STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μήνου: "Πιο σταθερή η ΑΕΚ, δεν έχει συνοχή ο Παναθηναϊκός"

Μήνου: "Πιο σταθερή η ΑΕΚ, δεν έχει συνοχή ο Παναθηναϊκός"

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας με θητεία στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, Αντώνης Μήνου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο.

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (28/2, 19:30) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας με θητεία και στις δυο ομάδες Αντώνης Μήνου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τη θέση του τερματοφύλακα: "Χαίρομαι πλέον που παιδιά θέλουν να παίζουν τερματοφύλακες, σε ένα άθλημα που το ζητούμενο είναι το γκολ. Παλαιότερα, βάζαμε αυτούς που δεν ήξεραν μπάλα. Σήμερα, ο γκολκίπερ πρέπει να ξέρει ποδόσφαιρο και να διαβάζει σωστά το παιχνίδι. Πάντα για ένα γκολ που δέχεται του ρίχνουν την ευθύνη, όπως έγινε πρόσφατα με τον Ρομπέρτο, που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ο τερματοφύλακας, που είναι μία δύσκολη θέση, χρειάζεται ψυχολογία, να βλέπει το παιχνίδι και να κάνει σωστή διαχείριση μετά τα ματς".

Για την προετοιμασία του τερματοφύλακα πριν από τα ντέρμπι: "Ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να ξεχωρίζει παιχνίδια. Το λάθος μπορεί να έρθει σε ένα ασήμαντο ματς και να κοστίσει τρεις βαθμούς. Όλοι οι αγώνες δίνουν τρεις βαθμούς, απλά στα ντέρμπι υπάρχει η επιβεβαίωση του να είσαι κυρίαρχος στην πόλη, κυρίαρχος στο παιχνίδι. Περισσότερη σημασία δεν έχει το ντέρμπι, αλλά η διαχείριση μετά τον αγώνα και αυτό το καταλαβαίναμε μετά από ήττες. Ο τερματοφύλακας έχει την ιδιαιτερότητα να βλέπει τον κόσμο, να του μεταφέρεται η πίεση από αυτόν περισσότερο από ότι συμβαίνει σε ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο, λόγου χάρη. Πάντως, πολλών οι καριέρες έχουν εξελιχθεί ή καταστραφεί από ένα ντέρμπι.

Για τον τερματοφύλακα το βαθμό δυσκολίας αυξάνει και ο αγωνιστικός χώρος. Αν είχατε δει τη μεγάλη περιοχή και το χώρο μπροστά στο τέρμα θα μπορούσατε να καταλάβετε το λόγο που παλαιότερα ο τερματοφύλακας είχε μεγάλο πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Οι ομάδες δεν έδιναν την απαιτούμενη προσοχή στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον αυτό έχει βελτιωθεί και για αυτό το λόγο η ταχύτητα του ποδοσφαίρου έχει αυξηθεί, ενώ και οι τερματοφύλακες παίζουν και με κοντομάνικο".

Για τα παιχνίδια που θυμάται: «Ως παίκτης του Παναθηναϊκού μου έχει μείνει ένα ματς στο Ο.Α.Κ.Α., που ήμασταν πολύ καλοί, ήμασταν το φαβορί, αλλά η Α.Ε.Κ. κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Γεωργιάδη και εν τέλει ισοφαρίσαμε. Ήταν η πρώτη μου επαφή και έκανα καλή εμφάνιση. Άλλωστε, όταν εμφανίζεσαι για πρώτη φορά σε ντέρμπι θέλεις να δείξεις κάτι διαφορετικό.

Ως παίκτης της Α.Ε.Κ., θυμάμαι ένα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό με ένα τέρμα από εκτέλεση φάουλ του Σαραβάκου, με την μπάλα να χτυπάει στο τείχος και να αλλάζει πορεία. Εκείνη τη σεζόν, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και πρέπει να πήρε και το πρωτάθλημα.

Σίγουρα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζεις κόντρα στην πρώην ομάδα σου και η ψυχολογία είναι περίεργη. Γενικά οι αναμετρήσεις της Α.Ε.Κ. με τον Παναθηναϊκό είχαν ιδιαιτερότητα, αλλά σπάνια είχαν τρομερή αντιπαλότητα. Σε αυτά τα ματς υπήρχε θέαμα, έγιναν καλά παιχνίδια που τα έχει κρατήσει στη μνήμη του ο κόσμος. Σε αντίθεση με τα ματς με τον Ολυμπιακό, που ήταν πιο σφιχτά και πήγαιναν στη δύναμη».

Για τους δυσκολότερους επιθετικούς που έχει αντιμετωπίσει: «Ο Βαζέχα σίγουρα από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Από την Α.Ε.Κ., επικίνδυνος ήταν ο Σάντμπεργκ, αλλά και ο Νίλσεν, δύο παίκτες δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι».

Για το ποιος είναι το φαβορί στο ντέρμπι της Κυριακής: «Στα ντέρμπι δεν υπάρχει προβάδισμα. Βέβαια, η ΑΕΚ εμφανίζεται να έχει τον πρώτο λόγο, αφού είναι πιο σταθερή και με καλύτερη παρουσία. Έχει βασικό κορμό, έχει επτά με οκτώ παίκτες που έχουν βγάλει όλη τη σεζόν και σιγά σιγά προστίθενται νέα παιδιά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα συχνά, έχει πέντε με έξι νέα πρόσωπα κάθε αγωνιστική και για αυτό είναι περίεργη η συμπεριφορά του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν έχει συνοχή. Ωστόσο, όλα αυτά στα ντέρμπι μένουν στην άκρη. Επίσης, επειδή στον Παναθηναϊκό παίζουν αρκετοί ξένοι, αυτοί μπορεί να μην ξέρουν τη σημασία του αγώνα, καθώς δεν έχουν την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Πάντα υπάρχουν καλοί. Είναι μία θέση που δεν υστερούμε και οι ομάδες οφείλουν να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στους Έλληνες. Δε σημαίνει ότι δε θέλω ξένους, που να είναι καλοί και πρότυπα για τα παιδιά, αλλά γίνεται μία καλή προσπάθεια από όλες τις ομάδες και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να σηκώσουν τη… φανέλα της εθνικής, αλλά και των «μεγάλων» ομάδων. Βέβαια, πρέπει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, να δίνονται δανεικοί σε ομάδες της Football League για να παίζουν και να μη χάνονται».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ