STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Μίλια"-ζες παραμονής ο Λεβαδειακός, 3-1 τη Βέροια με Μιλιαζές, Βασιλείου, Γιακουμάκη

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ  (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μια πολύ σημαντική νίκη, που τον φέρει ένα βήμα από την παραμονή, πήρε ο Λεβαδειακός επικρατώντας με 3-1 της Βέροιας στην Λιβαδειά παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Μια νίκη που επί προϋποθέσεις μπορεί να δώσει "έξι" βαθμούς και όχι μόνο τρεις πήρε ο Λεβαδειακός επικρατώντας το Σάββατο της Βέροιας με 3-1 παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι, έπαιξαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους και με σκόρερ τους Μιλιάζες, Βασιλείου και Γιακουμάκη έφτασαν σε μια πολύ σημαντική επικράτηση.

Ξέφυγαν έτσι έξι βαθμούς από τον Ηρακλή ο οποίος παίζει την Κυριακή αλλά και από την Βέροια ενώ έφτασαν στην 13η θέση τον Αστέρα έχοντας πλέον και οι δυο ομάδες από 22 βαθμούς.

Μάλιστα η νίκη αυτή δίνει στους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλο την καλύτερη ψυχολογία ενόψει και του αγώνα της Τετάρτης (5/4) με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη σε ένα ακόμη "τελικό" όπου αν οι Βοιωτοί φύγουν με τους τρεις βαθμούς και από εκείνο το ματς θα μπορούν να λένε ότι έχουν σωθεί.

Με κορυφαίους του Σίλβα, Γιουσούφ και Καραμπουέ ήρθε το τρίποντο

Στο παιχνίδι η Βέροια ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το ματς αλλά ο Λεβαδειακός αυτός που πέρα από τα τρία γκολ είχε και τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί ακόμα και από το πρώτο μέρος καθώς μετά το 20' ανέβασε την απόδοση του και έχασε γκολ που δεν χάνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι του Μιλιάζες, σε μια δύσκολη φάση με το μαρκάρισμα του Καλί πάνω στον Καλτσά να γίνεται στο όριο της περιοχής, ίσως και ελάχιστα έξω όπως δείχνει το ριπλέι αλλά τον διαιτητή Παπαπέτρου που ήταν στα δυο μέτρα από τη φάση να δίνει πέναλτι. Η Βέροια όμως ισοφάρισε με τον Καπετάνο αλλά στο τελευταίο 15λεπτο ο Λεβαδειακός έδειξε πόσο ήθελε το ματς. Έβαλε κάτω την μπάλα έπαιξε καλύτερα και με δυο γκολ από τους Βασιλείου και Γιακουμάκη έφτασε στο 3-1 και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Οι Σίλβα, Γιουσούφ και Καραμπουέ ήταν οι παίκτες που οδήγησαν τον Λεβαδειακό στη νίκη έχοντας εξαιρετική απόδοση στην διάρκεια που αγωνίστηκαν.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ε. Καλφάκης (Χανίων), Δ. Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ. Χριστόπουλος):Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Καλτσάς, Τόνι Σίλβα, Σουμπίνιο (70' Καραμπουέ), Γιουσούφ (90' Καραχάλιος), Βασιλείου (86' Γιακουμάκης).

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς):Λόπεθ, Ασίγκμπα, Καλί, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82' Μίλιεβιτς), Τόμας, Τόνι Κάλβο, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (66' Κωνσταντινίδης), Καπετάνος.

Γκολ: 51' Μιλιάζες, 78' Βασιλείου, 90' Γιακουμάκης/71' Καπετάνος

Κίτρινες: 28' Ουόν, 43' Βούρος/28' Λόπεθ, 30' Σισοκό

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

"Μίλια"-ζες παραμονής ο Λεβαδειακός, 3-1 τη Βέροια με Μιλιαζές, Βασιλείου, Γιακουμάκη


"Μίλια"-ζες παραμονής ο Λεβαδειακός, 3-1 τη Βέροια με Μιλιαζές, Βασιλείου, Γιακουμάκη

Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ναμάσκο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Βούρος και αριστερά ο Μιλιάζες με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Τριποτσέρη, Ουόν. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουλιμπαλί, Καλτσάς και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Σίλβα, Γιουσούφ και Σουμπίνιο ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βασιλείου.

Από την άλλη ο Ράτκο Ντόστανιτς ο οποίος στην αρχή της σεζόν πέρασε από τον πάγκο του Λεβαδειακού ξεκίνησε την αναμέτρηση με την ομάδα της Βέροιας να παίζει επίσης με ένα 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Λόπεθ με τους Βασιλαντωνόπουλο και Ασίγκμπα να είναι το δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα. Οι δυο στόπερ ήταν οι Καλί και Σισοκό. Μπροστά από την άμυνα αγωνίστηκαν οι Τόμας, Μπαλάφας και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Κάλβο, Σαρπόνγκ και Στόιτσεφ με τον Καπετάνο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ  (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πιο δυνατά η Βέροια, ανέβηκε μετά το 20' ο Λεβαδειακός

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν μόλις στο 2' με τον Κάλβο ο οποίος βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε ένα σουτ προς την εστία του Ναμάσκο το οποίο όμως έφυγε έξω. Και η δεύτερη καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε στην Βέροια. Ήταν στο 17' όταν ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε ένα φάουλ, πέρασε όμορφα την μπάλα πάνω από το τείχος αλλά ήταν χωρίς δύναμη με αποτέλεσμα ο Ναμάσκο να πεταχθεί το αριστερό του δοκάρι και να διώξει την μπάλα.

Ο Λεβαδειακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά το πρώτο 20' και να απειλεί την εστία της Βέροιας έχοντας μάλιστα καλύτερες ευκαιρίες από την ομάδα της Ημαθίας για να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά στο 26' ο Σίλβα βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και έφυγε προς την εστία του Λόπεθ. Με το που μπήκε την περιοχή γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Γιουσούφ ο οποίος ήταν σε θέση για να σουτάρει αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος τον πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα την τελευταία στιγμή.

Στο 41' οι γηπεδούχου έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Τόνι Σίλβα πίεσε τον Καλί του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ανενόχλητος προ του Λόπεθ πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Σκόραραν γρήγορα οι γηπεδούχοι στην επανάληψη

Ο Λεβαδειακός ευτύχησε στο δεύτερο μέρος να πάρει το προβάδισμα πολύ γρήγορα. Ήταν το 50' λεπτό όταν ο Καλτσάς προσπάθησε να μπει στην περιοχή με τον Καλί να τον κλαδεύει στο όριο της περιοχής. Ο ρέφερι της αναμέτρησης, ο κ. Παπαπέτρου, έδειξε την άσπρη βούλα και υπέδειξε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μιλιάζες. Ο έμπειρος άσος δεν αστόχησε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κρατούσαν τη μπάλα με ευκολία και έψαχναν ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Βέροια να "χτυπήσει" μετά από την εκτέλεση ενός στημένου. Στο 71' ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ήρθε ο Καπετάνος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Τρομερό ένα-δυο και προβάδισμα ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός μετά και τις αλλαγές του Χριστόπουλου και κυρίως την είσοδο του Καραμπουέ ήταν πολύ καλύτερος στην αναμέτρηση και έψαξε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 78' μετά από τρομερή επίθεση από τους Βοιωτούς. Οι Καραμπουέ-Γιουσούφ άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα με τον Καραμπουέ να βγαίνει τετ α τετ με τον Λόπεθ αλλά έδωσε δίπλα του στον Βασιλείου που σκόραρε σε κενή εστία ουσιαστικά και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση για τις δυο ομάδες με τον Λεβαδειακό να κρατάει άνετα το υπέρ του σκορ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ. Ο Τόνι Σίλβα πέρασε υπέροχα τον Ασίγκμπα παό τα δεξιά, έκανε και το παράλληλο γύρισμα με τον Γιακουμάκη από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει για το 3-1

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 2-1 από τον Λεβαδειακό. Πανέμορφο γκολ για τους Βοιωτούς και πανέξυπνη ενέργεια τόσο από τον Γιουσούφ όσο και τον Καραμπουέ που άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα με τον τελευταίο να δίνει στον Βασιλείου που ουσιαστικά πλάσαρε σε κενή εστία.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ  (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Καλή η διαιτησία του έμπειρου ρέφερι στην διάρκεια της αναμέτρησης αλλά στην φάση του 50' και το πέναλτι που υπέδειξε ίσως να έχει κάνει λάθος. Το μαρκάρισμα όπως δείχνει το ριπλέι είναι εκατοστά έξω από την περιοχή αλλά ο ρέφερι που βρισκόταν στα δυο μέτρα έδειξε την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν και το μοναδικό του λάθος αλλά βέβαια σοβαρό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Καραμπουέ. Μπήκε στην θέση του Σουμπίνιο στο 70' προερχόμενος από τραυματισμό και αποχή ενός μήνα. Ήταν καταλύτης όμως για να πάρει ο Λεβαδειακός τη νίκη και η ενέργεια του δεύτερο γκολ των Βοιωτών ήταν αυτή που ουσιαστικά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πάθος των παικτών του Λεβαδειακού. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Δυο μέρες μετά το γεύμα συσπείρωσης που έκαναν οι παίκτες των Βοιωτών έδειξαν και στον αγωνιστικό χώρο "πεινασμένοι" για την παραμονή και μετά απ' αυτό το τρίποντο βρίσκονται πιο κοντά σε αυτή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Καλί. Ο αρχηγός της Βέροιας είχε κακή απόδοση στην αναμέτρηση. Από δικό τους λάθος στο πρώτο μέρος ο Λεβαδειακός λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ενώ στο δεύτερο 45λεπτο έκανε το μαρκάρισμα από το οποίο δόθηκε το πέναλτι ενώ γενικότερα είχε κακές τοποθετήσεις και διωξίματα.

photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ