STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μίλησε η παράδοση και η ψυχή, 2-1 ο Λεβαδειακός τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός πήρε μια σημαντική νίκη επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Βοιωτία με ανατροπή και πήρε μια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας με τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να βγάζουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο.

Μια σημαντική επικράτηση, την πρώτη μετά από δώδεκα παιχνίδια χωρίς νίκη, πήρε ο Λεβαδειακός επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα ύστερα από ανατροπή, 2-1 και πήρε έτσι μια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Οι Βοιωτοί που έφτασαν τις 13 νίκες σε 15 εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και στο τέλος να πανηγυρίσουν όλοι μαζί.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του Γιάννη Χριστόπουλο στον πάγκο του Λεβαδειακού με τους πράσινους να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα σε όλα τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν και τις πολλές απουσίες (Μάντζιος, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί)που έχει το τελευταίο διάστημα η ομάδα της Βοιωτίας.

Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά της παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ δεν κατάφερε εν συνεχεία να απειλήσει ξανά και να βάλει ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα. Μάλιστα με την ήττα αυτή η ομάδα των Ιωαννίνων απομακρύνθηκε από την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play off.

Με σκόρερ τους Βασιλείου και Μιλιάζες έφτασε στην ανατροπή

Για να φτάσει στη τέταρτη φετινή του νίκη ο Λεβαδειακός έπρεπε να σκοράρει ξανά μετά από τέσσερα χρόνια ο Βασιλείου και να βρει για πρώτη φορά δίχτυα με τους Βοιωτούς ο Μιλιάζες.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή μετά από 37 ματς για την ομάδα της Λιβαδειάς καθώς είχε να γυρίσει παιχνίδι στο οποίο είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 και την εκτός έδρας νίκη, 2-1 επί της ΑΕΚ.

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Α. Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Τίκας Τριαντάφυλλος (Καρδίτσας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Γιάννης Χριστόπουλος):Ναμάσκο, Βούρος (64' Κουλιμπαλί), Μιλιάζες, Ουόν, Νιάς, Καραχάλιος (90' Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9' Βασιλείου), Γιακουμάκης, Τόνι Σίλβα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης) :Πασχαλάκης, Ακόστα, Μπέριος (63' Μαμπουλού), Λίλα, Μιχαήλ, Κούτρης, Ναδάλες (68' Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Βιντάλ (32' Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε.

Γκολ: 39' Βασιλείου, 57' Μιλιάζες/23' Κόντε

Κίτρινες: 28' Καραχάλιος, 44' Βούρος, 77' Βασιλείου/41' Ναδάλες, 54' Τζημόπουλος, 56' Κούτρης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

TA ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μίλησε η παράδοση και η ψυχή, 2-1 ο Λεβαδειακός τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Μάντζιο, Σουμπίνιο, Μουλόπουλο και τον τιμωρημένο Γιουσούφ ενώ στην αποστολή με μια μόνο προπόνηση μπήκε ο Μεντί. Οπότε ο νεαρός τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές στο 4-3-3 με το οποίο κατέβασε την ομάδα της Βοιωτίας.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ναμάσκο. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Βούρος και αριστερά επανήλθε ο Μιλιάζες ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ουόν, Νιάς. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μαχαίρας έχοντας στα δεξιά του τον Καλτσά και αριστερά τον Καραχάλιο ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Σίλβα, Γιακουμάκη στις δυο πλευρές και τον Καραμπουέ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη και ο Γιάννης Πετράκης είχε κάποια προβλήματα με τις απουσίες των Καρανίκα, Μπουκουβάλα και άφησε στην άκρη σε ένα ακόμη ματς το 3-5-2 και παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και το κατά συνθήκη δεξί μπακ ήταν ο Ακόστα με τον Κούτρη να παίζει στα αριστερά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπέριος, Μιχαήλ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λίλα, Τζημόπουλος με τον Βιντάλ να παίζει στα δεξιά και τον Ναδάλες στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Κόντε, Ζάιρο.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Λεβαδειακού καθώς στο 7' ο Γιάννης Χριστόπουλος είδε τον Καραμπουέ να τραυματίζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει βάζοντας στην θέση του τον Βασιλείου με τη συμπλήρωση εννέα λεπτών στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καθώς στο 13' σε φάουλ από τα αριστερά ο Μπέριος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.

Ο Λεβαδειακός απάντησε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όταν ο Τόνι Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας, δοκίμασε το πόδι του και ο Πασχαλάκης έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 18' με τον Βασιλείου μέσα στην περιοχή να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να αποφεύγει με ωραία κίνηση τον αντίπαλου και να κάνει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα έξω. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι οι Βοιωτοί βρέθηκαν στην επίθεση με τον Γιακουμάκη αυτή τη φορά να σουτάρει έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επαφή του Κόντε με την μπάλα στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν φάουλ από τα αριστερά, τρεις παίκτες του Λεβαδειακού πήγαν για την μπάλα, μπερδεύτηκαν και η κεφαλιά που πήρε ο Νιάς έδιωξε την μπάλα μέσα στην περιοχή των Βοιωτών και εκεί που ήταν ο Ισπανός φορ. Αυτός δεν το σκέφτηκε έκανε απευθείας το βολέ και νίκησε το Ναμάσκο ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Αυτό μάλιστα ήταν το 12ο τέρμα του Ισπανού φορ στο πρωτάθλημα.

Το γκολ που δέχτηκε ο Λεβαδειακός έριξε τη ψυχολογία των παικτών των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και να βγουν σωστά στην επίθεση.

Από την πλευρά του ούτε και οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη παρά το υπέρ τους προβάδισμα βρέθηκαν σε θέση να απειλήσουν την εστία του Ναμάσκο και πάλι. Μάλιστα στο 32' ο έμπειρος τεχνικός έκανε και μια αλλαγή τακτικής. Έβγαλε από το ματς τον Βιντάλ και έβαλε στην θέση του τον Γιάκο σε μια προσπάθεια ώστε να ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Όσο περνούσαν τα λεπτά στο πρώτο 45λεπτο ο Λεβαδειακός ανέβασε και πάλι την απόδοση του και έφτασε στην ισοφάριση στο 39'. Ο Τόνι Σίλβα έκανε μια πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε παράλληλα με τον Βασιλείου από κοντά με πλασέ να την σπρώχνει στα δίχτυα. Ο Βασιλείου ισοφάρισε για την ομάδα του πετυχαίνοντας γκολ στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με τον Λεβαδειακό να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την ψυχολογία υπέρ του μετά την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα απείλησαν πρώτοι όταν στο 48' ο η μπάλα γύρισε όμορφα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τον Μιλιάζες να γίνεται αποδέκτης και να πιάνει ένα δυνατό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του θα μπορούσε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 54' όταν ο Γιάκος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΙΛΙΑΖΕΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Δυο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός όμως κέρδισε πέναλτι σε μια ανόητη ενέργεια του Κούτρη. Ο Τόνι Σίλβα πέρασε τον αμυντικό του ΠΑΣ, μπήκε στην περιοχή και ο νεαρός αμυντικός τον έσπρωξε από πίσω με τον Σιδηρόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Μιλιάζες ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 57' και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο ματς και τον Μαμπουλού αντί του Μπέριου αλλά το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να απειλήσει στο 62' όταν σε φάουλ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Κόντε αυτός πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Μιχαήλ και κατευθύνθηκε προς την εστία με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει εύκολα.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΣ δεν ήρθε η ισοφάριση ενώ ο Λεβαδειακός αμύνθηκε άψογα και δεν κινδύνεψε κρατώντας χωρίς πρόβλημα το υπέρ του 2-1.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-1 του Λεβαδειακού. Ο ΠΑΣ δέχτηκε γκολ ενώ ήταν στην επίθεση έχοντας κερδίσει κόρνερ. Οι Βοιωτοί βγήκαν στην αντεπίθεση πολύ γρήγορα, οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν και ήρθε το 1-1 από τους γηπεδούχους.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τόνι Σίλβα. Μπορεί να μην σκόραρε ο επιθετικός του Λεβαδειακού αλλά ήταν αυτός που ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΣ περισσότερο από τον καθένα. Έχει την ασίστ στο πρώτο γκολ ενώ κερδίζει και το πέναλτι με το οποίο ο Μιλιάζες έκανε το 2-1 και κάθε του ενέργεια ήταν απειλή για την εστία του Πασχαλάκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σιδηρόπουλος. Πολύ καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου ο οποίος ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις, υπέδειξε σωστά το πέναλτι και έδωσε σωστά τις κίτρινες κάρτες στους παίκτες των δυο ομάδων.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μεντί. Ο 30χρονος αμυντικός το Σάββατο το πρωί ήταν στο Παρίσι για την κηδεία του πατέρα του και επέστρεψε την ίδια μέρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να βοηθήσει αν χρειαστεί την ομάδα του. Μάλιστα έπαιξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Καραμπουέ. Μόλις στο 7' ο επιθετικός του Λεβαδειακού τραυματίστηκε, έβγαλε των ώμο του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ματς. Για ακόμη μια φορά οι Βοιωτοί αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή με την έναρξη του αγώνα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ