STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον ΠΑΣ στο Φάληρο

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεμονής το είχε πει, οι παίκτες του το έκαναν. Με γκολάρα του Μάριν στο 63', ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία, στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League.

Το σαββατιάτικο στραβοπάτημα της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0), έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας με το φινάλε του πρώτου γύρου της Super League, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόβλεψη του Τάκη Λεμονή, όταν μετά την ήττα στη Λεωφόρο είχε υποστηρίξει ότι με σερί νικών έως την 15η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση. Έτσι κι έγινε, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν με σκορ 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, για το έκτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα, αφήνοντας ένα πόντο πίσω τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Χωρίς τους γνωστούς τέσσερις (Καπίνο, Μίλιτς, Καρσελά, Ζντιέλαρ) και τους εκτός πλάνων Βούκοβιτς, Εμενίκε κατέστρωσε τα σχέδια του για την αναμέτρηση ο Τάκης Λεμονής. Μαρτίνς και Ανδρούτσος δεν βρήκαν χώρο στην τακτική του 57χρονου τεχνικού για το παιχνίδι του Φαλήρου και στην αποστολή συμμετείχαν 19 παίκτες, με τρεις τερματοφύλακες (ο Αγγελόπουλος έμεινε εκτός 18άδας).

Ο Λεμονής είχε δείξει μεσοβδόμαδα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ότι δεν σκόπευε να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα στο Αγρίνιο (και το 4-1 επί του Παναιτωλικού), έτσι η μοναδική διαφοροποίηση στα πρόσωπα ήταν με τον Οτζίτζα αντί του Πάρντο στο βασικό σχήμα. Η ενδεκάδα δηλαδη που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο την προηγούμενη αγωνιστική.

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον ΠΑΣ στο Φάληρο

Πολλά τα προβλήματα για τον Γιάννη Πετράκη ενόψει της αναμέτρησης του "Γ. Καραϊσκάκης", καθώς ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τραυματίες Μιχαήλ, Ναδάλες και Ροντρίγκες, ενώ τιμωρημένοι ήταν οι Τζημόπουλος, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας. Έτσι ο ΠΑΣ έφτασε στο παιχνίδι με 17μελή αποστολή. Σχήμα με τρεις στόπερ προτίμησε ο Πετράκης και τους Μανθάτη, Χαλκιαδάκη στηρίγματα του Κόντε στην επίθεση.

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον ΠΑΣ στο Φάληρο

Μετά από ένα ημίχρονο με λιγοστές καλές φάσεις, ο Μάριν λύτρωσε στο 63' τον Ολυμπιακό, όταν με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γιαννίκογλου για το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ στο 90λεπτο του "Γ. Καραϊσκάκης".

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ (88' Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας (84' Βιντάλ), Μαυροπάνος, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης (88' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (79' Μπετρά), Κόντε.

Γκολ: 63' Μάριν / -

Κάρτες: 10' Ταχτσίδης, 40' Σισέ, 75' Ρομαό / 10' Μπέριος, 45' Λίλα, 64' Κόντε, 82' Μπουκουβάλας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Μόλις στο 4' ο Γιαννίκογλου έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, στην πρώτη απειλητική φάση του Ολυμπιακού στο ματς. Ήθελε το γρήγορο γκολ η ομάδα του Πειραιά, το περίμενε ο Πετράκης, που είχε δύο κεντρικούς μέσους μπροστά από την τριάδα των στόπερ και ενισχυμένα άκρα.

Η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά πάνω από 60% για τους γηπεδούχους, στατιστικό που όμως δεν μπορούσαν να μεταφράσουν σε δημιουργία. Ούτε από τον άξονα, ούτε από τα ανεβάσματα των μπακ του έβρισκε λύσεις ο Ολυμπιακός για να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Φλύαρος ο Οτζίτζα, καλά κλεισμένοι στον χώρο Μάριν, Φορτούνης, άτολμος ο Ελαμπντελαουί και μετρημένος ο Κούτρης, με αποτέλεσμα ο Ανσαριφάρντ να μοιάζει απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ είχε κρατήσει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε: σε χαμηλό τέμπο που δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό από τη μέση και μπροστά. Έδιναν τις στημένες φάσεις οι φιλοξενούμενοι, έχοντας την ασφάλεια της αποτελεσματικότητας των Μπέριου, Μαυροπάνου, Σκόνδρα και Γιάκου στον αέρα.

Στο 29' από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάριν, ο Φορτούνης από αριστερά γύρισε στον Ανσαριφάρντ που δεν μπόρεσε να φτάσει με προβολή στην μπάλα και να απειλήσει με γκολ την εστία του ΠΑΣ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Φορτούνης σημάδεψε στην ευθεία του Γιαννίκογλου και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στο Φάληρο.

Η στατιστική εικόνα στο ημίχρονο της αναμέτρησης:

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον ΠΑΣ στο Φάληρο

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Στο 50' ο Ανσαριφάρντ από δύσκολη γωνία σε κάθετη του Οτζίτζα δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, με τον Ολυμπιακό να έχει όλους τους παίκτες του πάνω από τη σέντρα ψάχνοντας ένα γρήγορο τέρμα.

Ο ΜΑΡΙΝ ΣΗΜΑΝΕ... ΘΡΥΛΟΥΓΕΝΝΑ!

Με τον Πάρντο στη θέση του Ταχτσίδη από το 56', ο Λεμονής ήθελε να δώσει περισσότερο πλάτος στην ανάπτυξη της ομάδας του αλλά την λύση έδωσε ο Μάριν από τον άξονα. Στο 63' ο Γερμανός με έξοχο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιαννίκογλου για το 1-0!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανσαριφάρντ στην κόντρα δεν σημάδεψε σωστά στο 68', σκόραρε στο 73' από φανταστική κάθετη του Οτζίτζα αλλά ο επόπτης Γκάγκας στέρησε το γκολ στον Ιρανό φορ! Η μπάλα από το σουτ του Ανσαριφάρντ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε περίπου 20 πόντους τη γραμμή αλλά ο Γκάγκας έμεινε στη θέση του!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να βρει αντίδραση, Πάρντο και Σισέ δεν βρήκαν δίχτυα στις ευκαιρίες τους και το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου ανέδειξε τον Ολυμπιακό νικητή, στο έκτο του σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, απολαμβάνοντας παράλληλα την μοναξιά της κορυφής.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προφανώς και το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Μάριν έκρινε το ματς, ωστόσο η φάση του αγώνα είναι μάλλον το γκολ που δεν μέτρησε στο 73'. Καταπληκτική η κάθετη του Οτζίτζα στον Ανσαριφάρντ, άπιαστο τελείωμα του Ιρανού φορ στην φάση, όμως ο Γκάγκας λανθασμένα έμεινε στη θέση του, αφού δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει... πανηγυρικά τη γραμμή του τέρματος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Έχασε φάσεις ο Τζήλος και ήταν ανεκτικός στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, χάρισε μια κίτρινη στον Μπέριο στο 57' και την 2η κίτρινη στον Λίλα στο 64', για ισάριθμα μαρκαρίσματα στον Μάριν. Ενδιάμεσα δεν έδωσε ούτε φάουλ σε τάκλιν του Μαυροπάνου με δύο πόδια... Στο 5' μετά από κόρνερ ο Μπέριος ρίχνει τον Ρομαό στο έδαφος και ο Μαυροπάνος παραλίγο να βγάλει την μπλούζα του Σισέ, ο Τζήλος έδειξε "παίζεται". Στο 68' ο Κόντε διαμαρτυρήθηκε για κράτημα μέσα στην περιοχή από τον Οτζίτζα, ο Τζήλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς θεωρώντας "εύκολο" το πέσιμο του Ισπανού φορ. Ο Γκάγκας "έπνιξε" το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 73', με την μπάλα να έχει περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή. Νίκησε ο Ολυμπιακός αλλά δικαιούται να έχει σοβαρά παράπονα από τον Τζήλο και τον δεύτερο βοηθό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σε ένα παιχνίδι που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Μάριν ήταν αυτός που με μια δική του έμπνευση έδωσε τη λύση - τρίποντο στον Ολυμπιακό και μοιραία παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ζεστό ειροκρότημα που εισέπραξε ο Μανθάτης τη στιγμή της αλλαγής του στο 88ο λεπτό. Ο 20χρονος μέσος, που παίζει δανεικός από τους Πειραιώτες στην ομάδα της Ηπείρου, είχε πολύ καλή παρουσία στο χορτάρι για λογαριασμό του ΠΑΣ και την στιγμή της αλλαγής του οι φίλοι του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν βγήκε η επιλογή του Λεμονή να παίξει χωρίς ούτε έναν κλασικό εξτρέμ, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Οτζίτζα δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά στον χώρο που ήθελε ο προπονητής του. Έχασε πολύτιμο χρόνο στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο 57χρονος τεχνικός διόρθωσε την ανορθογραφία στο 56' με την είσοδο του Πάρντο στο παιχνίδι και πολύ περισσότερο με την επαναφορά του Οτζίτζα στον γνωστό του ρόλο αντί του Ταχτσίδη.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ