STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μεγάλη νίκη Πανιωνίου με Ιρανούς, αλλά και γκίνια του ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη Πανιωνίου με Ιρανούς, αλλά και γκίνια του ΠΑΟΚ
Πανιώνιος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες (1-0) στη Super League με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 14’, χρειάστηκε όμως μπόλικη δόση τύχης, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια και πολλές μεγάλες ευκαιρίες στη Νέα Σμύρνη.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη επί του ΠΑΟΚ επιστρέφοντας στα «τρίποντα» μετά από τρεις αγωνιστικές. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το δίδυμο των Ιρανών, Ανσαριφάρντ και Μασούντ σε πολύ καλή μέρα προϊόν της οποίας είναι το χρυσό γκολ στο 14’, μαζί όμως και μπόλικη τύχη. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια με Περέιρα (25’) και Κουλούρη (68’) και μερικές ακόμη μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να βάΛει ούτε ένα βαθμό στις αποσκευές του.

Πλήρωσε την «εξαφάνιση» του πρώτου εικοσαλέπτου ο ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε άριστα την κάκιστη παρουσία του ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντελώς χαμένοι, είχαν τεράστιο πρόβλημα να κρατήσουν μπάλα στα πόδια και τελικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το οποίο παρά την προσπάθειά τους δεν μπόρεσε να το ανατρέψουν. Πάντως, ο ΠΑΟΚ έδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα και έλλειψη μερικών ακόμη παικτών της κλάσης του Μάτος.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Τέταρτος διαιτητής: Γκράνας (Ξάνθης)

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής (86΄ Τασουλής), Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68΄Αντωνιάδης), Ανσαριφάρντ (81΄ Ενγκογκ), Μασούντ, Μπεν

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (69΄ Λέοβατς), Τζαβέλλας, Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας, Χαρίσης (46΄ Ροντρίγκες), Σάκχοφ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης (81΄ Αθανασιάδης).

Γκολ: 14' Ανσαριφάρντ

Κίτρινες: 41' Ανσαριφάρντ, 54΄ Μασούρας, 70΄ Μπεν, 90΄+1΄ Βλάχος, 90΄+3΄ Ρισβάνης / 31΄ Μάτος, 52΄ Κρέσπο, 61΄ Μαλεζάς

Κόκκινες: -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Μεγάλη νίκη Πανιωνίου με Ιρανούς, αλλά και γκίνια του ΠΑΟΚ
Μεγάλη νίκη Πανιωνίου με Ιρανούς, αλλά και γκίνια του ΠΑΟΚ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1). Ο Βλάνταν Ίβιτς προέβη σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ξεκινώντας τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μυστακίδη, Περέιρα στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Κάνιας και Χαρίση με λίγο πιο προωθημένο τον Σάκχοφ. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσας οι Τζαβέλλας, Μαλεζάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Μάτος δεξιά και Κρέσπο αριστερά. Ο Μιλόγεβιτς είχε τον Ανσαριφάρντ σε θέση σέντερ φορ, με τριάδα πίσω του από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Μασούρα, Μασούντ και Μπεν. Αμυντικά χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Σιώπη και οι τέσσερις της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης και Βλάχος.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, με τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 9΄, όταν ο Ανσαριφάρντ βρήκε χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως αρχικά ο Κρέσπο και στη συνέχεια ο Μάτος τον πρόλαβαν με τα τάκλιν τους και αποσόβησαν τον κίνδυνο.

Στη δεύτερη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Ιρανός άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο στο 14΄. Ο Μασούντ συνεργάστηκε άψογα από τη δεξιά πλευρά με τον Μπεν, ο οποίος έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή στην περιοχή και ο Ανσαριφάρντ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν και οι "κυανέρυθροι" απείλησαν ξανά στο 18ο λεπτό και πάλι με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έδειχνε να... συνέρχεται σιγά σιγά από την ψυχρολουσία και προσπαθούσε να αντιδράσει. Είχε την κατοχή της μπάλας όμως οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους χώρους. Στο 25΄ ο Μάτος έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Περέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ο οποίος την βρήκε ελάχιστα.

Μετά το δοκάρι ο "Δικέφαλος" άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, δίχως όμως να δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Οι "ασπρόμαυροι" προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ των Μυστακίδη και Χαρίση. Η ομάδα του Ίβιτς κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως ο Πανώνιος πίεζε ψηλά και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0, με την ομάδα του Μιλόγεβιτς να διαχειρίζεται άψογα το γρήγορα προβάδισμα που πήρε. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ίβιτς να περνάει τον Ροντρίγκες στη θέση του Χαρίση και να φέρνει σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Περέιρα, αφήνοντας Σάκχοφ και Κάνιας ως αμυντικά χαφ με τον Ροντρίγκες να πηγαίνει αριστερά.

Μεγάλη νίκη Πανιωνίου με Ιρανούς, αλλά και γκίνια του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε καλή ευκαιρία στο 48΄ , όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα και είχε πολύ καλή στιγμή στο επόμενο λεπτό με διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Κουλούρης σούταρε και ο Γιαννιώτης απέκρουσε, με τον Περέιρα να παίρνει το ριμπάουντ και να "εκτελεί" άστοχα προ κενής εστίας στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με τον "Δικέφαλο" προσπαθεί να γίνει πιο επικίνδυνος και να έχει δύο άστοχα σουτ στο 56΄ και στο 57΄ από Μυστακίδη και Ροντρίγκες. Η πίεση των "ασπρόμαυρων" συνεχίστηκε και στο 64΄ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Περέιρα έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μάτος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο "Δικέφαλος" εξακολουθούσε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 68΄, έχοντας το δεύτερο δοκάρι του στο ματς. Μετά από κεφαλιές των Μάτος και Μαλεζά στην περιοχή η μπάλα κατέληξε στον Κουλούρη και αυτός με γυριστό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76΄ ο Γιαννιώτης μπλόκαρε κεφαλιά του Κουλούρη διατηρώντας το μηδέν.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Πανιώνιος αμυνόταν καλά και οι παίκτες του Ίβιτς δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά του για να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση, παίζοντας και με αρκετό άγχος.Το σκορ δεν άλλαξε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-0 με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και τον ΠΑΟΚ να χάνει για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά την ήττα από την Καραμπάγκ στην Τούμπα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η διπλή χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 49΄. Αρχικά ο Κουλούρης έκανε σέντρα σουτ με τον Γιαννιώτη να αποκρούει και στη συνέχεια ο Περέιρα που πήρε το ριμπάουντ σε θέση βολής "εκτέλεσε" άστοχα προ κενής εστίας, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ωστόσο υπήρχαν στιγμές που σφύριζε υπερβολικά πολύ και δεν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ανσαριφάρντ. Σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας τη νίκη στον Πανιώνιο. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μάτος. Είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΠΑΟΚ και το απέδειξε σε ακόμη ένα ματς. Παρότι αγωνίζεται ως δεξί μπακ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του "Δικεφάλου" στο παιχνίδι, μπαίνοντας στην περιοχή και συμμετέχοντας στις φάσεις. Είχε και μια μεγάλη ευκαιρία στο 64΄ όταν έπιασε κεφαλιά ανενόχλητος και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του "Δικεφάλου" δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε για δευτερόλεπτα την μπάλα στα πόδια τους και ο Πανιώνιος είχε κυριαρχήσει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ανοίγοντας το σκορ νωρίς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ