STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μποροβήλος: "Θα τηρήσουμε το συμβόλαιο μας με τη FORTHNET"

ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από το Δ.Σ. της λίγκας όπου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν και στο θέμα των τηλεοπτικών.

Την άποψη του πως το σημαντικότερο θέμα του Δ.Σ. ήταν η ψήφιση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της νέας σεζόν και αυτό συνέβη εξέφρασε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, κατά την αποχώρηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκα.

Όπως σημείωσε μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει πρωτάθλημα με play offs τα οποία θα ισχύσουν αν θέλει η "NOVA" και χωρίς τη συμμετοχή του πρωταθλητή και να υποβιβαστούν μόνο δυο ομάδες. Σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά σημείωσε πως θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και τόνισε πως η λίγκα θα τηρήσει στον απόλυτο βαθμό το συμβόλαιο της.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι το πρωτάθλημα δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί. Εγκρίθηκε και μάλιστα ομόφωνα η προκήρυξη όπως προβλέπουν οι υποχρεώσεις με τη "NOVA". Σε αυτή τη κατεύθυνση κινήθηκε και το Δ.Σ. της λίγκας προκειμένου να διευκρινιστούν κάποιες λεπτομέρειες. Όπως ξέρετε η προκήρυξη είναι πολυσέλιδη και υπάρχει διαδικασία.

Σαφώς η προκήρυξη προβλέπει play offs και έτσι εγκρίθηκε. Οτιδήποτε υπάρξει πάνω σε αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα συναίνεσης στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι εμπλεκόμενοι. Μιλάμε για play offs χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου καθώς δεν κατέστη δυνατό να περάσουν οι προτάσεις που είχαμε αποφασίσει από το Μάρτιο, δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες γιατί απαιτείτο και αυξημένη πλειοψηφία, τριών τετάρτων".

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό των ομάδων;
"Δυο ομάδες θα πέσουν όπως ίσχυε και στη περσινή προκήρυξη".

Για τα τηλεοπτικά:
"Μέχρι την έναρξη είναι ανοιχτά κάποια θέματα και σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες. Το ποδόσφαιρό μας δεν αντέχει άλλες γκρίνιες και θέματα που το γυρίζουν προς τα πίσω. Οτιδήποτε από εδώ και πέρα αλλάξει θα πρέπει να έχει τη συναίνεση όλων.

Κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε. Έπρεπε να ψηφιστεί η προκήρυξη για να αρχίσει το πρωτάθλημα πάση θυσία. Κανείς δεν ήθελε να είχαμε τα προβλήματα που είχαμε πέρσι.

Είχαμε κάποιες ανεπίσημες προτάσεις, αλλά αυτές πρέπει να έχουν έγγραφη μορφή. Θα υπάρξει ένα ακόμη Δ.Σ. πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θα δούμε αν θα υπάρξει σύγκλιση".

Σπανός: "Σημασία έχει ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα"

Την ίδια άποψη με τον Μποροβήλο εξέφρασε και ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, ο οποίος επίσης σημείωσε πως θα τηρηθεί το συμβόλαιο με τη "FORTNET" στον ακέραιο βαθμό:

"Νομίζω ότι επικράτησε ένα καλό κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και σημασία έχει ότι ομόφωνα αποφασίσαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά. Οπότε ξεκινάμε με αυτή την αφετηρία και ευχόμαστε να διεξαχθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς το ποδόσφαιρο είναι ο "βασιλιάς των σπορ".

Υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα, αλλά υπάρχει και μια εφιστάμενη σύμβαση με τη "FORTHNET" την οποία θα σεβαστούμε στον υπέρτατο βαθμό και αυτό πρέπει να κάνουν και αυτοί για να προχωρήσουμε.

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί ότι ήρθε μια πρόταση από την ΕΡΤ, ύψους 600.000 ευρώ, να ξέρετε ότι απέχουν από τη πραγματικότητα. Εμείς έχουμε μια υπάρχουν σύμβαση και θα την τηρήσουμε. Συζητήσεις γίνονται θα δούμε αν θα προκύψει και κάποιος νέος πάροχος αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη σύμβαση που έχουμε Υπάρχει ένα συμβόλαιο από το 2015 και τελειώνει το 2017 εμείς θα το σεβαστούμε.

Ξεκινάμε και αυτό είναι το πιο ευχάριστο μήνυμα που βγήκε από το σημερινό Δ.Σ. Υπάρχουν διαβουλεύσεις και ελπίζω ότι θα υπάρξει συναινετική λύση".

Για το θέμα που έχει προκύψει με τον Ατρόμητο και την ΕΠΟ σημείωσε:
"Μου κάνετε μια ερώτηση που δεν έχει σχέση με το Δ.Σ. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποια θέματα θα αποδείξουμε τον ισχυρισμό και τις όποιες θέσεις έχουμε απέναντι στα αρμόδια όργανα. Η συγκεκριμένη περίπτωση τελείως εσφαλμένη. Η απόφαση αντιβαίνει στους κανονισμούς της UEFA και της FIFA καθώς ένας παίκτης θέλει καθαρά να εκβιάσει την ΠΑΕ για να πάρει τα χρήματα της επόμενης σεζόν. Αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να τις καταδικάζει το αρμόδιο όργανο. Αύριο θα κατατεθεί η έφεση εκεί που πρέπει".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ