STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μίετσελ στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, αλλά θα είναι ντέρμπι"

Μίετσελ στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, αλλά θα είναι ντέρμπι"

Ο Μάρτσιν Μίετσελ έχει ζήσει τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Ηρακλής και από τα δύο στρατόπεδα, μιλά στο Sport24.gr για τις αναμνήσεις του, κάνει την πρόβλεψή του για το σκορ του ντέρμπι της Κυριακής και θυμίζει πώς είχε φτάσει μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό, πριν τελικά έρθει στην Ελλάδα για τον Ηρακλή με την προτροπή του Βαζέχα.

Τα τελευταία χρόνια ζει στη Βαρσοβία και μαζί με τον επιστήθιο φίλο του και, επίσης, άλλοτε γνώριμο των ελληνικών γηπέδων, Ματσέι Μπικόφκσι μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας σε πιτσιρικάδες, στην Ακαδημία "Champions". Φιλοδοξεί να βγάλει νέα ταλέντα και ίσως κάποια από αυτά να ακολουθήσουν τη δική του πορεία και να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως έκανε και ο ίδιος με μεγάλη επιτυχία στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο πρώην ομάδων του ήταν η αφορμή για να τον αναζητήσουμε και να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, στην οποία μας θύμισε και μία παλιά μεταγραφική ιστορία όταν είχε φτάσει μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταθέσει και την πρόβλεψή του για το σκορ του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.Ο Μάρτσιν Μϊετσελ σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Sport24.gr:

"Φυσικά και παρακολουθώ τι συμβαίνει. Η Θεσσαλονίκη είναι για μένα δεύτερη πατρίδα μου. Έζησα εκεί πολύ όμορφα χρόνια στην ποδοσφαιρική καριέρα μου",ήταν τα πρώτα λόγια του 41χρονου σήμερα Μάρτσιν Μίετσελ που έδωσαν και το έναυσμα για τη συζήτηση που ακολούθησε.

Μίετσελ στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, αλλά θα είναι ντέρμπι"

-Αν θυμάμαι καλά από τα ρεπορτάζ της εποχής, η πρώτη ομάδα που είχε ενδιαφερθεί για σένα ήταν ο Παναθηναϊκός..

"Καλά θυμάσαι (γέλια)... Ήταν μετά τα παιχνίδια που είχαμε δώσει΄την εποχή που ήμουν στη Λέγκια και θυμάμαι προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Δεν είχε ενδιαφερθεί απλά ο Παναθηναϊκός. Είχα έρθει στην Αθήνα και είχα συζητήσει με τους ανθρώπους του συλλόγου τότε. Είχαμε συμφωνήσει, αλλά δεν έκαναν κίνηση να αγοράσουν τα δικαιώματά μου τελικά".

-Μιας και πιάσαμε τα μεταγραφικά... Στον Ηρακλή πώς είχες έρθει;

"Μου είχε πει πολύ καλά λόγια ο Βαζέχα. Ότι είναι μία από τις 5-6 μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, ότι έπαιζε στην Ευρώπη. Κάπως έτσι το πήρα απόφαση και ήρθα στον Ηρακλή".

-Για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, από τον Ηρακλή πώς είχες μετακινηθεί στον ΠΑΟΚ και γιατί τελικά έφυγες από τον Δικέφαλο;

"Ήταν χειμερινή περίοδος, Ιανουάριος του 2005. Εγώ τότε δεν έπαιζα γιατί είχα έναν τραυματισμό και ο Ηρακλής μου χρωστούσε χρήματα. Αν θυμάμαι καλά, είχα ακόμη έξι μήνες συμβόλαιο και τελικά τα βρήκαμε για να μείνω ελεύθερος και να πάω στον ΠΑΟΚ. Έμεινα 2,5 χρόνια στην Τούμπα. Όταν η συνεργασία μας έφτασε στο τέλος, εγώ ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ, τους το είχα πει, αλλά ποτέ δεν έκαναν κίνηση να με κρατήσουν και έτσι πήγα στη Μπουντεσλίγκα (σ.σ. Μπόχουμ)".

Μίετσελ στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, αλλά θα είναι ντέρμπι"

-Επαφές με ανθρώπους από τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή διατηρείς σήμερα;

"Μιλάω συχνά με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που είναι βοηθός του Ίβιτς. Παλιότερα είχαμε βρεθεί και με τον Σαλπιγγίδη όταν είχε έρθει στην Πολωνία με την Εθνική για το Euro..."

-Ο Σαλπιγγίδης είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στον ΠΑΟΚ; Και ποιον θα επέλεγες από τον Ηρακλή;

"Με τον Σάλπι παίζαμε μαζί στην επίθεση και περιμέναμε τις πάσες από τους μέσους. Γι' αυτό θα ξεχώριζα τον Ζαγοράκη. Πήρα πολλές ασίστ από εκείνον. Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Ηρακλή με τον Γκώνια. Φοβερός τύπος...".

-Έχεις αγωνιστεί σε οκτώ ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Τέσσερα με τη φανέλα του Δικεφάλου και άλλα τόσα με αυτή του Γηραιού. Έχεις σημειώσει και έξι τέρματα, τέσσερα και δύο αντίστοιχα. Θυμάσαι κάποιο από αυτά τα ντέρμπι πιο έντονα;

"Τα θυμάμαι όλα, αλλά πιο έντονα το πρώτο μου με τη φανέλα του Ηρακλή γιατί είχα σκοράρει και φυσικά το χατ-τρικ που είχα πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ".

-Πάμε και στο σήμερα. Από τη μία υπάρχει ο ΠΑΟΚ με ιδιοκτήτη και πολλά χρήματα και από την άλλη ο Ηρακλής που έχει πολλά προβλήματα...

(διακόπτει) "Με τον Ηρακλή ήταν πάντα έτσι. Πάντα είχε πρόβλημα με τα χρήματα και τις διοικήσεις του. Και πάντα προσπαθούσε να πάρει ακριβούς παίκτες, πάνω από τις δυνατότητές του. Θα έπρεπε, όμως, να προσαρμόζεται στις δυνατότητές του. Να παίρνει πιο φθηνούς παίκτες, ίσως να ψάχνει ταλαντούχους νεαρούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακολουθούν αυτή την τακτική...".

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Αυτή η διαφορά στην οικονομική κατάσταση παίζει ρόλο και στο πώς θα εμφανιστούν οι δύο ομάδες στο ντέρμπι

"Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό. Θυμάμαι και στην εποχή μου, το συζητούσαμε μία εβδομάδα ολόκληρη. Στα αποδυτήρια λέγαμε να πάμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί μία ολόκληρη πόλη περίμενε αυτό το ματς. Και σίγουρα θα υπάρχει πάθος από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Είναι ντέρμπι, δεν θα είναι εύκολο ματς για κανέναν. Πάντως, εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ να κερδίζει..."
-Γιατί το λες αυτό με σιγουριά;

"Και γιατί ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και, κυρίως, γιατί η ατμόσφαιρα στην Τούμπα θα είναι πολύ καυτή. Δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα να φύγει με αποτέλεσμα από εκεί. Το έκανε πέρσι ο Ηρακλή, όμως, το να το επαναλάβει είναι ακόμη πιο δύσκολο".

-Μιας και αναφέρθηκες στην ατμόσφαιρα. Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή σε σχέση με εκείνα με τον Άρη για παράδειγμα;

"Τα ΠΑΟΚ-Αρης έχουν ακόμη μεγαλύτερο πάθος γιατί η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σίγουρα, όμως και τα ΠΑΟΚ-Ηρακλής έχουν το δικό τους χρώμα".

-Θα ήθελες να κάνεις μία μικρή ανάλυση, ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από τις δύο ομάδες;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι'΄αυτό, γιατί, παρότι ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα των ομάδων, δεν έχω δει πολλούς αγώνες τους. Θα σου κάνω όμως μία πρόβλεψη. Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει με 1-0...".

Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ηρακλής και τα γκολ που σημείωσε σ' αυτά ο Μίετσελ

Με τη φανέλα του Ηρακλή

10/11/2002 Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1 (37' σουτ)

23/11/2003 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 2-0

18/04/2004 Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-0 (4' σουτ)

03/10/2004 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

13/02/2005 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

05/02/2006 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0 (23' σουτ)

26/08/2006 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-1 (27' σουτ, 47' κεφαλιά, 64' σουτ)

14/01/2007 Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0

Photo credits: Action images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ