STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπεργκ, πάντα ο Μπεργκ και 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε και του Πανιωνίου στην Λεωφόρο με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ ο οποίος ευστόχησε στο ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Γκράνας σε επαφή του Λέτο με τον Τασουλή.

Τρίτη νίκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και τρίτη θέση για τον Παναθηναϊκό που μετά τα τρίποντα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ επικράτησε και του Πανιωνίου με 1-0 χάρη σε ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Λέτο και στο οποίο ευστόχησε ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο των "κυανέρυθρων" σε όλη την αναμέτρηση, είχε δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά τελικά πήρε τη νίκη μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σουηδό.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν είχε καμία καθαρή ευκαιρία για να φύγει με κάτι περισσότερο από την Λεωφόρο και παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την ισοπαλία που θα τον διατηρούσε πάνω από το τριφύλλι. Μπορεί βέβαια να φωνάζει για το πέναλτι που υπέδειξε ο Γκράνας και μάλιστα δικαιολογημένα.

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός μπορεί να φωνάζει για πέναλτι που έγινε στο πρώτο μέρος από τον Βλάχο στον Μπεργκ το οποίο δεν είδε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την φρεσκάδα που είχαν στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ κάτι απόλυτα δικαιολογημένο ενώ φάνηκε ότι τους έλειπε ο Ζέκα και κυρίως τα τρεξίματα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βγάζει τόση πίεση και στις επιθέσεις του να είναι ένα κλικ πιο αργός. Κάτι που έδινε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κόβουν την μπάλα μπροστά από τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Β. Νικολακάκης (Ηρακλείου), Α. Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθοιώτιδας)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Λουντ (46' Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65' Λέτο), Κλωναρίδης (75' Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (87' Σαββίδης), Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65' Λάμπρου).

Γκολ: 75' Μπεργκ

Κίτρινες: 29' Εμποκού, 64' Ρέις, 70' Μολέντο/24' Μασούντ, 31' Σιώπης, 43' Οικονόμου, 60' Ρισβάνης, 75' Κόρμπος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε μόλις μια αλλαγή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με αυτές που παρέταξε στα δυο τελευταία ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και αυτή αναγκαστική. Καθώς αντί του τιμωρημένου Ζέκα χρησιμοποίησε τον Λουντ.

Έτσι το τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Ο. Βλαχοδήμο κάτω από την εστία, στα δεξιά έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Λουντ και στα δεξιά ξεκίνησε ο Βιγιαφάνιες με τον Εμποκού να παίζει αριστερά. Ενώ σε ένα ακόμη ματς οι Κλωναρίδης, Μπεργκ ήταν το δίδυμο της επίθεσης.

Μία αλλαγή σε σχέση με τη νίκη επί του Ατρόμητου είχε και ο Πανιώνιος. Ο Οικονόμου τέθηκε στην διάθεση του Μιλόγεβιτς και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα με τον Γκιοατά να κάθεται στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με ένα 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Βλάχος και ως αριστερό μπακ έπαιξε ο Τασουλής. Ο Οικονόμου που επέστρεψε στην ενδεκάδα και ο Ρισβάνης ήταν το αμυντικό δίδυμο των "κυανέρυθρων". Οι Σιώπης και Κόρμπος τα δυο αμυντικά χαφ και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τον Μπεν στα δεξιά, τον Μασούρα αριστερά και τον Μασούντ πίσω από τον προωθημένο Γεσίλ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως ήταν και το αναμενόμενο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βγάλει πίεση αρκετά ψηλά ώστε να μην αφήσει τους παίκτες των πράσινων να βγάλουν σωστά την μπάλα στην επίθεση. Η πίεση αυτή όμως δεν δημιούργησε προβλήματα στο τριφύλλι που κυκλοφορούσε τις περισσότερες φορές όμορφα και σωστά την μπάλα και έσπαγε την πίεση. Επίσης οι "κυανέρυθροι" είχαν επιλέξει όταν ο Παναθηναϊκός έσπαγε την πίεση να κλείνονται στο δικό τους μισό, αρκετές φορές και οι έντεκα και να περιμένουν τους πράσινους.

Παρά την υπεροχή του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 15' δεν μπόρεσε να βρει κάποια καλή φάση μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη και το πρώτο σουτ στον αγώνα ήρθε από τον Μασούντ στο 16', ήταν αδύναμο όμως και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 17' όταν ο Κλωναρίδης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Βιγιαφάνιες ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη και στην επαναφορά να παίρνει τέτοια τροχιά που ούτε ο Μπεργκ, ούτε ο Κλωναρίδης μπόρεσαν να μπουν στη φάση. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε με τον Βιγιαφάνιες από τα δεξιά να βγάζει τη σέντρα ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά προς τον Κλωναρίδη αλλά ο Ρισβάνης έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ Μπεργκ και Βλάχος αλληλοτραβήχτηκαν μέσα στην περιοχή με τον αμυντικό του Πανιωνίου να κάνει πέναλτι στον Σουηδό σε δεύτερο χρόνο, καθώς όπως δείχνει το ριπλέι τραβάει προς τα κάτω με λαβή τον Μπεργκ την ώρα που πάει να σηκωθεί.

Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης σε σέντρα από τα δεξιά ο Ρισβάνης ήταν αυτός που μάρκαρε τον Σουηδό με αποτέλεσμα και πάλι αυτός να βρεθεί φαρδύς πλατής στο έδαφος. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε, κυρίως στην πρώτη φάση.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς χάθηκε από τον Τασουλή ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, στην πλάτη του Κουλιμπαλί, έκανε τη σέντρα σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 28' και πάλι με διπλή προσπάθεια και φάση που είχε αρχικά ο Βιγιαφάνιες και εν συνεχεία ο Μπεργκ. Ο Αργεντινός σε πρώτο χρόνο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά μετά από ωραίες προσποιήσεις αλλά την ώρα που επιχείρησε το σουτ ο Οικονόμου με τάκλιν έκοψε την μπάλα. Η οποία βρέθηκε ξανά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα του Λουντ ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Εμποκού δεν μπόρεσε να σουτάρει και ο Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι από καλή θέση έπιασε ένα σουτ πολύ άστοχο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εν συνεχεία και σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες του Πανιωνίου τα οποία δεν βοήθησαν να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Όπως φάνηκε οι "κυανέρυθροι" στο πρώτο 45λεπτο είχαν το μυαλό τους περισσότερο να "καταστρέψουν" το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και όχι να δημιουργήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μια μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Ρέις πήρε τη θέση του Λουντ ο οποίος είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο πρώτο μέρος και όπως φάνηκε δεν μπορούσε να συνεχίσει. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο το δεύτερο δεν είχε τον ίδιο ρυθμού, κυρίως στα πρώτα του λεπτά με τον Πανιώνιο να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι και τους πράσινους να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Όπως και στο πρώτο μέρος ο Μασούντ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 58' αποφεύγοντας ωραία δυο πράσινους έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και ο Βλαχοδήμος έπιασε τη μπάλα. Και πάλι όμως την μεγαλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος την είχε ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ στο 62'. Ο Εμποκού κέρδισε την κόντρα από τον Βλάχο, η μπάλα έφτασε στον Σουηδό ο οποίος έπιασε απευθείας ένα σουτ και ο Γιαννιώτης με εκτίναξη στην δεξιά του γωνία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι μετά από ωραία ενέργεια του Κουλιμπαλί από δεξιά ο οποίος απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του αλλά έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Οικονόμου να κάνει το τάκλιν και να κόβει την μπάλα.

Στο 65' του αγώνα είχαμε από μια αλλαγή για τις δυο ομάδες. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Λέτο αντί του Εμποκού κάνοντας πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό ενώ και ο Μιλόγεβιτς πέρασε τον Λάμπρου αντί του Γεσίλ με αποτέλεσμα να πάει στην κορυφή ο Μπεν.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΛΕΤΟ

Το τριφύλλι προσπάθησε να απειλήσει και έψαξε το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και το βρήκε μετά από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Γκράνας και το οποίο πήγε να το κερδίσει ο Λέτο παρά έκανε ο Τασουλής. Ήταν το 73' όταν ο Βιγιαφάνιες μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάτησε την μπάλα προς τον Λέτο ο οποίος την πήρε, την τσίμπησε και πέρασε τον Τασουλή ο οποίος έβαλε άτσαλα το ένα του πόδι με τον Λέτο να "κερδίζει" το πέναλτι το οποίο υπέδειξε αμέσως ο Γκράνας.

Ο Μπεργκ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του στο 75' νικώντας τον Γιαννιώτη και πετυχαίνοντας το 21ο φετινό του τέρμα καθαρίζοντας ένα ακόμα ματς για τους πράσινους. Μάλιστα μετά την επίτευξη του γκολ από τον Παναθηναϊκό οι άνθρωποι του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, τόσο από τον πάγκο, όσο και οι Κόρμπος, Μασούντ.

Μετά το προβάδισμα που πήρε το τριφύλλι κράτησε με άνεση το υπέρ του σκορ. Καθώς ο Πανιώνιος δεν έκανε ούτε μια φάση αλλά ούτε και οι πράσινοι από την πλευρά τους μπόρεσαν να δημιουργήσουν, να απειλήσουν και να σκοράρουν κάποιο δεύτερο γκολ. Οπότε το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Βιγιαφάνιες. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 17' της αναμέτρησης μετά από μια ωραία φάση που δημιούργησε το τριφύλλι με τον Κλωναρίδη να βγάζει στον Βιγιαφάνιες αλλά το σουτ του Αργεντινού βρήκε στο δοκάρι με τους πράσινους να είναι άτυχοι στη συγκεκριμένη φάση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Χρήστος Γκράνας από τη Θεσσαλονίκη. Άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Πανιωνίου μην βγάζοντας κάρτες σε κάποια μαρκαρίσματα στην αρχή. Στη συνέχεια δεν είδε τα σπρωξίματα των Βλάχου-Μπεργκ, όπου υπήρχε και πέναλτι υπέρ των πράσινων και στο δεύτερο μέρος έδωσε ένα αυστηρό-ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού με το οποίο ο Μπεργκ σκόραρε και οι πράσινοι πήραν τη νίκη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κουρμπέλης. Πολύ καλό παιχνίδι από τον αμυντικό χαφ του Παναθηναϊκού. Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Πήρε πολλές μάχες, έκοψε κρίσιμες μπαλιές και βοήθησε πολύ και στην ανάπτυξη του τριφυλλιού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Θύρας 6. Εκεί όπου φιλοξενήθηκαν προσφυγούπουλα στα πλαίσια δράσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και είχαν την ευκαιρία να δουν την αναμέτρηση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η διάθεση του Πανιωνίου να παίξει σκληρά. Από το πρώτο λεπτό κάθε μαρκάρισμα των παικτών του Πανιωνίου δεν ήταν απλά στο όριο του φάουλ, αλλά στο όριο του σκληρού και του αντιαθλητικού. Αποτέλεσμα αυτών ο Λουντ να αποχωρήσει τραυματίας στο ημίχρονο.

photo credits: eurokinissi

Νέα ξεχωριστά σχέδια και σούπερ προσφορές Footshirts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ