κατάλληλο σχεδιασμό.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Επιπροσθέτως, ένα άλλο θέμα είναι η προστασία των εγκαταστάσεων. Οι ομάδες συμφώνησαν πως πρέπει να ξαναδούν το θέμα. Όσο για το θέμα με το άναμμα πυρσών που έφερε ήδη την τιμωρία της ΑΕΚ και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και άλλες ΠΑΕ, θα υπάρξει ενημέρωση από τις ομάδες προς τον κόσμο, ώστε να προσέχουν ιδιαιτέρως, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει το πλαίσιο του κανονισμού ή να υπάρξει τροποποίηση από την ΕΠΟ στον πειθαρχικό κώδικα. Η Λίγκα και οι ΠΑΕ παραπονιούνται ότι ο Πειθαρχικός Κώδικας συντάχθηκε χωρίς να ενημερωθούν πρώτα και να υπάρξει προεργασία.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να κάνουν σίγουρα ακόμα δυο συναντήσεις το επόμενο διάστημα. Η πρώτη θα είναι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και άλλη μία στο φινάλε του πρωταθλήματος. Βέβαια, ίσως χρειαστεί να συναντηθούν και νωρίτερα ή και σε άλλες περιστάσεις, αναλόγως με το πώς θα κυλάει η χρονιά και τι ζητήματα θα προκύπτουν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ