STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Πανιώνιος και Πλατανιάς κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά τελικά έμειναν στο 1-1. Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αντέδρασαν και ισοφάρισαν με πέναλτι του Μπεν οι γηπεδούχοι.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις στη Νέα Σμύρνη. Στην ουσία κάθε ομάδα δικαιούται να λέει πως εξουδετέρωσε την απειλή του αντιπάλου, αφού οι δύο τερματοφύλακες έβγαλαν το ματς χωρίς να έχουν δύσκολες ή πολλές αποκρούσες.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδωσε φανέλα βασικού μετά από πολύ καιρό στον Νταβίντ Ενγκόνγκ, που ξεκίνησε στην κορυφή στη θέση του τραυματία Γέσιλ, ενώ ο Μασούρας ξεκίνησε στα δεξιά αντί του επίσης τραυματία Φούντα. Σημαντική είδηση το γεγονός πως ο Βασίλης Πλιάτσικας ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και επέστρεψε σε αγώνα Superleague μετά το 2009.

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Ο Γιώργος Παράσχος "φόρεσε" ξανά το αγαπημένο του 3-5-2, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Μενδρινός και ο Ντίνας.

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παλαμίδας (Λακωνίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Πλιάτσικας, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (69' Σαββίδης), Μασούντ (91' Ταπόκο), Μπεν, Ενγκόγκ (55' Λάμπρου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Μπανανά, Καρυπίδης, Κάργας, Στάθης, Ντεβέσα (66' Στανισάβλιεβιτς), Μουνάφο, Γιορέντε, Σκαρντοβέλι, Γιακουμάκης (90' Αποστολόπουλος), Μανούσος (66' Σίγκνεβιτς)

Γκολ: 65' Μπεν (πεν) / 10' Γιακουμάκης

Κάρτες: 67' Κόρμπος, 78' Οικονόμου, 80' Ρισβάνης, 90' Τασουλής / 36' Μανούσος, 80' Μπανανά, 85' Βάντερσον

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις και αυτό δεν υπερβολή. Η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ήταν αυτή του γκολ του Γιακουμάκη. Στο 10’ ο Μουνάφο σημάδεψε από χαμηλά τον Στάθη, που είχε κάνει κίνηση χωρίς μπάλα στα δεξιά. Ο ακραίος μπακ του Πλατανιά βρήκε τον Ντεβέσα στην περιοχή κι αυτός λίγο πριν τη γραμμή του άουτ γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, όπου ο ανενόχλητος Γιακουμάκης πλάσαρε για το 0-1.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως ούτε αυτό το κατάφερε. Ο Πλατανιάς σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν αναγκάστηκε να κλειστεί στην περιοχή του, δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κάποια πίεση. Η ομάδα του Παράσχου αμύνθηκε στη Νέα Σμύρνη με την άνεση και την ασφάλεια που το έκανε και στο “Καραϊσκάκης” όταν και πάλι είχε κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 1-0.

Κόρμπος-Σιώπης έδειξαν κουρασμένοι και ανήμποροι να τα βγάλουν πέρα την τριάδα των Μουνάφο, Ντεβέσα και Γιορέντε, ενώ ήταν φανερό πως ο Ενγκόνγκ έχει περάσει μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων και γενικώς δεν έχει βρει ρυθμό μέσα στη σεζόν.

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η εικόνα άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά φαινόταν πως ελέγχει το ματς καλύτερα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά ανέβασαν τις γραμμές και ανάγκασαν τον Πλατανιά να κλειστεί. Η ομάδα του Παράσχου δεν είχε το κράτημα μπάλας που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο εξαιρετικό στα πρώτα 45’ Ντεβέσα έμεινε από δυνάμεις πολύ νωρίς, ενώ ο Μανούσος δεν προσέφερε στο ρόλο του πίσω απ’τον Γιακουμάκη.

Ο Μιλόγεβιτς στο 54’ απέσυρε τον Ενγκόγκ, έδωσε τη θέση στα δεξιά της επίθεσης στον Λάμπρου και έστειλε τον Μπεν στην κορυφή. Λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη σημαντική στιγμή για τον Πανιώνιο, όταν ένα ωραίο γέμισμα του Μασούντ από χαμηλά δεξιά βρήκε τον Μασούρα να κατεβάζει την μπάλα σε θέση φορ, αλλά ο επιθετικός του Πανιωνίου άργησε να εκτελέσει.

ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στο 60’ ο Τασουλής μπήκε στην περιοχή και άνοιξε αρκετά την μπάλα. Ο Καρυπίδης πήγε πάνω του με καθυστερημένο και “άτσαλο” μαρκάρισμα, τον κλώτσησε καθαρά στο πόδι, αλλά ο Σελίμος έδειξε άουτ. Δεν έκανε το ίδιο τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κόρμπος έβγαλε κάθετη πάσα στην περιοχή, ο Καρυπίδης έκοψε με το αριστερό του πόδι και η μπάλα σηκώθηκε και βρήκε στο χέρι του. Ο Σελίμος έδειξε τη βούλα κι απ’αυτήν ο Μπεν ισοφάρισε στο 55’.

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Ο Παράσχος στο 66’ (μάλλον αργά) αντέδρασε με δύο αλλαγές, με τους Στανισάβλιεβιτς και Σίγκνεβιτς να μπαίνουν αντί των Ντεβέσα-Μανούσου, ενώ ο Μιλόγεβιτς στο 69’ έβαλε τον Σαββίδη στη θέση του Μασούρα κι άλλαξε ξανά τους ρόλους στην επίθεση, αφού ο Σαββίδης πήγε στο “10”, ο Λάμπρου πήγε αριστερά και ο Μασούντ πήγε δεξιά. Ο Πλατανιάς κατάφερε να συνέλθει και να δείξει το πρόσωπο και τα στοιχεία που είχε στο πρώτο ημίχρονο και παρότι και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τους τρεις πόντους, το ματς έμεινε στο 1-1.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πραγματικό highlight ο αγώνας δεν μας προσέφερε. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις δύο φορές που ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι μέσα σε τέσσερα λεπτά. Κάτι μας λέει ς ο διαιτητής δεν θα έδινε το δεύτερο πέναλτι αν πρώτα δεν είχε αρνηθεί το πρώτο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σελίμος γενικώς χειρίστηκε καλά τον αγώνα, αλλά μάλλον έδωσε το λάθος πέναλτι. Το μαρκάρισμα του Καρυπίδη στον Τασουλή ήταν καθαρό φάουλ, ενώ το χέρι του αμυντικού του Πλατανιά δεν είχε την παραμικρή πρόθεση, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του μετά από δική του επέμβαση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Κανένας παίκτης δεν έκανε πραγματικά γεμάτο ματς. Αρκετοί είχαν καλά διαστήματα στον αγώνα, αλλά κανείς δεν είχε σταθερή απόδοση στα 90'. Επιλέγουμε τον Γιακουμάκη, που έκανε γκολ την μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε.

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Ο 22χρονος επιθετικός (που ανήκει στην ΑΕΚ) έφτασε έτσι τα έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα, έχει σχεδόν “κλειδώσει” την πρωτιά ανάμεσα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κανένα απ’τα έντεκα τέρματά του δεν έχει έρθει από εκτέλεση πέναλτι.

Ακούστε πώς περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τα γκολ στο Πανιώνιος - Πλατανιάς:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ