STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μοιραίος ο Μπρίτο, σωτήρας ο Κυριακίδης στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1

Μοιραίος ο Μπρίτο, σωτήρας ο Κυριακίδης στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Σε ένα από τα καλύτερα έως τώρα ματς της Super League Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους φιλοξενούμενους να είναι ανώτεροι από τον αντίπαλο τους και να αδικούνται από τον βαθμό της ισοπαλίας. (VIDEOS)

Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στο Αγρίνιο έπεσε με ένα από τα καλύτερα φετινά ματς της Super League ανάμεσα στον Παναιτωλικό με τον Ατρόμητο με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με το φτωχό 1-1 και ενώ τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Ιδίως οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα στην διάρκεια της αναμέτρησης έχασαν τουλάχιστον δέκα κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με τον Μπρίτο που ήταν και ο σκόρερ του Ατρόμητου στο 65' να έχει άλλες τέσσερις καλές στιγμές στις οποίες όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα, στο 69' με τον Βιγιαφάνες, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κυριακίδη που πλην του γκολ που έφαγε αποσόβησε όλους τους υπόλοιπους κινδύνους για την εστία του.

Το ματς από τα πρώτα του λεπτά είχε πολύ καλό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, καθώς καμία από τις δυο ομάδες δεν βολευόταν με την ισοπαλία. Παράλληλα είχε πάθος με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα θυμίζοντας ένα ματς όπου οι δυο ομάδες μάχονταν για την παραμονή.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους γκρίνιαξαν πολύ για κάποια σφυρίγματα του Βοσκάκη στο πρώτο ημίχρονο ενώ η ομάδα του Ατρόμητου που έπαιξε με βασικούς τους Μπαστακό, Λημνίο, τον Ουμπίδες ως δεξί μπακ και με αρκετές απουσίες στη διάρκεια του ματς έβγαλε πολύ όμορφους αυτοματισμούς και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Ακριβός, Απτόσογλου (Αθηνών)

Τέταρτος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87' Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72' Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Ρουσκουσέδα (78' Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83' Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (90+ Μπάλας), Ναπολεόνι.

Γκολ: 69' Βιγιαφάνες/65' Μπρίτο

Κίτρινες: 24' Μαρκόφσκι, 54' Κούσας, 90+ Χαντάκιας/29' Γοδόι, 64' Μπαστακός

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Δέκα κλασικές ευκαιρίες είχε ο Ατρόμητος

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τους παίκτες του Ατρόμητου στο 4' όταν Μπαστακός μέσα στην περιοχή γύρισε προς τον Λημνιό ο οποίος έπιασε το απευθείας σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κάπελ μπήκε μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου από τα δεξιά, συγκρούστηκε με τον Γοδόι αλλά ο Βοσκάκης ήταν κοντά στην φάση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Μοιραίος ο Μπρίτο, σωτήρας ο Κυριακίδης στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 17' όταν ο Ναπολεόνι έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Μπρίτο με τον Ιταλό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, να μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή το πλασέ του έφυγε πάνω από την εστία του Κυριακίδη με τον Βοσκάκη να δίνει κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες στο 28' όταν ο Βιγιαφάνες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στην απέναντι πλευρά και ο Κάπελ έπιασε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Το "κρέμασμα" του Ναπολεόνι και η "πτώση" του Μαρκόφσκι

Ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες του Δέλλα έχασαν νέα κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν σε μια ωραία αντεπίθεση ο Λημνιός έδωσε με τη μια στον Ναπολεόνι ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πήγε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Κυριακίδη αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους στο 42' όταν ο Μαρκόφσκι πέρασε δυο αντιπάλους του Ατρόμητου έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα, έκανε την ντρίμπλα προς τα δεξιά στον Κοντοέ ο οποίος με την φόρα που ερχόταν βρήκε τον φορ του Παναιτωλικού ο οποίος ζήτησε πέναλτι αλλά και πάλι ο Βοσκάκης που ήταν κοντά στη φάση έδωσε συνέχεια στο ματς.

Μοιραίος ο Μπρίτο, σωτήρας ο Κυριακίδης στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Ανώτερος αλλά άστοχος ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Όταν στο 46' ο Κούρος βγήκε όμορφα από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα προς τον Ουσέρο ο οποίος έπιασε το πλασέ αλλά ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52' σε σέντρα του Ρουσκουσέδα και κεφαλιά του Μαρκόφσκι που δεν είχε ευτυχή κατάληξη ενώ ούτε ο Βιγιαφάνες που ήρθε από πίσω μπόρεσε να μπει στην πορεία την μπάλας. Στο επόμενο λεπτό ο Ρουσκουσέδα από πλευράς Παναιτωλικού έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με τον Γκορμπούνοφ να πιάνει την μπάλα.

Μια του Μπρίτο, δυο του Μπρίτο.... τρίτη και γκολ

Στο 56' ο Ναπολεόνι πίσω από το κέντρο "τσίμπησε" την μπάλα προς τον Μπρίτο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, πλάσαρε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικύ αλλά αυτή έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαστακός πολύ όμορφα με ψιλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Μπρίτο σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη με τον Βραζιλιάνο να κάνει όμορφα το κοντρόλ αλλά να επιχειρεί ένα χαλαρό πλασέ με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου να μπλοκάρει εύκολα.

Μια του "κλέφτη", δυο του "κλέφτη", τρίτη και γκολ για τον Μπρίτο ο οποίος στο 65' και πάλι βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Ναπολεόνι και με υπέροχη ντρίμπλα απέφυγε δυο παίκτες του Παναιτωλικού και πλάσαρε όμορφα με το αριστερό για να ανοίξει το σκορ για τον Ατρόμητο και να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του.

Άμεση ισοφάριση από τον Παναιτωλικό

Το προβάδισμα της ομάδας του Περιστερίου δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά καθώς στο 69' ο Παναιτωλικός βρήκε την ισοφάριση με τον Βιγιαφάνες. Ο Κάπελ έξω από την περιοχή έδωσε στον Μαρκόφσκι αυτός πήγε να του δώσει και πάλι την μπάλα με τον Κούρο να παρεμβαίνει αλλά να την στέλνει στον Βιγιαφάνες ο οποίος με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-1.

Ο σκόρερ του Ατρόμητου ο οποίος και πριν από το γκολ που σημείωσε είχε χάσει κάποιες ευκαιρίες αποδείχτηκε σε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του. Στο 69' βγήκε και πάλι τετ α τετ με τον Κυριακίδη, στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, πλάσαρε όμορφα πάνω από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου ο οποίος όμως ακόμα πιο όμορφα, πήδηξε στον σωστό χρόνο και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Μοιραίος ο Μπρίτο, σωτήρας ο Κυριακίδης στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Μοιραίοι για τον Ατρόμητο Μπρίτο, Λημνιός

Στο 76' ο Ναπολεόνι κράτησε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Ατρόμητου και πέρασε ωραία την κάθετη πάσα στον Μπρίτο και πάλι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε να πλασάρει με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 80' της αναμέτρησης ο Λημνιός ο οποίος έκανε ένα καλό παιχνίδι μπήκε από τα αριστερά και με ωραία ντρίπλα απέφυγε τον αντίπαλο του ευρισκόμενος σε θέση βολής ενώ είχε και την πάσα. Επιχείρησε τελικά να πλασάρει αλλά αδύναμα με τον Κυριακίδη να αποκρούει την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ουμπίδες με ωραία μπαλιά βρήκε τον Λημνιό σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη αλλά ο νεαρός άσος καθυστέρησε στην τελική προσπάθεια, έκανε λάθος ντρίπλα και ο Κυριακίδης έδιωξε την μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Παναιτωλικό που λίγο έλειψε να "κλέψει" τη νίκη. Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή του Ατρόμητου στο 85' ο Κάπελ βγήκε σε θέση τετ α τετ. Ο Ολλανδός με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Λαζαρίδη, επιχείρησε και το ψιλοκρεμαστό πλασέ με τον Γκορμπούνοφ όμως να διώχνει με το ένα χέρι και εν συνεχεία να μπλοκάρει την μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η κούραση έκανε την "εμφάνιση" της και στις δυο ομάδες που παρά το γεγονός ότι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν η μία την εστία της άλλης με το τελικό 1-1 να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Βοσκάκη.

Ο MVP του αγώνα

Ο Κυριακίδης. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν ο "σωτήρας" της ομάδας του Αγρινίου. Αποσόβησε αρκετούς κινδύνους για την ομάδα του με σπουδαίες επεμβάσεις και με πολύ σωστές και γρήγορες τοποθετήσεις.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Μπρίτο στο 69'. Ο Ναπολεόνι έβγαλε τετ α τετ τον Μπρίτο με τον Κυριακίδη, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε σωστά και έξυπνα πάνω από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού αλλά ο έμπειρος πορτιέρο ακόμα πιο έξυπνα έδιωξε με το ένα χέρι την μπάλα σε κόρνερ.

Ο διαιτητής

Ο Βοσκάκης από το Ρέθυμνο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για δυο φάσεις πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν πολύ κοντά και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα στην διάρκεια του ματς.

Μας άρεσε

Τα συγχαρητήρια του Μπρίτο στον Κυριακίδη. Μετά τη χαμένη ευκαιρία στο 69' ο Βραζιλιάνος άσος του Ατρόμητου πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Δεν μας άρεσε

Το επεισόδιο της εξέδρας με τον Αγγελόπουλο στο τέλος του ματς. Με την λήξη της αναμέτρησης υπήρξε μια μικρή ένταση ανάμεσα στους φίλους του Παναιτωλικού με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας του Ατρόμητου, τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Ευτυχώς η ένταση δεν είχε συνέχεια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ