STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπάχαλο με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Μπάχαλο με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
ΕΕΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν μπορεί να συνεδριάσει για να ελέγξει τις ΠΑΕ εν όψει του νέου πρωταθλήματος που αρχίζει σε ένα μήνα.

Το πρωτάθλημα της Super League αρχίζει σε ένα μήνα αλλά τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι με δεμένα τα χέρια και δεν μπορούν να ελέγξουν τις ΠΑΕ.

Η Επιτροπή ουσιαστικά έχει πάψει να λειτουργεί αφού παραμένει κενή η θέση του αναπληρωτή προέδρου. Η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος για να καλυφθεί το κενό έχει παρέλθει και η ΕΕΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει καθώς οι όποιες αποφάσεις που θα πάρει δεν θα είναι νόμιμες.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τα μέλη της από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην οποία υπάγεται όσον αφορά το μέλλον της.

Και όλα αυτά ενώ πριν από ένα χρόνο ο Σταύρος Κοντονής κατά την παρουσίαση της νέας σύνθεσης της Επιτροπής δήλωνε μεταξύ άλλων… "η νέα διοίκηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συνιστά ένα ακόμη όπλο της έννομης τάξης για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος".

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η σέντρα στην Super League θα γίνει χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι των ΠΑΕ και οι ομάδες όταν συνεδριάσει η Επιτροπή θα πάρουν (;) άδεια ενώ το πρωτάθλημα θα έχει αρχίσει (όπως συνέβη και πέρσι σε ορισμένες περιπτώσεις) με ορατό τον κίνδυνο οι φάκελοι να είναι ελλιπείς και να υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας. Παράλληλα θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της μετοχικής σύνθεσης ομάδων όπως η Βέροια.

Το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο στην Football League αφού θα πρέπει να ελεγχθούν τα στοιχεία της εκκαθάρισης του ΟΦΗ και του Άρη που προβιβάστηκαν στην β’ κατηγορία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ