STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπεν έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο, ο Ούμπιδες ισοφάρισε για τον Ατρόμητο και ο Σαββίδης ντύθηκε... Ανσαριφάρντ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς, χαρίζοντας ένα μεγάλο τρίποντο (2-1) στους "κυανέρυθρους" στο Περιστέρι.

Παιχνίδι με φόντο την μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν αυτό ανάμεσα σε Ατρόμητο και Πανιώνιο στο Περιστέρι, για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν να δώσουν συνέχεια στις εντός έδρας επιτυχίες τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν την θέση τους (3οι) στον βαθμολογικό πίνακα και μάλιστα στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Γιώργος Κορακάκης επέμεινε στο 4-2-3-1, δίνοντας φανέλα βασικού σε Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Μπάγκα, Κυριακίδης, Τόνσο, Πλατέλλας, Βασιλείου, Λε Ταλέκ.

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο

Σε διάταξη 4-2-3-1 και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς που επέλεξε τους Γιαννιώτη, Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλή, Κόρμπο, Σιώπη, Μασούντ, Φούντα, Μπεν, Ενγκόγκ στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο

Σε ευρωπαϊκό δρόμο ο Πανιώνιος

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπίλια (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές (46' Λημνιός), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Μπάγκα (71' Κεϊτά), Κυριακίδης, Τόνσο, Πλατέλλας, Βασιλείου (46' Ούμπιδες), Λε Ταλέκ.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Φούντας (58' Σαββίδης), Μπεν (90' Γκιοατά), Ενγκόγκ (33' λ.τ. Μασούρας).

Γκολ: 49' πεν. Ούμπιδες / 24' Μπεν, 59' Σαββίδης

Κάρτες: 22' Φυτανίδης, 40' Βασιλείου, 67' Κυριακίδης, 83' Λε Ταλέκ / 48' Οικονόμου, 83' Γιαννιώτης, 90+5' Σαββίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ένα πρώτο 20λεπτο όπου ο Ατρόμητος διατηρούσε μεν την κατοχή μπάλας (74% - 26%), ήταν όμως φλύαρος και ακίνδυνος, με τον Πανιώνιο να κάνει παιχνίδι υπομονής, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου.

ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ

Κακό ματς, με συνεχόμενα λάθη στη μεσαία γραμμή, χωρίς ρυθμό και καθόλου φάσεις, μέχρι την καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο 24ο λεπτό, που από το πουθενά έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Δικαίωση και για τον Μιλόγεβιτς που... έβγαλε τα λαρύγγια του μετά την υπόδειξη του φάουλ (Φυτανίδης σε Ρισβάνη), για να εκτελέσει ο μετέπειτα σκόρερ.

Τα... έχασε ο Ατρόμητος με την απρόσμενη εξέλιξη, το... έχασε όμως και ο Ενγκόνγκ στο 29' που σούταρε άουτ από τα τρία μέτρα μετά από πάσα του Μασούντ! Φάση που ήταν τελευταία για τον Γάλλο φορ στο ματς, για δύο λόγους. Ένιωσε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο και ακολούθως είχαμε διακοπή στο Περιστέρι, εξαιτίας της πτώσης τάσης ρεύματος ενός από τους τέσσερις προβολείς του γηπέδου.

Με την επανέναρξη, ο Μασούρας αντικατέστησε τον Ενγκόνγκ και ο Μπεν πέρασε στην κορυφή της "κυανέρυθρης" επίθεσης. Ο Ατρόμητος μπήκε στο παιχνίδι όσο μουδιασμένος ήταν πριν την διακοπή και ο Πανιώνιος έχασε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Μπεν άδειασε τον Φυτανίδη αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στον Γκορμπούνοφ.

Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα μετά τα πρώτα 45 λεπτά:

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Κορακάκης θέλησε να αλλάξει δημιουργικά την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στο ματς τους Λημνιό, Ούμπιδες. Στο 49' ο δεύτερος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που καταλόγισε ο Τζήλος για χέρι του Οικονόμου και έφερε το ματς στα ίσια. Η ψυχολογία άλλαζε, όμως γρήγορα ο Πανιώνιος έγινε εκ νέου επικίνδυνος, έχοντας ένα τετράλεπτο (53' - 56') με καλές στιγμής και κορυφαία αυτή από τη συνεργασία Οικονόμου - Ρισβάνη και τον Φυτανίδη να τους χαλά τα σχέδια.

ΚΑΡΙΜ... WHO?

Ο Πανιώνιος προειδοποίησε και ο Μιλόγεβιτς έκανε την κίνηση που αποδείχθηκε "ματ". Ο Σαββίδης μπήκε στο ματς στο 58' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δευτερόλεπτα μετά με κίνηση... πίβοτ νίκησε τον Γκορμπούνοφ για το 1-2, κάνοντας τους φίλους του Πανιωνίου να ξεχάσουν τον Ανσαριφάρντ, έστω και για αυτό το ματς, το πρώτο των "κυανέρυθρων" χωρίς τον Ιρανό φορ μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος δεν βρήκε ποτέ επί της ουσίας λύσεις για να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση, ο Πανιώνιος απώλεσε ευκαιρίες για τρίτο γκολ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, που βρήκε τους "κυανέρυθρους" να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο στο Περιστέρι.

Η στατιστική απεικόνιση του 90λεπτου:

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου. Η πάσα του Μασούντ, το τελείωμα του Σαββίδη, το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του επαφή με την μπάλα και φυσικά από αυτό το τέρμα κρίθηκε εντέλει το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα έβγαλε το ματς ο Τζήλος και οι βοηθοί του. Τα όποια λάθη τους δεν επηρέασαν ούτε την εξέλιξη ούτε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μπόλικοι υποψήφιοι από τον Πανιώνιο. Μπεν, Σαββίδης, Μασούντ, Σιώπης πρώτοι μεταξύ ίσων. Στη σούμα ο ο Ιρανός επιτελικός μέσος για τη συνολική του παρουσία στο παιχνίδι και την ασίστ στο γκολ νίκης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που χειρίστηκε ο Μιλόγεβιτς το ματς, πρώτο στην μετά - Ανσαριφάρντ εποχή. Έχασε και τον Ενγκόνγκ στο 33' ο Σέρβος τεχνικός, αλλά τόσο οι εσωτερικές του αλλαγές, όσο αυτές από τον πάγκο - με αποκορύφωμα φυσικά τον χρυσό σκόρερ Σαββίδη-, αποδείχθηκαν ευεργετικές για την ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κορακάκης το πάλεψε με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αλλά και τακτικής, όμως ο Ατρόμητος ουδέποτε μπόρεσε να βρει ρυθμό και λύσεις επιθετικά, παρά το γεγονός ότι είχε την μπάλα στα πόδια του πολύ περισσότερο από τον Πανιώνιο. Πολύ κακοί δημιουργικά, χωρίς φαντασία και ένταση στο παιχνίδι τους οι Περιστεριώτες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ